06 / 05 / 2024

Longoz Ormanları kule

Longoz Ormanları kule

Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı Longoz Ormanları Milli Parkı'nda gözlem kulesi kuruluyor.

İğneada'daki kaçak yapılar yıkıldı!

Kırklareli'nde yer alan ve doğal güzellikleriyle ünlü longoz ormanlarındaki kaçak yapılar yıkıldı...

Longoz Ormanları'na kule kuruluyor!

Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı Longoz Ormanları Milli Parkı'nda gözlem kulesi kuruluyor.

Recep İvedik 6 filmindeki bungalov evler yıkıldı!

Bursa'nın Karacabey ilçesindeki Longoz Ormanları'nda çekilen 'Recep İvedik 6' filminin tamamlanmasından sonra, bölgeye hatıra olarak bırakılan bungalov evler şiddetli yağış sebebiyle yıkıldı

İğneada, RES inşaatlarıyla öne çıkabilir!

Sahip olduğu longoz ormanları ile dünyada ilk 3'e giren İğneada'ya nükleer santral yapılması tepki çekti. Uzmanlar, bölgenin rüzgar santral yatırımına daha uygun olduğunu dile getirdi.

İğneada’ya nükleer santral kurulması protesto edildi!

Longoz ormanları ve yeşil doğasıyla ünlü İğneada’ya nükleer santral kurulması planı bölgenin belediyelerini harekete geçirdi. Trakyalı başkanlar Kırklareli’nde “Nükleer santrale hayır” sloganıyla bir araya geldi.

İğneada'ya yapılması planlanan nükleer santral protesto edildi!

Edirne’nin Keşan ilçesinde faaliyet gösteren doğa sporları topluluklarına üye yaklaşık 250 doğa doğasever, İğneada beldesindeki longoz ormanlarını da içine alan milli parkta doğa yürüyüşü yaptı.

İğneada halkında nükleer santral tedirginliği!

Nükleer santral yapılması planlanan İğneada’ya gittik. Longoz ormanlarının sahile kavuştuğu bu noktada, yeni yapılan liman, tam bir sürpriz. Çevredeki 17 köy, tedirgin.

3. nükleer santrali Kırklareli'de mi olacak?

Ali Rıza Alaboyun, doğa katliamına neden olacak 3’üncü nükleer santralının Kırklareli’nin Demirköy ilçesine bağlı ve Avrupa’nın en büyük longoz ormanlarına sahip İğneada beldesine yapılmasının planlandığını açıkladı.

Kırklareli Longoz Ormanları'nda yollar onarılıyor!

Longoz Ormanları'nın içerisindeki bozulan yolların onarılıyor. Kırklareli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziya Eser, " Türkiye ve Avrupa 'nın en büyük Longoz Ormanları yol yapım çalışmaları ile daha kolay gezilebilecek" dedi.

Bursa longoz ormanları turizme kazandırılacak!

Bursa’nın Karacabey ilçesinde bulunan, ekolojisi ve biyolojik çeşitliliğiyle önemli bir evrensel değer olan longoz ormanlarının tanıtımı için Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan belgeselin ilçedeki galası büyük ilgi gördü.

Karacabey Longozu tanıtımı için belgesel hazırlandı!

Karacabey ilçesinde bulunan, ekolojisi ve biyolojik çeşitliliğiyle önemli bir evrensel değer olan longoz ormanlarının tanıtımı için belgesel hazırlandı. Longozun korunarak, doğa turizmine açılması yönündeki çalışmalar başladı.

İğneada Longoz Ormanları'na yapılacak termik santrale tepki!

İğneada Belediye Başkanı Tahir Işık, Kırklareli, İğneada Longoz Ormanları Milli Park'ın bitişiğindeki orman arazisine yapılmayı planlanan Trakya Entegre Termik Santral'in yapılmaması için sonuna kadar mücadele edeceklerini söyledi...

Tango Kule Residence'ta 399 bin TL'ye!

DAP Yapı'nın hayata geçirdiği Tango Kule Residence projesinde resmi satışlar geçtiğimiz günlerde başladı. Projede ev fiyatları 179 bin TL ile 399 bin TL arasında değişiyor

Longoz Ormanları kule Haberi

Longoz Ormanları kule

Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı İğnead abeldesinde bulunan Longoz Ormanları Milli Parkı, Mert Gölü mevkiin kuş gözlemkulesi kuruluyor.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Kırklareli Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, longozlardaki kuşların, ziyaretçiler tarafından daha iyi görülmesi için kuş gözlem kulesi yapıldığını söyleyerek, sonbaharda  faaliyete geçeceğini ifade...