28 / 04 / 2024

İstanbul Park'taki kiracı firmanın süresi doldu, tahliye yapılmadı! TOSFED'den kamu zararı uyarısı geldi!

İstanbul Park'taki kiracı firmanın süresi doldu, tahliye yapılmadı! TOSFED'den kamu zararı uyarısı geldi!

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED), İstanbul Park'taki kira sözleşmesi sona eren firmanın, ihtar süresi dolmasına rağmen pisti boşaltmadığına dikkat çekerek bir uyarı mesajı paylaştı. İşte detaylar...



Geçtiğimiz günlerde, İstanbul'un Tuzla ilçesinde Akfırat mevkiinde bulunan, 2003 yılında yapılan ve 2005'te ilk Formula 1 yarışlarının yapıldığı İstanbul Park Pisti için tahliye kararı verildiği gündeme gelmişti. Konu ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. 

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından, İstanbul Park'taki kira sözleşmesi sona eren firmanın, ihtar süresi dolmasına rağmen pisti boşaltmadığı açıklandı. 

İstanbul Park taki kiracı firmanın süresi doldu, tahliye yapılmadı! TOSFED den kamu zararı uyarısı geldi!

KAMUYU ZARARA UĞRATIYOR

TOSFED, sosyal medya platformu X'ten konuya ilişkin "Süre doldu" başlığıyla bir paylaşımda bulundu. Söz konusu paylaşımda, Vakıflar Genel Müdürlüğünün ilgili şirkete yönelik tahliye kararına yer verildi. 

Yapılan açıklamada, "Vakıflar Genel Müdürlüğünün Tuzla Kaymakamlığına yazdığı yazıda işgalci olduğu resmi yazı ile belgelenen Intercity, ihtar süresinin bugün itibarıyla dolmasına rağmen pisti boşaltmayarak kanunu ve hukuku hiçe saymakta, milli sporcuların İstanbul Park’a girişine engel olmakta ve kamuyu zarara uğratmayı sürdürmektedir" ifadeleri kullanıldı. 

İstanbul Park taki kiracı firmanın süresi doldu, tahliye yapılmadı! TOSFED den kamu zararı uyarısı geldi!

NELER OLMUŞTU? 

Geçtiğimiz günlerde, Sözcü Gazetesi'nde aktarılan bir habere göre, dünyanın en büyük spor organizasyonlarından biri olan Formula 1'e pek çok defa ev sahipliği yapan Kurtköy'deki İstanbul Park Pisti'nin tahliye edileceği gündeme gelmişti. 

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından, 18 Temmuz 2003'te büyük hissedarları arasında TOBB ve İstanbul Ticaret Odası olan Formula İstanbul Yatırım A.Ş. (FİYAŞ) ile 20 senelik kira sözleşmesi yapılmıştı. İstanbul Park'ın işletme süresinin 18 Temmuz 2023 tarihinde sona erdiğini ifade edilen Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün tahliye sürecinin 24 Temmuz 2023'te başlattığı belirtildi. 

Yüklenici firma olan FİYAŞ’tan taşınmazı tahliye ederek boş bir şekilde Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne teslim edilmesinin istendiği ve FİYAŞ’ın da 31 Aralık 2023 tarihi itibarıyla taşınmazı tahliye sürecine kadar olan kullanım bedelini de ödeyerek boş şekilde teslim edileceğini belirttiği gündeme gelmişti. 

Aktarılan detayalra göre, İstanbul Park’ın tahliye işlemlerinin tamamlanmasından sonra pist için 2024'te yeni bir ihale yapılması da planlanıyor. 

Ancak İstanbul Park'taki kira sözleşmesi biten firmanın, ihtar süresi dolmasına rağmen pisti boşaltmadı. 

Borsa yatırımcılarına kritik uyarı geldi: Özellikle GYO'lara dikkat edin!

Arsa yatırımının en can alıcı noktasını Ekonomist Mert Başaran açıkladı!

Hangi tapu tipleri için konut kredisi kullanılabilir?


Geri Dön