14 / 05 / 2024

Lüleburgaz tarihi yapı kalıntıları

Lüleburgaz tarihi yapı kalıntıları

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesindeki müftülük binası temel kazısında, Bizans dönemine ait kale temelleri, dehliz ve mermer sütun parçası bulundu.

Bitlis'te binaların arasında kaybolan tarihi yapılar gün yüzüne çıkarılıyor!

Bitlis'te Osmanlı döneminden kalan ve zamanla yapılan binaların arasında kaybolan tarihi yapılar, gün yüzüne çıkıyor.

Kayseri Tomarza'daki tarihi yapılar gün yüzüne çıkıyor!

Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun ve beraberinde bulunan heyet Tomarza ilçesinde bulunan tarihi yapıyı inceledi.

Beyşehir Gölü'nde tarihi yapılar keşfedildi!

Beyşehir Gölü’nün batı kıyısında bulunan Anadolu Selçuklulara ait Kubadabad Saray Külliyesi kazılarında drone ile yapılan belgeleme çalışmaları sırasında, göl kıyısından yaklaşık 100 metre açıkta ve 2 metre derinlikte bina kalıntıları ortaya çıktı. 

Antalya İbradı’da tarihi yapılar onarılıyor!

Antalya İbradı'de Antalya İbradı'de kültür varlığı olan tescilli tarihi yapıların restorasyonuna başlandı. 

Lüleburgaz'da tarihi PTT binası kaderine terk edildi!

Lüleburgaz'da yıllar boyunca PTT binası olarak kullanılan tarihi bina kaderine terk edildi. Mahalle sakinleri, tarihi PTT binasının restore edilmesini istiyor.

TOKİ'den Lüleburgaz'a 166 konut ve 6 adet ticaret merkezi!

Kırklareli İli Lüleburgaz İlçesi, Büyükkarıştıran Beldesi 166 Adet Konut, 1 Adet Cami ve 6 Adet Ticaret Merkezi İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 18 Kasım tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

Ata GYO Lüleburgaz yapı kullanım izin belgesi açıklaması!

Ata Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın portföyünde yer alan Kırklareli Lüleburgaz Kocasinan Mahallesi'nde 145 ada ve 52 nolu parselde kayıtlı gayrimenkulün yapı kullanma izin belgesi 5 Kasım'da alındı...

Lüleburgaz Ata Corner'de cins tahsisi!

Ata GYO portföyünde Lüleburgaz Ata Corner projesi 22 Temmuz 2019 tarihinde yapılan cins tashihi ile arsa niteliğinden iş yeri niteliğine dönüştürüldü... 

Kocasinan'daki tarihi yapılar restore ediliyor!

İlçeceki çalışmalarına devam eden Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kocasinan bölgesinde bulunan tarihi yapıları ve mekanları; restorasyon çalışmalarıyla aslına uygun bir görünüme kavuşturduklarını söyledi.

Büyükyalı'da restore edilen tarihi yapılar halka açılıyor!

İstanbul'da 6 milyar liralık yatırım ile hayata geçirilen Büyükyalı projesinde, restore edilen tarihi yapılar yaşam alanlarına döndürüldü. Bu kapsamda, Osmanlı’nın ilk sanayi tesislerinden 'Fabrika-ı Hümayun'un 100 yıl aradan sonra sivil ziyarete açılması planlanıyor. 

Lüleburgaz Belediye Başkanlığı 13,2 milyon TL'ye şehir hamamı yaptıracak!

Lüleburgaz Belediyesine ait, Dere Mahallesi'nde yer alan arsada yap-işlet-devret modeli ile Şehir Hamamı yaptırılacak. İhale 4 Aralık 2018 tarihinde gerçekleştirilecek...

Ahlat'taki tarihi yapılar karekod ile tanıtılacak!

Bitlis’in Ahlat ilçesinde bulunan tarihi yapılara takılacak "karekod" sistemiyle, akıllı telefon aracılığıyla Türkçe ve İngilizce yazılı ve görüntülü olarak eser hakkındaki bilgilere ulaşılabilecek.

Lüleburgaz'da imar barışı toplantısı yapıldı!

Kırklareli Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Lüleburgaz'da imar barışını anlattı. Vatandaşlar imar barışı ile ilgili bilgilendirildi. 

Lüleburgaz tarihi yapı kalıntıları Haberi

Lüleburgaz tarihi yapı kalıntıları

Lüleburgaz ilçesindeki inşaat temel kazısında, tarihi yapı kalıntıları bulundu. Alınan bilgiye göre, Kocasinan Mahallesi Edirne Caddesi'nde, yeni müftülük binası için temel kazısı yapıldığı sırada, bazı yapı kalıntılarına rastlandı.


Çalışanların durumu bildirilmesi üzerine Kırklareli Müze Müdürlüğü görevlileri, kazı alanını inceledi. Kalıntıların, Bizans dönemine ait kale temelleri, dehliz ve mermer sütun parçası olduğu belirlendi. Temel kazısı durduruldu. Bölgedeki kalıntıların Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından inceleneceği...