05 / 05 / 2024

maçta mekan yıkımı

maçta mekan yıkımı

Maçka'da bulunan ve birçok sanatçının sahne aldığı ünlü eğlence mekanı “Cahide", belediye yıkım ekipleri tarafından yıkıldı. Mekanın işletme sahibi Ekber Alkan, yıkım kararı ile ilgili olarak üst mahkemeye gideceklerini söyledi.

İmar barışı mağdurlarından eylem: Yıkım değil çözüm istiyoruz!

Muğla’daki imar barışı mağdurları yeni bir eylem gerçekleştirdi. Büyükşehir, Menteşe belediyesi ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapan mağdurlar yıkım değil çözüm istediklerini söyledi

Büyükçekmece'de deprem riski taşıyan blokların yıkımına başlandı

İstanbul Büyükçekmece'de, kentsel dönüşüm projesi kapsamında deprem riski taşıyan 4 blokun yıkımına başlandı.

Depremin etkilerini taşıyan Malatya'da bina yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin Malatya'yı etkilemesi sonucu, kentteki ağır hasarlı binaların yıkımı ve enkaz temizleme çalışmaları hala devam ediyor. 6 Şubat'ta yaşanan depremler, kentteki çalışmaların hız kesmeden sürdürülmesine neden oldu.

'Dünyanın en saçma binası’nın yıkım işi için 51 firma yarıştı!

Kahramanmaraş'ta bulunan ve dünyanın en saçma binası olarak bilinen İl Özel İdare Binası’nın yıkım ihalesi gerçekleşti. Yıkım için 51 firma yarıştı.

Ata GYO'nun Çanakkale'deki taşınmazının yıkım işleminin yüzde 85'i tamamlandı! 

Ata GYO'nun portföyünde yer alan, Çanakkale İli, Merkez İlçesi, 175 Ada 3 Parseldeki taşınmazın yıkım işlemine başlanmış ve yıkım işleminin yüzde 85'i tamamlanmış durumda.

Maltepe'de 9 katlı binaya izinsiz yıkım!

İstanbul Maltepe’de yaklaşık bir ay önce boşaltılan 9 katlı binanın yıkım izin alınmadan başladı. Zabıta görevlileri yıkıma müdahale etti. 

Zonguldak Karaelmas’ta eski binanın yıkımına tepki!

Zonguldak’ta Karaelmas Mahallesi Rıza Ulusman Sokak’ta eski bir binanın yıkım çalışmalarına başlandı. Vatandaşlar ise yıkıma tepki gösterdi. 

Yüksek riskli binalar için yıkım süreçleri derhal başlatılmalı!

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Başkanı Ali İpek yaptığı açıklamada, "Yüksek riskli binalar için tapuya şerh düşülerek alım ve satıma kapatılmalı, yıkım süreçleri derhal başlatılmalıdır" dedi.

Üsküdar sahilinde hareketli anlar! 2 büfeye yıkım kararı!

Üsküdar'da Kız Kulesi karşısında bulunan 2 büfe zabıta ekiplerinin tahliye çalışmasından sonra yıkılacak. Büfe sahipleri ve çalışanlar herhangi bir belge göstermeden yıkılacağını söyleyip yıkımı engellemek istedi.

Çeşme'de sit alanında inşa edilen taş bina yıkıldı!

Çeşme'de deniz kenarı ve Sit Alanı'na inşa edilen taş bina yıkıldı. Bina sahibi G.S.E'ye kararı gönderen belediye ekipleri, bir ay içerisinde karara uyulmaması üzerine iş makineleri aracılığıyla binanın yıkımını tamamladı.

Giresun'da riskli binaların yıkımına başlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Giresun'da yaşanan sel sonrasında taşınmaların başladığını belirtti ve "Bugün sabah 4 binanın yıkımını gerçekleştirdik" dedi...

Şile'de 40 kaçak yapının yıkımına başlandı!

İstanbul Şile'de, kamuya ait hazine taşınmazları üzerine inşa edilen 40 kaçak yapının yıkımına başlandı.

Kayseri'de yıkım kararı verilen bölge TBMM gündeminde!

Kayseri ili Develi ilçesinde bulunan ve hakkında yıkım kararı verilen bir bölge meclis gündemine taşındı. CHP'li Ersoy, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

maçta mekan yıkımı Haberi

maçta mekan yıkımı

Ünlülerin Maçka'daki uğrak mekanı "Cahide", mahkeme kararı gerekçe gösterilerek bugün yıkıldı. 1994 yılında Maçka Açık Hava Tiyatrosu'nun arka kısmında “Şehzade" olarak hizmet verdikten sonra 2004'ten bu yana “Cahide" adıyla faaliyet gösteren ünlü mekanda, birçok sanatçı sahne almıştı. Ünlü mekan bugün iş makineleri ile yerle bir edildi. Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, zabıta eşliğinde mekanı tahliye ederek, yaklaşın 2 saat süren ünlü mekanın yıkımını gerçekleştirdi.


İşletme sahibi Ekber Alkan, yıkım kararı ile ilgili tepkisini dile getirerek, hukuk sürecinin devam ettiğini ifade etti. Alkan, “Ben üst mahkemeye güveniyorum. O dava mutlak surette çözülecektir. Haklılığımız anlaşılacaktır. Biz yürütmeyi durdurma talebinin olduğunu belediyenin üst makamlarına bildirdik. 'Hukuki değerlendirmeye bakın, burada usulsüz bir karar var' diye beyan ettik. 'Telafisi güç zararlar doğacak. Yıkımdan vazgeçin, herhangi bir...