02 / 11 / 2024

lojman tahsisi nasıl olur

lojman tahsisi nasıl olur

Lojman evleri, bir çalışma yerinde görevlilere, işçilere parasız ya da az bir kira karşılığında verilen konutları ifade ediyor. Peki, lojman tahsis türleri nelerdir? İşte yönetmelik esasları...

Lojman tahsisi nasıl yapılır?

Lojman tahsisi nasıl yapılır? Konut tahsisinde, önceki illerde lojmanda oturulan süreler, hesaplamaya dahil olur mu? İşte Kamu Konutları Yönetmeliğinde yer alan kamu konutlarının tahsis usul ve esasları...

Lojmanlar nasıl satılacak 2018?

Lojmanlar, Kurumların talebi üzerine satılabiliyor. Peki, lojmanlar nasıl satılacak 2018? Lojman satış işlemleri nasıl yapılacak?

Lojmanlar nasıl satılacak?

Torba Tasarı'nın yürürlüğe girmesi ile lojman satışları başlayacak. Peki, lojmanlar nasıl satılacak? Lojmanlar kime satılacak?

Lojman satışları nasıl olacak?

Meclis'te görüşmeleri devam eden Torba Tasarı'nın yürürlüğe girmesi ile birlikte 10 yılını doldurmuş lojmanlar satılabilecek. Peki, lojman satışları nasıl olacak?

Lojman yönetimi nasıl olur?

Kamu memurlarına tahsis edilen lojmanların yönetimi Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğünde oluyor. Peki, lojman yönetimi nasıl olur? Lojman yönetimi nasıl yapılır?

2016 lojman kiraları nasıl hesaplanır?

Lojman, herhangi bir kuruluşun personel ve ailelerinin barınması için, ilgili kuruluş tarafından sağlanan konut oluyor. Peki, lojman kira bedellerinde artış nasıl yapılır? 2016 lojman kiraları nasıl hesaplanır?

Kentsel dönüşüm kredisi faiz desteği nasıl alınır?

Kentsel dönüşüm sürecinde, devlet bazı yardımlarda bulunuyor. Bu yardımlar arasında konut veya işyeri tahsisi ya da bankalardan kullanılacak krediler için faiz desteği yer alıyor. Peki, kentsel dönüşüm kredisi faiz desteği nasıl alınır?

Kentsel dönüşüm kira yardımı başvurusu nasıl yapılır?

Kentsel dönüşümde hak sahiplerine geçici konut veya işyeri tahsisi yapılamaması halinde kira yardımı yapılıyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı başvurusu nasıl yapılır?

Lojman tahsis talebi nasıl yapılır?

Bir çalışma yerinde görevlilere, işçilere parasız ya da az bir kira karşılığında verilen konutlar, lojman evleri olarak karşımıza çıkıyor. Bu evlerin tahsis süreci, kanun ve yönetmeliklerle açıklanıyor. Peki, lojman tahsis talebi nasıl yapılır?

Lojmanlara nasıl başvurulur?

Lojman evleri, bir çalışma yerinde görevlilere, işçilere parasız ya da az bir kira karşılığında verilen evler olarak tanımlanıyor. Peki, lojmanlara nasıl başvurulur? Lojman evleri nasıl tahsis edilir?

Lojman başvuru dilekçesi nasıl yazılır?

Lojman evlerinin tahsisi için öncelikle lojman kiralamak isteyen görevlilerin, lojman talep dilekçesi yazmaları gerekiyor. Peki, lojman başvuru dilekçesi nasıl yazılır? İşte lojman başvuru dilekçesi örneği...

Lojman kirası nasıl kesilir?

31 Aralık 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan 367 sıra nolu Milli Emlak Genel Tebliğinde 15/1/2015 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek lojman kiraları yer alıyor. Peki, lojman kirası nasıl kesilir?

2015 lojman kiraları nasıl hesaplanır?

Lojman evleri, bir çalışma yerinde görevlilere, işçilere parasız ya da az bir kira karşılığında veriliyor. Peki, 2015 lojman kiraları nasıl hesaplanır? İşte lojman kira hesabı...

Milli emlak nasıl tahsis edilir?

Milli emlak tahsis işlemleri Milli Emlak Genel Müdürlüğü Genel Tahsis Dairesi ve Özel Tahsisi Dairesi tarafından yürütülüyor. Peki, milli emlak nasıl tahsis edilir? İşte, milli emlak tahsis işlemleri!

lojman tahsisi nasıl olur Haberi

lojman tahsisi nasıl olur

Lojman tahsis türleri nelerdir?

Kamu konutları olarak da ifade edilen lojman evleri, bir çalışma yerinde görevlilere, işçilere parasız ya da az bir kira karşılığında verilen konutları ifade ediyor.


Kamu konutları yönetmeliği gereğince lojmanlar tahsis esasına göre aşağıda belirtilen dört gruba ayrılıyor:


a) Özel tahsisli konutlar;

Yönetmeliğe ekli (1) sayılı cetvelde gösterilen ve temsil özelliği olan makam ve rütbe sahiplerine tahsis edilen özel nitelikteki konutlardır.


b) Görev tahsisli konutlar;

Yönetmeliğe ekli (2) sayılı cetvelde belirtilenlere, görevlerinin önemi ve özelliği ile yetki ve sorumlulukları gereği tahsis edilen konutlardır.


c) Sıra tahsisli konutlar;

Yönetmeliğe ekli (4) sayılı cetvelde gösterilen puan durumu dikkate alınarak 9 uncu maddede belirtilen usul ve esaslara göre tahsis edilen konutlardır.


d) Hizmet tahsisli konutlar;

1) Hudut karakolu, istasyon, haberleşme, gözlem, araştırma, inşaat mahalli gibi meskün yerlerden uzak, sosyal...