02 / 05 / 2024

mabilyakent

mabilyakent

Türkiye'nin mobilya üssü Kayseri'de 700 küçük işletmeyi bir araya getirecek ev-ofis dekorasyon merkezi Mobilyakent'in kapıları 2014 yılı sonunda üretime açılacak. 'Ortak kullanıma açık' teknoloji donanımlı Mobitek'te ise ihaleye mart ayında çıkılıyor...

mabilyakent Haberi

mabilyakent

Atölye düzeninde mobilya üreten 700 küçük işletmeyi 'ortak kullanımlı' modern teknolojiyle donatılmış işyerlerinde bir araya getirerek, Ar-Ge ve tasarım ağırlıklı üretimle rekabet güçlerini artırmayı amaçlayan Kayseri ev-ofis dekorasyon merkezi Mobilyakent, kapılarını 2014 yılı sonunda üretime açacak. 

Kayseri Mobilyacılar Odası'nın, Kocasinan Belediyesi ve Orta Anadolu Kalkınma Birliği'nin de desteğini alarak geçen yaz temellerini attığı mobilya üretim üssünde inşaat çalışmaları olanca hızıyla devam ediyor. İhalesi, 'Mobilya Altyapısını Güçlendirme Projesi' kapsamında, TOKİ tarafından yapılan 700 ortaklı işyerleri sitesi ile alışveriş merkezi ve uluslararası niteliklere sahip mobilya fuarında yapım çalışmaları 2014 yazında bitmiş olacak. İhalesi Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından yapılacak,'ortak kullanıma açık' teknoloji donanımlı Mobitek'te ise ihale aşamasına gelindi. Mart ayında başlayacak ihale sürecinin ardından Mobitek'te inşaat çalışmalarının yaz aylarında başlaması planlanıyor.


Kayseri Mobilyacılar...