28 / 04 / 2024

lojman tahliye süresi

lojman tahliye süresi

Kamu Konutları Yönetmeliğine göre lojmanın tahliyesi dahilinde, hizmet tahsisli konutlarda oturanlar; tahsise esas görevin son bulduğu tarihten itibaren iki ay içinde lojman konutunun boşaltılması gerekiyor...

İstanbul Park'taki kiracı firmanın süresi doldu, tahliye yapılmadı! TOSFED'den kamu zararı uyarısı geldi!

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED), İstanbul Park'taki kira sözleşmesi sona eren firmanın, ihtar süresi dolmasına rağmen pisti boşaltmadığına dikkat çekerek bir uyarı mesajı paylaştı. İşte detaylar...

Riskli raporu verilen binalar tartışmaları ateşledi! 60 günlük tahliye süresi sebebiyle malikler resmi rapor istemiyor!

Yapı denetim firmalarının verdiği "riskli" raporunun ardından malikler arasında yeni bir kavga sebebi oluştu. 60 günlük tahliye süresi sebebiyle malikler resmi rapor istemezken, "Kira gelirimden olurum, denetim istemiyorum" diyenler bile gündeme geliyor.

Kira sözleşme süresi dolmadan kiracı tahliye edilir mi?

Kiralarda meydana gelen fahiş artışlar sonrasında ev sahipleri mevcut kiracılarını evden çıkartmak için çeşitli yöntemlere başvuruyor. Peki, kontrat süresi dolmadan kiracılar evden çıkarılabilir mi? İşte detaylar..

Lojman oturma süresi uzatma dilekçesi!

Sıra tahsisli lojmanda 5 yılın üzerinde kalan memur, ilk başvuruda, lojmanı boşaltmak zorunda mı? İşte lojman oturma süresi uzatma dilekçesi...

Lojmanda oturma süresi!

Herhangi bir kuruluşun personel ve aileleri kamu konutlarında yaşamak için başvuruda bulunabiliyor. Peki lojman evleri kimlere verilir? Kimler lojmanlarda oturabiliyor? Kaç yıl lojmanlarda oturulabiliyor? İşte lojmanda oturma süresi...

Kiracı tahliye ihbar süresi!

Taşınmaz mal kiralamalarında bazı durumlar kiracının tahliyesine neden olabiliyor. Bu tahliye nedenleri yine aynı kanun kapsamında düzenleniyor. Peki, kiracı tahliye ihbar süresi nedir?

Kiracıya verilen tahliye süresi ne kadar olmalı?

Gayrimenkul kiralamalarında kiracılar bazı nedenlerden dolayı sözleşme süresi dolmadan veya dolduktan sonra tahliye edilebiliyor. Peki, kiracı tahliye davası nasıl açılır? Kiracıya verilen tahliye süresi ne kadar olmalı?

Kira tahliye davası açma süresi!

Kiraya veren, sözleşmeyi; Kiralananı kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu için konut ya da işyeri gereksinimi sebebiyle kullanma zorunluluğu varsa sözleşmeyi feshedebiliyor. İşte kira tahliye davası açma süresi..

Kiracı tahliye süresi!

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracı ile mal sahibi arasında imzalanan kira sözleşmesinde taraflar bazı hak ve sorumluluklara sahip oluyor. Peki, kira sözleşmesi nasıl feshedilir? Kiracı tahliye süresi nedir?

Kira kontratı süresi dolunca tahliye!

Taşınmaz mal kiralarında kiracı ile mal sahibi arasında kira kontratı imzalanıyor. Kira kontratı genellikle senelik olarak hazırlanmak ile birlikte süresiz olarak da yapılabiliyor.Peki, kira kontratı süresi dolunca tahliye yapılır mı?

Temerrüt nedeniyle tahliye davası açma süresi!

Kira parasını ödenmeyen ev sahibi paranın ödenmesi için 30 gün içinde, kiracıya ihtarname çekebiliyor. Haklı 2 ihtardan sonra ev sahibi temerrüt nedeniyle tahliye davası açabiliyor. İşte, temerrüt nedeniyle tahliye davası açma süresi!

Devremülk süresi dolan kişi nasıl tahliye edilir?

Devremülk; mesken olarak kullanılmaya elverişli bir yapıdan/bağımsız bölümden, yılın belli dönemlerinde kullanılma hakkı sağlıyor. Peki, devremülk süresi dolan kişi nasıl tahliye edilir?

Ev satışından sonra tahliye süresi ne kadardır?

İster mesken ihtiyacınızı karşılamak için ister yatırım amaçlı olarak bir ev aldığınızı düşünelim. Peki, ev satışından sonra tahliye süresi ne kadardır? Kiracı veya eski malik ne zaman ve nasıl çıkarılır?

lojman tahliye süresi Haberi

lojman tahliye süresi

Lojmanın tahliyesi!

Kamu Konutlatı Yönetmeliğine göre, özel tahsisli, görev tahsisli veya hizmet tahsisli konutlarda oturanlar; tahsise esas görevin son bulduğu tarihten itibaren iki ay; başka kurumda aynı veya eşdeğer bir göreve nakledilenler en geç altı ay içerisinde konutlarının tahliye edilmesi gerekiyor.


Lojmanın tahliye edilmesi ile ilgili diğer hükümler, Yönetmelik kapsamında şu şekilde açıklanıyor:


Lojman tahliyesi...

Madde 33 – Bu Yönetmelik kapsamına giren;

a) (Değişik : 1.9.1986 - 86/10974) Özel tahsisli, görev tahsisli veya hizmet tahsisli konutlarda oturanlar; tahsise esas görevin son bulduğu tarihten itibaren iki ay; başka kurumda aynı veya eşdeğer bir göreve nakledilenler en geç altı ay içerisinde konutları boşaltmak zorundadırlar.


b) Sıra tahsisli konutlarda oturanlar, beş yıllık oturma süresinin bitiminden onbeş gün veya yararlanacak personel olmaması nedeniyle oturmaya devam edenler ise çıkması için...