05 / 05 / 2024

Lisanssız RES

Lisanssız RES

Yüksekliği 60 metrenin altındaki rüzgâr türbinleri için belediyeden imar izni istenmeyecek. Yatırımcının ‘ileride imara aykırılık oluşursa türbini sökeceğim’ taahhüdü yeterli olacak.

Deprem bölgesindeki lisanssız üretim tesisleri elektrik satabilecek

Deprem bölgesinde bu yıl ilk defa devreye sokulan lisanssız üretim tesislerinin ihtiyaç fazlası olan elektriğinin tamamı satışa sokulması konu edilebilecek. İşte ayrıntılar...

Güres Yapı Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Güres Yapı Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Arnavutköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Güven Yıldız ve Resul Katıksız ortaklığında kuruldu.

Yatırımcılar dikkat! Batman Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nün 160 taşınmaz ihalesi 9 Ocak’ta!

Batman'da 160 adet taşınmazın irtifak hakkı tesisi ihalesi yayımlandı. Yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı lisanssız elektrik üretim tesisi yapılması ihalesi 9 Ocak’ta gerçekleştirilecek.

Elektrikte flaş gelişme! Usulsüzlük oyunu indirim olacak

Lisanssız elektrik üretiminde suistimalleri önlemek için harekete geçen EPDK, hayvancılık, sulama ve üretim tesislerini göstererek usulsüz şekilde iki katından fazla elektrik üretimi yapan sanayicinin enerjisini bedelsiz olarak verecek.

EPDK'dan şaşırtan hamle! Bu şekilde elektrik birim fiyatları düşecek! Faturalar indirimli olacak!

EPDK, sanayicinin ihtiyacının iki katından fazla ürettiği lisanssız güneş enerjisini 48 milyon aboneye ücretsiz dağıtacak. Bu şekilde faturalar düşecek! İşte detaylar...

Öz-Res İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi’nin merkez nakli yapıldı!

Öz-Res İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi’nin merkez nakli yapıldı. Öz-Res İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi’nin merkez nakli Kadıköy’de yapıldı. 

Res Medya Otomotiv Gayrimenkul İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Res Medya Otomotiv Gayrimenkul İnşaat Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü'nde 50 bin TL sermaye bedeli ile Murat Çam tarafından kuruldu.

İzmir Ödemiş güneş enerji santralleri imar planı askıda!

İzmir Ödemiş İlçesi, Orhangazi Mahallesi, 1 parselde lisanssız Güneş Enerji Santralleri yönelik hazırlanan imar planı askıya çıkarıldı....

İzmir Foça lisanssız güneş enerji santrali imar planı askıda!

İzmir Foça İlçesi, Kocamehmetler Mahallesinde kurulacak olan lisanssız güneş enerji santrali için hazırlanan imar planı değişikliği askıya çıkarıldı...

Üysi Hüseyin Vatansever: Bina çatıları GES'e uygun inşa edilmeli!

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Üysi Hüseyin Vatansever, Güneş Enerjisi Santralleri’nde (GES) birkaç yasa değişikliği ile lisanssız üretimin önünün açılabileceğini söyledi.

Türkiye'de güneş enerjisi yatırımları projelendirilecek!

Inogen Genel Müdürü Soydan: "Türkiye'nin lisanssız elektrik üretiminin yoğunlaştığı bölgelerinde kurulacak hizmet merkezleriyle 3 yıl içinde yapılması planlanan güneş enerjisi santrallerinin büyük bir kısmını projelendirmeyi amaçlıyoruz" dedi.

RES Gayrimenkul ile kiralama ve satış yönetimi!

RES Gayrimenkul Fabrika ve Lojistik tesislerin satış ve kiralanmasında kayıtlı portföy seçenekleri ve güçlü müşteri veri tabanı ile endüstriyel tesis pazarlanmasında kurumsal ve güvenilir çözümler sunmaktadır.

RES Gayrimenkul'den taşınmazda kiralama ve satış yönetimi!

RES Gayrimenkul teknolojik alt yapısı ile bu güne kadar bir çok ulusal ve uluslararası firmanın endüstriyel tesis arayışına çözüm üretti. İşte RES Gayrimenkul ile ticari gayrimenkulde kiralama ve satış yönetimi...

Lisanssız RES Haberi

Lisanssız RES

Yüksekliği 60 metrenin altındaki rüzgâr türbinleri için belediyeden imar izni istenmeyecek. Yatırımcının ‘ileride imara aykırılık oluşursa türbini sökeceğim’ taahhüdü yeterli olacak


Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ (TEDAŞ), rüzgâra dayalı lisanssız elektrik tesislerinin hızlandırılması için harekete geçti. Lisanssız rüzgâr enerjisi santrallerinin (RES) şebekeye bağlanması için belediye imar izni gerekmeyecek. TEDAŞ Genel Müdürü Mükremin Çepni, konuya ilişkin sorularımızı cevapladı. 


Lisanssız GES’ler hızlandı ama RES’lerden ses yok, neden?


Şimdi genel olarak rüzgâra dayalı elektrik üretiminin önündeki en büyük engellerden biri, Teknik Etkileşim Alanı (TEA) Raporu alınması zorunluluğu. Bu rapor, türbinin çalışmasının uydu haberleşmesi ve radar sistemlerini olumsuz etkileyip etkilemediğini ortaya koyuyor. Şayet engelliyorsa, bu durumda o projeye izin ya da lisans verilmiyor.


Lisanssızlarda da durum aynı mı?


Evet. Ancak lisanslı lisanssız tüm projeleri kapsayacak şekilde TEA uygulamasının bir...