18 / 05 / 2024

Limon Apartmanı tarihi sarnıç

Limon Apartmanı tarihi sarnıç

Eminönü’nde Limon Apartmanı’nın karton deposu olarak kullanılan bodrumunda tarihi bir sarnıç yer alıyor. Ancak hiçbir kurumun bu tarihi kalıntıdan haberi yok. Uzmanlar ise, “Geçmişi yüz yıllar öncesine dayanıyor olabilir” görüşünde..

Gazze'deki Enes bin Malik apartmanı İsrail saldırısı nedeniyle yıkıldı!

İsrail'in Gazze Şeridi'ne 10 Mayıs 2021 tarihi itibariyle devam eden saldırılarda Enes bin Malik apartmanı da yerle bir oldu...

Beyoğlu Belediyesi Mis Sokak'taki Ferah Apartmanı’nı kiralayacak iddiası!

Beyoğlu’nun kafe, bar ve müzikli eğlence mekânlarıyla ünlü Mis Sokağı, Beyoğlu Belediyesi’nin dikkatinde. Beyoğlu Belediye yönetimi, Mis Sokak üzerinde yer alan, tarihi Ferah Apartmanı’nı (Martin Apartmanı) restore edip kiralamak için Meclis’ten yetki talep etti. 

Şişli'de tarihi eser apartman tehdit altında!

İstanbul Şişli'de bulunan 2. derece tarihi eser tescilli apartman bitişiğine yapılarak balkonlarını kapatan ve yapı güvenliğini ihlal eden bir başka bina yüzünden tehdit altına girdi..

Engincan Ural'a Tarihi Doğan Apartmanı'ndaki komşularından uyarı!

Engincan Ural'a Tarihi Doğan Apartmanı'ndaki komşularından "gürültü" uyarısı geldi. Yüksek sesin yasak olduğu Tarihi Doğan Apartmanı'nda yönetici anne Sibel Can'ı arayarak uyarıda bulundu.

Bakırköy Papatya Apartmanı'nda 3 milyon 400 bin TL'ye satılık daire!

İstanbul ili Bakırköy ilçesinde yer alan Papatya Apartmanı'nda bir gayrimenkul 3 milyon 400 bin TL'ye satışa sunuluyor. İhale tarihi 2 Ağustos 2016.

İzmit Arızlı'daki tarihi bina yıkılıyor!

İzmit’te bulunan ve aslına uygun bir şekilde yeniden inşa edilecek olan tarihi binada iş makineleri çalışmalara başladı. Adalı Apartmanı 1932 yılında Alman bir mimar tarafından tasarlanmıştı.

Apartman aidatı son ödeme tarihi ne zamandır?

Apartman aidatları, apartmanın temizliği, güvenliği, tesisat ve onarımı gibi gerekli görülen ihtiyaçlar için toplanıyor. Aidatı ev veya işyerine sahip kimse ya da kiracısı ödüyor. Peki, apartman aidatı son ödeme tarihi ne zamandır?

Eminönü'ndeki Limon Apartmanı'nın altında tarihi sarnıç yer alıyor!

Eminönü’nde Limon Apartmanı’nın karton deposu olarak kullanılan bodrumunda tarihi bir sarnıç yer alıyor. Ancak hiçbir kurumun bu tarihi kalıntıdan haberi yok. Uzmanlar ise, “Geçmişi yüz yıllar öncesine dayanıyor olabilir” görüşünde..

Kuşadası Limon Evleri teslim tarihi!

Kuşadası Limon Evleri projesinde toplam 34 adet daire ve 3 adet dükkan bulunuyor. Projedeki daireler 2 oda 1 salon şeklinde tasarlandı. İşte Kuşadası Limon Evleri teslim tarihi...

Cihangir'de tarihi kalıntıların üzerine apartman yapılamayacak!

Cihangir'de 17'nci yüzyıla ait arkeolojik kalıntıların üzerine 12,5 metre apartman inşaatı öngören imar planı semt sakinlerinin açtığı dava ile mahkeme tarafından iptaline karar verildi.

Hande Ataizi Nişantaşı'nda tarihi bir apartmana taşındı!

Ünlü oyuncu Hande Ataizi, 2012 yılında evlendiği Benjamin Harvey ile Gümüşsuyu'ndan Nişantaşı'na taşındı.Hande Ataizi, Nişantaşı' nda tarihi bir apartmanın üst katında 4+1 ev kiraladı...

Parma Apartmanı, bir yıllık bir restorasyonun ardından otele dönüştürüldü!

Beyoğlu’ndaki tarihi Parma Apartmanı, bir yıllık bir restorasyonun ardından otele dönüştürüldü. Geçen hafta açılan otelin ilk konuğuysa binanın eski sahibi, çocukluğunu burada geçirmiş Mario Parma’ydı

Mısır Apartmanı'na Turistler akın ediyor!

Tarihi Mısır Apartmanı, İstanbul'a gelen turistlerin de vazgeçemediği bir yer haline geldi...

Limon Apartmanı tarihi sarnıç Haberi

Limon Apartmanı tarihi sarnıç

İstanbul’un en önemli turizm bölgesi İstanbul Fatih’teki ‘tarihi yarımada’ içinde yer alan bir apartmanın Bodrumu, geçmişi belki de yüzlerce yıl öncesine dayanan bir mahzene ev sahipliği yapıyor.

Emimönü Küçükpazar, Hoca Gıyasettin Mahallesi, Mehmet Paşa Yokuşu’ndaki Limon Apartmanı’nın bir karton deposu olarak kullanılan bodrum katında kemerlerin çevrelediği bir kalıntı bulunuyor. Apartman yenileme alanı içerisinde kalmasına rağmen tarihi yapının envanter kaydı bulunmuyor.

Bina, 1950’li yıllara kadar ahşap formda kullanılmış, ardından betonarmeye çevrilmiş. Binanın bodrum kısmında kalan mahzen ise kısmen tahrip edilerek kamufle edilmiş.


Kirası 800 lira

Elektrik ve su tesisatı bile çekilen mahzenin bulunduğu parselde, İstanbul 1 numaralı Yenileme Alanları Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu tarafından 22/01/2013 Tarih ve 530 Sayılı Kararla onaylanan Avan Projeye göre yenileme uygulama yapılacağı öngörülmüş, ancak tescilli olması gereken bina...