17 / 06 / 2024

70 yıllık binalarda bile 2+1 evlerin kirası 15 bin TL: TOKİ evleri bitse de kiralık sorunu bitmez! 

70 yıllık binalarda bile 2+1 evlerin kirası 15 bin TL: TOKİ evleri bitse de kiralık sorunu bitmez! 

İzmir’in turistik ilçelerinden Selçuk’ta kira bedelleri son iki senede resmen rekor kırdı. Sektör temsilcileri TOKİ evleri bitse de kiralık sorununun bitmeyeceğini, 2+1 evlerin kirasının 3 bin TL'lerden 15 bin TL'lere yükseldiğini belirtiyor. İşte ayrıntılar...



Son zamanlarda kiralık konut fiyatlarında yaşanan artışlar sık sık gündeme geliyor. 2022 yılında hayata geçirilen kira artış oranına yüzde 25 zam sınırlaması da fahiş rakam sorununa çözüm olmadı. 

İzmir’in turistik ilçelerinden Selçuk’ta kira bedelleri son iki senede resmen rekor kırdı. İki yıl önce 3 bin TL olan kiralık evlerin bedelleri bugün 15 bin TL'ye kadar yükseldi. 3+1 evlerin kiralarının ise 25 bin TL seviyelerine ulaştığı belirtiliyor. 

Ege'de SonSöz'den Muhittin Akbel'in haberine göre; tayin sebebiyle Selçuk’a gelen kamu görevlilerinin ve üniversite öğrencilerinin bütçelerine uygun kiralık konut bulamadıkları, bulsalar da 25 bin TL gibi kiralarla karşılaştıkları belirtiliyor. Bu rakamlar sebebiyle vatandaşlar Torbalı'ya yöneliyor.  İzmir  Torbalı'da kiralık evlerin bedelleri, Selçuk'taki rakamların yarısı kadar.

70 yıllık binalarda bile 2+1 evlerin kirası 15 bin TL: TOKİ evleri bitse de kiralık sorunu bitmez! 

SELÇUK'TA KONUT SIKINTISI FİYATLARI ARTIRIYOR

Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Okan Kamak, konut için imara açılacak alanların olmaması sebebiyle ilçede ciddi boyutta konut sıkıntısı yaşandığına dikkat çekti. 

Selçukta yer alan yapıların çok büyük bir kısmının eski olduğunu da dile getiren Okan Kamak, "Bir tarafımız SİT alanı, bir tarafımız tarım alanı, bir yanımız deniz. Yapı stoku açısından fakir bir ilçeyiz. İçinde oturulamayacak kadar kötü konutların kirası bile 10 bin liradan başlıyor. 20 bin, 25 bin TL'ye kiralık evlerin olduğunu duyuyoruz. Bu yüksek kiralar, Selçuk’un turistik bir ilçe olmasından değil, konut sıkıntısından ortaya çıkıyor" açıklamasında bulundu. 

70 yıllık binalarda bile 2+1 evlerin kirası 15 bin TL: TOKİ evleri bitse de kiralık sorunu bitmez! 

Selçuk’ta emlak komisyonculuğu yapan Aykut Fırat, kamu görevlileri ve ilçede yer alan Efes Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin yana yakıla ev aradığını fakat rakamların insanları korkuttuğunun altını çizdi. 

Fırat, konuya ilişkin açıklamasında konut sahiplerinin 10 bin TL'lik konutun kirasını bir anda 15 bin TL'ye, 13 bin TL'lik evin ücretini de 20 bin TL'ye yükselttiğini dile getirdi ve "Bir ev boşaldığında çok kısa zamanda o ev kiralık veriliyor. Hatta kalabalık aileler, istemeye istemeye de olsa da kendilerinden istenen o yüksek rakamları kabul ediyor, kabul etmek zorunda kalıyor. TOKİ’nin 1380 konutluk bir projesi bulunuyor. Sene sonuna kadar biteceği ifade ediliyor. O konutlar yerleşime açıldığında kiralık konut sorununun kısmen de olsa azalacağını ümit ediyoruz" ifadelerini kullandı. 

Selçuk’un en eski ailelerinden birinin mensubu olan Sema Yeşilçimen de Selçuk’un konut için imara açılacak alanının olmadığına dikkat çekti ve "Konut konusunda ilçemizin sıkıntısı çok büyük. TOKİ’nin inşa ettiği konutlar var. Sene sonuna kadar tamamlanmasını, o evlerde oturulmaya başlanacağını umut ediyoruz. Fakat Selçuk’taki kontu sıkıntısı, TOKİ’nin 1380 konutuyla çözülecek bir sorun değil. İnsanlar  TOKİ  konutlarına geçseler bile yüksek kiraları konuşmaya devam edeceğimizi düşünüyorum çünkü Selçuk’ta konut stoku yeterli değil" bilgilerini verdi.

Hurda bakır fiyatları düştü! Hurdaya büyük indirim! Hurda fiyatları ne kadar oldu? Günlük hurda fiyatları

İş Bankası emekli promosyon başvuru Mayıs 2024! Başvuran emekli tam bu kadar alacak: İş Bankası promosyon 2024!

Altın çakıldı! İslam Memiş açıkladı! Bu rakama kadar düşecek! Altın almak için hazır olun!


Geri Dön