22 / 05 / 2024

Living Lab Merkezi

Living Lab Merkezi

Başakşehir Belediyesi Living Lab Merkezi önünde sakil durumda bulunan çocuk parkı, Üniversite öğrencileri tarafından yeniden tasarlanıyor. Öğrencilerin katılımı ile gerekleşen atölye çalışmasında 15 fikir projesi sunuldu.

İstanbul Living Lab Deneyim Merkezi için imzalar atıldı!

İstanbul Kalkınma Ajansı güdümlü proje desteği kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile İstanbul Kalkınma Ajansı arasında “İstanbul Living Lab Deneyim Merkezi” güdümlü projesi için sözleşme imzalandı.

Remax, Google Glass'ı gayrimenkul sektörüyle birleştirecek!

Başakşehir Akıllı Evleri bir de akıllı gözlükle görün Türkiye'nin önde gelen gayrimenkul firması Remax, yeni projesini Başakşehir Living Lab'da test etti.

Kadir Topbaş Akıllı Şehircilik toplantısında konuştu!

İstanbul Büyükşehir belediye başkanları veya yardımcılarının katıldığı ve Barselona modeli üzerinden akıllı şehirlerin konuşulduğu yuvarlak masa toplantısı, Başakşehir İnovasyon ve Teknoloji Merkezi'nde (Living Lab) gerçekleştirildi.

Aydın Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü öğrencileri Başakşehir'deki parkını yenileyecek!

Başakşehir Belediyesi Living Lab Merkezi önünde sakil durumda bulunan çocuk parkı, Üniversite öğrencileri tarafından yeniden tasarlanıyor. Öğrencilerin katılımı ile gerekleşen atölye çalışmasında 15 fikir projesi sunuldu.

Başakşehir Living Lab, Avrupalı Living Lab'leri ağırlayacak!

ENoLL (European Network of Living Labs) Federasyonu’na bağlı 250’ye yakın Living Lab’in temsil edildiği Open LivingLab Days 2014 Yaz Okulu etkinlikleri Hollanda’nın Başkenti Amsterdam’da 2-5 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirildi.

42 Maslak Gösteri Merkezi görücüye çıktı!

BAY İnşaat’ın Artful Living konseptiyle inşa edilen 42 Maslak projesi kapsamında hayata geçirilecek olan 42 Maslak Gösteri Merkezi, dünyanın önde gelen senfoni topluluğu Viyana Oda Orkestrası müzisyenleri tarafından ziyaret edildi...

Başakşehir Living Lab, Başakşehir İnovasyon ve Teknoloji Merkezi yarın açılıyor!

Türkiye’nin ilk Yaşam Laboratuvarı Başakşehir Living Lab, AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ENoLL Başkanı Jarmo Eskelinen, AB Komisyonu DC Bror Salmelin, Catalunya Citilab Cornella ve i2cat Living Lab Başkanı Artur Serra'nın katılımıyla açılıyor.

Başakşehir Belediyesi'ne Leed Gold sertifikası verildi!

Başakşehir Living Lab ABD'deki Yeşil Binalar Konseyi (USGBC) tarafından geliştirilen ve yeşil bina standartlarına uygun yapılara verilen Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik (LEED) sertifikasını aldı.

Cevahir Fun Lab Eğlence Adası minik misafirlerini ağırlıyor!

Cevahir Avm’ de 16.000m² alana sahip Avrupa’ nın en büyük kapalı eğlence merkezi Fun Lab, minik misafirlerini güvenli ve sağlıklı oyun alanı Eğlence Adası’nda mutluluğun doruğuna taşıyor…

Sofa Bahçeşehir teslim tarihi!

Living Lab ITC sisteminin uygulandığı Sofa Bahçeşehir teslim tarihi 2014 yılının Aralık ayı olarak belirlendi. Projede yer alan dairelerin metrekare fiyatı 2 bin 150 TL'den başlıyor...

Vakıflar İzmir'de iş merkezi yaptıracak

İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğü, 629 metrekare arsayı iş merkezi yapılması için kiraya verecek

Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğü İş Merkezi inşaatı yaptıracak

Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğü vakıflar iş merkezi inşaatı yaptıracak

İzmir Bayraklı'ya deprem merkezi kuruluyor

Bayraklı Belediyesi, Postacılar, Deprem Etüt Merkezi kurmak için girişimleri başlattı

Living Lab Merkezi Haberi

Living Lab Merkezi

Başakşehir Belediyesi, İstanbul Desing Factory ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Görevlilerinin yürütücülüğünde gerçekleşen atölye çalışmasında Aydın Üniversitesi öğrencileri park alanı ve çevresi için tasarladıkları projelerini Akademisyenler ve Tasarımcıların oluşturduğu jüriye sundular. Çalışmada değer görülen proje Başakşehir Belediyesi tarafından park alanın için kullanılacak.

Aydın Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü’nde okuyan öğrencilerin katılımı ile gerekleşen atölye çalışmasında 15 fikir projesi sunuldu.  Kasım 2014’de analiz aşaması tamamlanan Atölye çalışmasında öğrenciler hayallerindeki yeni parkla ilgili sunumlarını gerçekleştirdiler. Öğretim Görevlileri Öznur Özgan, Atike Öncü Akyazıcı, Fulya Cebecioğlu’nun proje yürütücülüğünü üstlendiği atölye çalışmasında Başakşehir Living Lab Tasarım Atölyesi’nden Endüstriyel Tasarımcı Gülbahar Coşkun, Tasarım Atölyesi kurucularından Emre Arslan’da jüri üyesi olarak yer aldı.

Çalışmanın ikinci ayağında öğrencilere projelerini geliştirmeleri için 1 aylık süre tanınacak. 15-23 Ocak tarihleri arasında projeler Başakşehir...