28 / 04 / 2024

londrada bankalar plazalardan çıkıyor mu

londrada bankalar plazalardan çıkıyor mu

Dünya finans merkezi olarak bilinen Londra'da bankalar yüksek maliyetler yüzünden ofislerini küçültmeye gidiyor. İngiltere Hazine Bakanı John Glen bazı CEO'ların evden çalışmaya sıcak baktığını dile getirdi. 

Bankaların el koyduğu konut sayısı artıyor!

Yurttaşların, banka kredisiyle aldıkları evlerin borçlarını ödeyemediği ve bankaların evlere el koymaya başladığı belirlendi. El konan konutların sayısı, katlanarak artıyor.

Tapu ipoteği karşılığı kredi veren bankalar!

Bir taşınmaz mal teminat olarak gösterilerek bankalardan konut kredisi veya ihtiyaç kredisi kullanılabiliyor. Hangi bankalar tapu ipoteği karşılığı kredi veriyor? İşte tapu ipoteği karşılığı kredi veren bankalar..

Bankalar neden emlakçılığa soyundu?

Bireysel krediler yüzünden elindeki gayrimenkul stoğu şişen bankalar, elindeki konutları satışa çıkardı. Peki bankalar neden emlakçılığa soyundu ?

Bankalar hangi durumlarda konut kredisi vermeyebilir?

Bankalar konut kredisi verirken kredi verecekleri konutla ilgili kapsamlı bir araştırma yaptıktan sonra krediyi vermeye karar verirler. Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş konuyla ilgili detayları anlatıyor:

Stok coştu, bankalar emlakçılığa soyundu!

Bireysel kredilerdeki ödeme sorunu, bankaların elindeki gayrimenkul stoğunu şişirdi. Stokla başa çıkamayan bankalar konutları online emlak sitelerinde pazarlayarak eritmeye çalışıyor. Türkiye’nin her yerinden gayrimenkul satışta...

Bankaların konut kredisi faiz oranlarında güncelleme!

Geçtiğimiz hafta salı günü bankaların konut kredisi faiz oranlarında büyük ölçüde yükseliş yaşanmıştı. Bugün bir banka yeniden faiz oranlarında güncelleme yaptı. İşte faiz oranlarında son tablo...

Kentsel dönüşüm kredi faiz desteği anlaşması yapılan bankalar!

Kentsel dönüşümde riskli binasını anlaşma yolu ile boşaltan kimselere sunulan destekler arasında kentsel dönüşüm kredi faiz desteği de bulunuyor. Peki, kentsel dönüşüm kredi faiz desteği anlaşması yapılan bankalar hangi bankalardır?

Mantolama kredisi veren bankalar!

Mantolama, binaların giydirilmesi olarak nitelendirilen uygulama olarak karşımıza çıkıyor. Kimi bankalar bu masraflar için tüketiciye kredi veriyor. Peki, mantolama kredisi veren bankalar hangileridir? İşte yanıtı..

Sezgin Baran Korkmaz: Bankalar gayrimenkul zengini!

Döviz kurundaki yüksek artış, üretim ve ihracatta yaşanan gerileme Türk firmalarını borç krizine soktu. Derecelendirme kuruluşları ve uluslararası büyük bankalar Türkiye'de yüksek borç uyarısı yaptı.

AB bankaları 74 milyar euroluk emlak borcunu satmaya çalışıyor!

Avrupa bankaları ve varlık yönetim şirketleri 74 milyar euroluk emlak borcu ve batık kredisini satmaya çalışıyor. Şimdiye kadarki en yüksek seviye olan bu rakam şirketlerin bilançolarını düzeltme çabasıyla gerçekleşti.

İpotekli konut kredisi veren bankalar!

Konut satın almak isteyen ancak yeterli nakit parası olmayan kimseler bankaların konut kredilerine başvurabiliyor. Peki, ipotekli konut kredisi veren bankalar hangileridir? İşte ipotekli konut kredileri..

Su faturası ödenen bankalar!

Bir ev veya işyeri kiraladığınızı düşünelim. Su, elektrik ve doğalgaz gibi aboneliklerinizi yaptırdıktan sonra gelen ilk faturanızı nasıl ödeyeceksiniz? Su faturası ödenen bankalar hangileridir?

Bankaların yeni konut kredisi faiz oranları!

Bankaların konut kredisi faiz oranlarında bu haftanın üçüncü güncellemesi yapıldı. Son güncellemeye göre Türkiye Finans faizlerini yüzde 0,99'dan yüzde 1,50 olarak yükseltti. En düşük faiz 0,96'dan başlıyor.

londrada bankalar plazalardan çıkıyor mu Haberi

londrada bankalar plazalardan çıkıyor mu

Dünya finans merkezi Londra'da bankalar büyük plazalardan çıkmak için hazırlıklara başladı. İngiltere Hazine Bakanı John Glen Kovid-19 salgını sonrası bankaların evden çalışma modeline hızlı geçtiklerini vurguladı.

Sözcü'de yer alan habere göre; Glen bugün katıldığı bir oturumda yaptığı açıklamada, “Geçen hafta CEO'larla yapığım görüşmelerde hepsinin evden çalışma konusunda farklı görüşlere sahip olduğunu gördüm” şeklinde konuştu. 

Glen kimi patronların evden çalışmaya oldukça sıcak baktığını ifade ederken, “Bazı bankalar şehirlerdeki varlıklarını azaltacaklar. Bazıları ise tekrar ofislerde bir araya gelmeyi düşünüyor” dedi.

Reuters'ta yer alan habere göre bankalar uzun vadede Londra'nın merkezinden çıkarak tasarruf etmeyi amaçlıyor.

Artık AVM yapılmaz 'uydu ofis'ler...