07 / 05 / 2024

Londra Big Ben saat kulesi

Londra Big Ben saat kulesi

İngiltere'nin başkenti Londra'nın simge yapılarından tarihi Big Ben saat kulesinde 29 milyon sterlinlik bakım ve tamirat çalışmaları yapılacak. 157 yıldır Londralılara hizmet veren binanın onarımı 3 yıl sürecek.

Londra Big Ben saat kulesi 29 milyon sterlin yatırımla yenilenecek!

İngiltere'nin başkenti Londra'nın simge yapılarından tarihi Big Ben saat kulesinde 29 milyon sterlinlik bakım ve tamirat çalışmaları yapılacak. 157 yıldır Londralılara hizmet veren binanın onarımı 3 yıl sürecek.

Ben Affleck ve Jennifer Garner Londra'ya taşınıyor!

Boşanmalarına karar vermelerine rağmen, hala aynı evde yaşayan Ben Affleck ve Jennifer Garner, şimdi de üç çocuklarıyla birlikte Londra'ya taşınıyor.

Good Food Society, Londra'da restoran açacak!

Türk girişimciler yurtdışında restoran atağına kalktı. İstanbul Doors'un 4 eski patronu da ünlü İtalyan Frescobaldi ailesi ile Londra'da restoran açacak. Ortaklar daha sonra da 1'i Türk olmak üzere 3 restoranı daha devreye sokacak.

Londra Kulesi’nin çevresine 800 bin seramik gelincik yerleştirilecek!

Birinci Dünya Savaşı’nın başlamasının 100. yıldönümü için İngiltere’deki Londra Kulesi’nin çevresine 800 bin seramik gelincik yerleştirilecek. Şehit askerleri temsil eden gelinciklerin bir kısmı kulenin bahçesine yerleştirildi

Londra'da bir gecede 3 bin yıldırım düştü!

İngiltere'nin başkenti Londra'da bir gecede 3 bin şimşek çaktı. Buna, sıcak hava ve alçak basıncın bir araya gelmesi neden oldu. Sadece başkent değil, İngiltere'nin tamamı önceki gün yaşanan fırtınadan etkilendi.

Londra'daki İmparatorluk Savaş Müzesi 40 milyon sterline restore edildi!

İngiltere'nin başkenti Londra' daki İmparatorluk Savaş Müzesi 40 milyon sterlin tutan restorasyonun ardından kapılarını yarın ziyaretçilere açacak. 1. Dünya Savaşı bölümüne 60 yeni obje eklendi...

Mesut Özil'in Londra'daki evi!

Türk asıllı Alman milli futbolcu, İngiliz devi Arsenal' de forma giyen Mesut Özil'in Londra' daki evi adeta göz kamaştırıyor. İşte sarayı andıran evden kareler...

Big Chefs 23. şubesini Diyarbakır'a açıyor!

Big Chefs ile yeme – içme sektöründe önemli bir başarı elde eden Gamze Cizreli, memleketi Diyarbakır'da Filiz Bedirhanoğlu'nun ortaklığı ve 4 milyon liralık yatırımla 500 kişi kapasiteli en büyük şubesini açtı.

The Two Faces of January filminin çekimleri kentsel dönüşüm için Balat'tan Londra'ya taşındı!

Kentsel dönüşüm projesi kapsamında Balat’ta yapılan inşaatlar, “The Two Faces of January” filminin çekimlerini de etkiledi. The Two Faces of January filminin yarım kalan çekimler, Londra’da tamamlandı.

Londra'da 1.486 metrekarelik daire 500 milyon TL'ye satıldı!

ABD'de 2 hafta önce bir malikane 250 milyon TL'ye satılarak rekor kırdı. Ardından rekor 300 milyon liraya el değiştirdi. Aynı gün bu kez Londra'dan şok bir satış haberi geldi: 1.486 metrekarelik daireye 500 milyon lira...

Ferit Şahenk Londra'da Coya'ya ortak oldu!

Yeme içme sektöründeki yatırımlarla dikkat çeken Doğuş Grubu’ nun Başkanı Ferit Şahenk’ in, şimdi de Londra’ nın, Peru mutfağıyla ünlü restoranlarından Coya’ nın yüzde 20’sini aldığı öğrenildi...

Rus ve Ukraynalı işadamları Londra'dan mülk alımlarını artırdı!

ZENGİN Rus ve Ukraynalı işadamları, bölgedeki tansiyonun artmasının ardından Londra' dan mülk alımlarını artırdı. Uzmanlar, oligarkların yaptırımlardan kaçmak için Londra emlak piyasasından faydalandığına dikkat çekiyor...

HSBC Londra'daki genel merkezini satışa çıkardı!

HSBC, genel merkezini satışa çıkardı. Londra’daki en pahalı ofis binası olarak bilinen yapının en az 1,85 milyar dolara satılması bekleniyor. Bina, 2007’de 1,83 milyar dolara satılarak şehirdeki en pahalı gayrimenkul haline gelmişti...

Londra Big Ben saat kulesi Haberi

Londra Big Ben saat kulesi

İngiliz parlamentosuna ev sahipliği yapan Westminster Sarayı'nın parçası olan Big Ben saat kulesi, 157 yıldır Londralılara hizmet veriyor.


Parlamentodan konuya ilişkin yapılan açıklamada, uzun yıllardır hizmet veren saatin mekanizmasının bozulmasını engelleme, kulenin güvenlik standartlarının yükseltilmesi ve modernleştirme çerçevesinde 29 milyon sterline mal olacak bakım ve onarım çalışmalarının 3 yıl süreceği bildirildi.


Kulenin çanlarının İkinci Dünya Savaşı sırasında kentin bombardımana tutulmasına rağmen çalmaya devam ettiğini hatırlatan İngiliz yetkililer, temel bakım ve onarım süresince saatin çanlarını birkaç aylığına durdurmak zorunda kalabileceklerini belirtti.


Bakımla, 96 metrelik kulede yaşanabilecek herhangi bir yaralanmada hızlı tahliye ve engelli ziyaretçilerin kuleyi daha rahat ziyareti çerçevesinde, havalandırma kuyularından birine asansör konulacak.


Diriliş Postası



Haber Günboyu Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


İngiltere’nin başkenti Londra’nın sembollerinden tarihi saat kulesi Big Ben’in çanları, bakım için 157...