14 / 05 / 2024

Lüleburgaz temel kazısı

Lüleburgaz temel kazısı

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesindeki müftülük binası temel kazısında, Bizans dönemine ait kale temelleri, dehliz ve mermer sütun parçası bulundu.

GTÜ'den deprem raporu geldi: Hasarın en temel nedeni sıvılaşma gibi zemin problemleri!

Gebze Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü akademisyenleri, Adıyaman'ın Gölbaşı ve Hatay'ın İskenderun ilçelerindeki hasarın temel sebebinin, sıvılaşma gibi zemin problemleri olarak gösterilebileceğine dikkat çekti. 

Ankara'da bir inşaatın temel kazısı esnasında yan binadaki dükkan çöktü!

Başkent Ankara'da bir inşaatın temel kazısı sebebiyle 4 katlı binanın girişinde yer alan iş yerinin bir kısmı çöktü.

Tokat'ta kazı sırasında hasar gören bina tahliye edildi!

Tokat'ta temel kazısı esnasında bir binada hasar meydana geldi. 48 kişinin yaşadığı bina tahliye edildi.  

İnşaat kazısında temeli kayan apartmanda yıkım başladı!

Ankara'da, yanına yapılan inşaatın temel kazısı sırasında temelinde kayma yaşandığı tespit edilen 8 katlı Açelya Apartmanı ve etrafında bulunan 20 bina çökme riskine karşı tahliye edildi. Güvenlik önlemlerinin alınmasında sonra binanın yıkımına başlandı.

Lüleburgaz'daki Sıbyan Mektebi'nin müze olması için 3 bin imza toplandı!

Lüleburgaz'da bulunan Sıbyan Mektebi'nin müzeye dönüşmesi için 3 bin kişiden imza toplandı. 

Lüleburgaz Belediyesi'nden yüzde 80'e varan kira indirimi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Lüleburgaz Belediyesi, belediyeye ait işyerlerinde faaliyet gösteren ve kısıtlamalardan yoğun şekilde etkilenen esnafa 80'e varan kira indirimi yaptı.

Çekmeköy-Sultanbeyli Metro Hattı'nda 2. TBM kazısı başlıyor!

Euroband ihracı ile yapımına hız verilen Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metrosu’nda, 2. TBM kazısı başlatılıyor. Hattın Sancaktepe İstasyonu’nda 15 Ocak Cuma günü yapılacak tören, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla düzenlenecek.

Lüleburgaz Sıbyan Mektebi'nin geleceğine vatandaşlar karar verecek!

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Lüleburgaz'da bulunan ve restorasyon çalışmaları devam  Sıbyan Mektebi'nin ne olacağına vatandaşların karar vereceğini dile getirdi. 

Lüleburgaz Belediyesi'nden kira müjdesi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Lüleburgaz Belediyesi koronavirüs salgınında kısıtlanan ya da kapanan kendisine ait işyerlerinden 1-2 ay değil, salgın tamamen geçene kadar kira almama kararı aldı. 

Lüleburgaz Sıbyan Mektebi'nin tarih müzesi olması için öneri!

Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, 1570 yılında Mimar Sinan tarafından inşa edilen Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi'nde bulunan Sıbyan Mektebi'nin tarih müze olması için öneride bulundu.

Aksaray'da Sevgi Evleri projesinin temel kazısı başlatıldı!

Aksaray Belediyesi tarafından sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçiren Sevgi Evleri projesinin hazırlık aşaması tamamlandı. Temel kazısı başlatılan projenin temel atma töreni önümüzdeki günlerde gerçekleşecek.

Kırklareli Lüleburgaz için acele kamulaştırma kararı!

Kırklareli ili Lüleburgaz ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ankara'da inşaat temel kazısının bitişiğindeki üç katlı dükkan çöktü!

Ankara'da Yenimahalle'nin en işlek mekanlarından biri olan Çarşı Caddesi ile Serdar Sokak kesişiminde temel kazısı yapılan inşaatın bitişiğindeki bodrum katı ile birlikte üç kattan oluşan dükkan çöktü...

Lüleburgaz temel kazısı Haberi

Lüleburgaz temel kazısı

Lüleburgaz ilçesindeki inşaat temel kazısında, tarihi yapı kalıntıları bulundu. Alınan bilgiye göre, Kocasinan Mahallesi Edirne Caddesi'nde, yeni müftülük binası için temel kazısı yapıldığı sırada, bazı yapı kalıntılarına rastlandı.


Çalışanların durumu bildirilmesi üzerine Kırklareli Müze Müdürlüğü görevlileri, kazı alanını inceledi. Kalıntıların, Bizans dönemine ait kale temelleri, dehliz ve mermer sütun parçası olduğu belirlendi. Temel kazısı durduruldu. Bölgedeki kalıntıların Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından inceleneceği...