02 / 05 / 2024

Londra havalimanı maliyet

Londra havalimanı maliyet

Dünyada birçok şirket ve kurum, çılgın projeler açıklıyor. Google, ‘çipli insan’ devrini başlatmaya hazırlanırken, Londra’ya, 75 milyar dolarlık yeni hava limanı yapılacak. Fransızlar ise futuristik bir gemi projesi için yakında düğmeye basıyor.

Tokat Havalimanı 8 Ocak'ta açılıyor!

550 milyon TL maliyet ile inşa edilen Tokat Havalimanı'nda 8 Ocak itibariyle uçuşlar başlayacak.

Fuat Oktay: 3. havalimanı borç yapılandırmayacak!

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA borcunun 5 milyar Euro'ya kadar olan kısmını yapılandırmak amacıyla Londra merkezli Dome Group'u yetkilendirmişti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay 3. havalimanının borç yapılandırma işlemini gerçekleştirmeyeceğini belirtti.

İngilizler, İstanbul Havalimanı'nı inceledi!

Birleşik Krallık Sivil Havacılık Otoritesi, Türk Hava Yollarının (THY) İstanbul Havalimanı'ndan gerçekleştirdiği Londra Gatwick seferi için yer hizmeti operasyonunda incelemelerde bulundu.

3. havalimanı GSMH'ye katkı yapacak!

İstanbul Yeni Havalimanı'nın önemini Londra’da Sky News'e anlatan İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı Samsunlu, 3. havalimanının GSMH'ya yaklaşık yüzde 5 gibi önemli bir katkı yapacağını da aktardı.. 

Nihat Özdemir: 3. Havalimanı örnek gösteriliyor!

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir,  İngiltere'de Londra'nın Belediye Başkanı Heathrow Gatwick havalimanı artık sıkışıyor diyor. Yeni havalimanı yapmak istiyor. 3. Havalimanını örnek gösteriyor" dedi.

3. havalimanı dünyanın en pahalısı seçildi!

İnşaatı devam eden İstanbul 3. havalimanı, yapım maliyeti açısından 25,6 milyar Euro ile dünyanın en pahalı havalimanı olarak belirlendi. Yeni havalimanı yolcu başına maliyet hesabına göre ise 4. sırada yer alıyor.

Atatürk Havalimanı Avrupa'nın 4. Büyük havalimanı oldu!

Geçtiğimiz yıla oranla yolcu sayısını yüzde oranında artıran Atatürk Havalimanı Londra Heathrow, Paris Charles De Gaulle ve Frankfurt havalimanlarının ardından Avrupa'nın en çok yolcuya hizmet veren dördüncü havalimanı oldu.

Atatürk Havalimanı dünyada 4. oldu!

Atatürk Havalimanı 57 milyon yolcuya hizmet vererek, Londra-Heatrow, Paris-Charles De Gaulle ve Frankfurt havalimanlarının ardından Avrupa'nın en çok yolcuya hizmet veren dördüncü havalimanı unvanını elde etti.

Atatürk Havalimanı en işlek yolcu trafiğine sahip!

Atatürk Havalimanı, geçen yıl Amsterdam Schiphol Havalimanı’nın sollayarak, Londra Heathrow, Paris Charles de Gaulle ve Frankfurt havalimanlarının ardından en işlek yolcu trafiğine sahne oldu.

THY'den Londra yolcularına grev uyarısı!

Türk Hava Yolları 'nın (THY),resmi internet sitesinde, " Londra Yolcularımızın dikkatine " başlığıyla yer alan açıklamada, yarın Heathrow Havalimanı'nda yer hizmetleri personelinin greve gideceği aktarıldı.

Londra Belediye Başkanı Johnson'un havalimanı projesi veto edildi!

İNGİLTERE Belediye Başkanı Boris Johnson ' ın yeni Londra Havalimanı için hazırladığı plan reddedildi. Yeni havalimanının İstanbul ' da yapılacak 3. havalimanına rakip olması bekleniyordu...

3. havalimanının maliyeti 1.5 milyar Euro azalacak!

3. havalimanı ihalesi yapılırken, Kanal İstanbul'dan çıkacak hafriyatın büyük bölümünün havaalanı zeminine dökülmesi planlandı. Toplam 10 milyar 247 milyon Euro olarak belirlenen maliyet hesabında, Kanal İstanbul'un hafriyatı da dikkate alındı

Ordu-Giresun Havalimanı'nın deniz doldurularak kurulması, daha az maliyet oluşturdu!

Ordu Valisi Kenan Çiftçi'nin AA muhabirine yaptığı açıklamaya göre, Türkiye' nin deniz üzerindeki ilk havalimanı olan Ordu - Giresun Havalimanı' nın kara yerine deniz doldurularak kurulması, daha az maliyet oluşturdu...

Londra havalimanı maliyet Haberi

Londra havalimanı maliyet


Londra Belediye Başkanı Boris Johnson’un Thames Nehri ağzına kurmayı düşündüğü havalimanı ile ilgili detaylar ortaya çıktı. Buna göre proje 47 milyar sterline (75 milyar dolara) mal olacak.


İNGİLTERE’de Londra’ya yapılması planlanan yeni havaalanının detayları ortaya çıktı. Gerçekleştirilen plan ve tasarımlara göre Thames Nehri’nin döküldüğü alana yapay ada olarak yapılacak havalimanının maliyeti 75 milyar dolar (47 milyar sterlin) olacak. Yapay adadan oluşan Havalimanı Londra Belediye Başkanı Boris Johnson’un önerdiği projelerden biri olduğu için “Boris Adası” olarak anılıyor. Boris Johnson’a göre proje 2050’ye kadar 250 bin kişiye iş kapısı olacak.


BBC’nin haberine göre altı pistli havalimanının yapımının ise tam 7 yıl sürmesi planlanıyor. Havalimanı projesini yürüten Testrad konsorsiyumu havalimanının kara havalimanlarına göre birçok avantajı olduğunu iddia etti. Nüfusun az olduğu bölgelere yakın olacak...