03 / 05 / 2024

lojman evleri kirası

lojman evleri kirası

Lojman, herhangi bir kuruluşun personel ve ailelerinin barınması için, ilgili kuruluş tarafından sağlanan konut oluyor. Peki, lojman kira bedellerinde artış nasıl yapılır? 2016 lojman kiraları nasıl hesaplanır?

Lojmanda oturma süresi!

Herhangi bir kuruluşun personel ve aileleri kamu konutlarında yaşamak için başvuruda bulunabiliyor. Peki lojman evleri kimlere verilir? Kimler lojmanlarda oturabiliyor? Kaç yıl lojmanlarda oturulabiliyor? İşte lojmanda oturma süresi...

Lojmanda oturma şartları!

Herhangi bir kuruluşun personel ve aileleri kamu konutlarında yaşayabiliyor. Peki lojman evleri kimlere verilir? Kimler lojmanlarda oturabilir? İşte lojmanda oturma şartları...

2021 lojman kirası!

Lojmanda oturan memurların ödediği aylık kira bedelleri her yıl yeniden açıklanıyor. Peki, 2021 yılında lojman kirası ne kadar oldu? İşte 2021 lojman kirası...

2020 lojman kirası!

Lojmanda oturan memurların ödediği aylık kira bedelleri her yıl yeniden açıklanıyor. Peki, 2020 yılında lojman kirası ne kadar oldu? İşte 2020 lojman kirası...

2019 lojman kirası!

Lojmanda oturan memurların ödediği aylık kira bedelleri her sene yeniden belirleniyor. Peki, 2019 lojman kirası ne kadar oldu?

Bursa'da imamdan kesilen lojman kirası iade edilecek!

Kamu Denetçiliği Kurumu Bursa Karacabey'de görev yapan ve cami lojmanında ikamet eden imamın, maaşından kira kesintisi yapılmasını uygunsuz buldu.

Lojman kirası 2018 ne kadar?

Kamu Konutları Yönetmeliği kapsamındaki kamu konutlarının 2018 yılı aylık kira bedelleri belli oldu. Peki, lojman kirası 2018 ne kadar?

2018 lojman kiraları belli oldu!

2018 yılında tahsil edilecek lojman kiraları belli oldu. Kaloriferli lojmanların kirası metrekare başına 52 kuruş arttı.. 

Vitor Pereira İstinye’deki ev kirasını kendisi karşılayacak!

Fenerbahçe’nin sahip olduğu Millenium Evleri yerine İstinye’de lüks bir konutta oturan Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira’ya bundan böyle kirasının karşılanmayacağı ve daireyi boşaltması gerektiği bildirdi.

Lojmandan çıkış dilekçesi!

Kamu görevlilerine tahsis edilen konutlar lojman evleri olarak karşımıza çıkıyor. Kamu çalışanları, görevleri sona erdikten sonra bu evleri taliye ediyor. İşte lojmandan çıkış dilekçesi örneği..

Lojmanda öncelik sırası kimdedir?

Lojman evleri özel tahsisli, görev tahsisli, sıra tahsisli ve hizmet tahsisli olmak üzere 4 gruba ayrılıyor. Peki, lojmanda öncelik sırası kimdedir? Lojman öncelikle hangi çalışanlara tahsis edilir?

100 metrekare lojman kirası ne kadar?

2016 yılında uygulanacak lojman kiraları, 369 sayılı Milli Emlak Genel Tebliği kapsamında açıklandı. Peki, 100 metrekare lojman kirası ne kadar? 2016 yılında lojman kiraları ne kadar olacak?

Lojman kirası hesaplama 2016!

369 sıra nolu Milli Emlak Genel Tebliği ile 2016 yılı için yurt içinde bulunan konutlardan aylık her bir metrekare için yapılan zam oranı açıklandı. Lojman kirası hesaplama 2016 formülü..

lojman evleri kirası Haberi

lojman evleri kirası

2016 lojman kiraları nasıl hesaplanır?

Lojman, herhangi bir kuruluşun personel ve ailelerinin barınması için, ilgili kuruluş tarafından sağlanan konut oluyor. Genellikle devlet memurlarına tahsis edilen lojman kiralarında senelik belli artışlar yapılıyor.


Peki, lojman kira bedellerinde artış nasıl yapılır? 2016 lojman kiraları nasıl hesaplanır?


Lojman kiraları hesaplama formülü 2016:

Lojmanl kira bedelleri, evin brüt inşaat alanı esas alınarak hesaplanıyor. Brüt inşaat alanı, müstakil bir evin veya apartman dairesinin dış duvarlar dahil olmak üzere, bu duvarlar içinde kalan metrekare cinsinden toplam alanı oluyor.


Brüt inşaat alanının tespitinde ölçüler dıştan alınıyor. Balkon alanlarının 1/2’si brüt inşaat alanına ekleniyor. Merpen, asansör, havalandırma ve aydınlık boşlukları ile ortak kullanılan benzeri alanlar hesaplamada dikkate alınmıyor. Metrekarenin kesirleri tama iblağ ediliyor. 


2016 lojman kiraları nasıl hesaplanır?

369 sıra nolu Milli Emlak Genel Tebliğine...