15 / 05 / 2024

Ljubo Beslic

Ljubo Beslic

Numan Kurtulmuş, Mostar’ın her geçen yıl daha da geliştiğini belirterek, "Burada Türkiye olarak Koski Mehmet Paşa Camisi, Mostar Köprüsü başta olmak üzere birçok Osmanlı eserini yeniden onarmak istiyoruz dedi

Ljubo Beslic Haberi

Ljubo Beslic

Kurtulmuş, Türkiye’nin "ortak ülke" olduğu 19. Uluslararası Mostar Ekonomi Fuarı’na katılmak üzere özel uçak "GVA" ile Mostar’a geldi.


Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay, Mostar Belediye Başkanı Ljubo Beslic, Mostar Başkonsolosu Ayşe Selcan Şanlı ve diğer ilgililer tarafından Mostar Havalimanı’nda karşılanan Kurtulmuş, daha sonra beraberindeki heyetle Koski Mehmet Paşa Camisi’ni ziyaret etti. Kurtulmuş, cami avlusuna geçerek Mostar Köprüsü'nü de fotoğrafladı.


Kurtulmuş, burada gazetecilerin soruları üzerine yaptığı açıklamada, Mostar’ın hemen savaştan sonraki halini de hatırladığını, Osmanlı’dan kalma bütün eserlerin, Mostar Köprüsü’nün, camilerin, binaların delik değişik edildiğini aktardı.


Mostar’ın artık yavaş yavaş toparlandığını ifade eden Kurtulmuş, "Gördüğümüz kadarıyla şehir, özellikle son birkaç yılda daha da iyi bir hale gelmiş. Burada Türkiye olarak Koski Mehmet Paşa Camisi, Mostar Köprüsü başta olmak üzere birçok Osmanlı eserini yeniden...