30 / 04 / 2024

Lübnandaki Türkmen köyü parkı yenilendimi

Lübnandaki Türkmen köyü parkı yenilendimi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Lübnan'daki Türkmen köyü parkının yenilenmesi projesini tamamlayarak hizmete açtı. Açıklamada projeyle birlikte Kavaşra merkezinde bulunan parkın atıl durumundan kurtarıldı.

Botanik Köy Taş Evler'de yeni etap başlıyor! Ayvalık'ta yeni proje!

Botanik Köy Taş Evler projesi Ayvalık'ta hayata geçiriliyor. Projede yeni etap Eylül'de başlıyor. İşte Botanik Köy Taş Evler projesi ile ilgili detaylar...

Euro yükselir mi, elimizdeki euroları bozduralım mı? Net yanıt geldi! Kıyıda köşede 1 eurosu bile olanlar acil bakın!

Avrupa Merkez Bankası bu hafta faizleri 50 baz puan artırdı. Kararın hemen ardından euro kuru yükselişe geçti. Yatırımcılar ise ''euro yükselir mi, elimizdeki euroları bozduralım mı? sorusunun yanıtını araştırıyor. Kıyıda köşede 1 eurosu bile olanlar acil bakın! Net yanıt geldi...

Herdem Sağlıklı Yaşam Köyü'nün 2022 değeri belli oldu! O rakam açıklandı!

Ziraat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Herdem Sağlıklı Yaşam Köyü'nün 2022 değerini açıkladı. Peki Herdem Sağlıklı Yaşam Köyü'nün 2022 değeri ne kadar oldu? İşte o rakam...

Doların 28 gün sonra nasıl olacağı belli oldu! Kıyıda köşede 1 doları bile olanlar aman dikkat

Dolar kurundaki son dakika gelişmeler yakından takip ediliyor. Dolar kuru değer kaybederken vatandaşlar doların ne kadar olacağını merak ediyor. Doların 28 gün sonra nasıl olacağı resmen belli oldu! Kıyıda köşede 1 doları bile olanlar aman dikkat...

Üsküdar Küçüksu Çocuk Köyü inşası bu yaz başlıyor!

Üsküdar Belediyesi tarafından inşa edilecek olan Küçüksu Çocuk Köyü, inşaatı bu yaz başlıyor. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, köyün Üsküdar'da eşi benzeri olmayacağını dile getirdi. 

Niğde Yeşilyurt Köyünde Arazi Toplulaştırması ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Yapılmasına İlişkin Karar!

Niğde İli, Altunhisar İlçesi, Yeşilyurt Köyünde Arazi Toplulaştırması ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Yapılmasına İlişkin Karar, 3460 sayılı Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. 

Zonguldak İl Özel İdaresi'nden 2.7 milyon TL'ye satılık motel!

Zonguldak İl Özel İdaresi, Zonguldak İli Kilimli İlçesi Türkali Köyünde bulunan Köycivarı Mevkii E27-C-25-B-2-A pafta, 303 ada,3 parselde yer alan Motel ve Gazino Tesislerini 2 milyon 751 bin 823 TL'ye satıyor...

Türk STK’ların Sudanlı selzedeler için hayata geçirdiği Türk Köyü'ndeki konutlar teslim edildi!

Türk Kızılay ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) da aralarında yer aldığı sivil toplum kuruluşlarının (STK) Sudan'da geçen yıl selde evlerini yitirenlere yönelik olarak inşa ettiği evler teslim edildi.

Kadıköy'deki Gazhane Binaları'nın restorasyonunda son durum ne?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kadıköy Hasanpaşa'daki Gazhane Binaları'nda yapılan restorasyon alanını ziyaret etti.

Türkiye Kıyı ve Liman Yapıları Deprem Yönetmeliği!

Türkiye Kıyı ve Liman Yapıları Deprem Yönetmeliği Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın yıllık basit brüt getiri oranı yüzde 8,87282!

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın TRDEVKS62117 ISIN kodlu kira sertifikasının 1. kira getirisine ilişkin yıllık basit brüt getiri oranı yüzde 8,87282, 91 günlük dönemsel getiri oranı ise yüzde 2,212128 olarak belirlendi.

Türkiye Mimarlık Yıllığı 2019 Paneli 3 Eylül'de!

San Deco sponsorluğunda düzenlenecek sergi ve paneller, toplam 5 etkinlik kapsamında gerçekleşiyor. Türkiye Mimarlık Yıllığı 2019 Paneli 3 Eylül'de düzenlenecek.

Lütfü Türkkan'ın kaçak eklentili çiftliğine yıkım kararı!

Dilovası Belediyesi, İYİ Parti Grup Başkan Vekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın çiftliğiyle ilgili belge ibraz edememesi sonucunda çiftliğin kaçak bölümleri mühürlenirken, 1 ay süre verildi. 1 ay içerisinde gerekli işlemlerin yerine getirilmemesi durumunda yapılar yıkılacak.

Lübnandaki Türkmen köyü parkı yenilendimi Haberi

Lübnandaki Türkmen köyü parkı yenilendimi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Lübnan'daki Türkmen köyü parkının yenilenmesi projesini tamamlayarak hizmete açtı.


TİKA'dan yapılan açıklamada, Lübnan'ın Akkar ilinin Kavaşra Beldesi'nde bulunan Kavaşra Türkmen Köyü Parkı'nın yenilendiği belirtildi. Açıklamada projeyle birlikte Kavaşra merkezinde bulunan parkın atıl durumundan kurtarılarak, Türkmenler için bir eğlence ve dinlenme alanına dönüştürüldüğü ifade edildi. Tümüyle yenilenen parkın, modern bahçe mobilyaları, yeni çocuk oyuncakları ile süslendiği ve çevre düzenlemesi yapılarak aydınlatma sisteminin kurulduğu açıklandı. 


Park, TİKA Başkan Yardımcısı Süreyya Polat, Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Çağatay Erciyes, bölge milletvekilleri, belediye başkanları ve TİKA Beyrut Koordinatörü İbrahim Erbir'in katılımı ile hizmete...