28 / 04 / 2024

İmar barışı mağdurlarından eylem: Yıkım değil çözüm istiyoruz!

İmar barışı mağdurlarından eylem: Yıkım değil çözüm istiyoruz!

Muğla’daki imar barışı mağdurları yeni bir eylem gerçekleştirdi. Büyükşehir, Menteşe belediyesi ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapan mağdurlar yıkım değil çözüm istediklerini söyledi



Muğla’daki imar barışı mağdurları sorunlarının çözülmesi için, bir araya gelerek yeni bir eylem gerçekleştirdi. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre Muğla Büyükşehir, Menteşe belediyesi ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapan mağdurlar yıkım değil çözüm istediklerini söyledi.

Haber Milas'ta yer alan habere göre Muğla’daki imar barışı mağdurlarının açıklamasında; “2018 yılında çıkan İmar Barışı’nın doğru yönetilememesi sebebiyle yapı kayıt belgesi olan yüz binlerce aile bugün resmen para cezalarıyla, hapis cezalarıyla ve yıkımlarla karşı karşıya kaldı. Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecinde şehir hayatlarından bunalmış olan vatandaşlar köylerdeki arazilerine barınmak ve üretmek için konut inşa ettiler, fakat bugün yıkımla karşı karşıya kaldılar. Meydana gelen 6 Şubat depremleri bize şu gerçeği gösterdi ki, ‘en güvenli yapılar tek katlı konutlar’ Bugün büyükşehir yasasıyla mahalleye dönen köylerde, imar düzenlemelerinin yapılmaması sebebiyle köylünün yapmak zorunda olduğu evler yıkımlar karşı karşıya.

İmar barışı mağdurlarından eylem: Yıkım değil çözüm istiyoruz!

Ağır bir konut krizinin yaşandığı Türkiye'de birçok sebep nedeniyle barınmak için yapılmış yapıları yıkmak rasyonel bir davranış değildir. Bir an önce bu konutların yıkımları durdurulmalı ve yasal statü sağlanmalı. Şu an ülkemizde milyonlarca kayıtsız yapı var. Bunlar hiçbir yerde yıkılmazken yalnızca Muğla/Menteşe Belediyesi yıkım yapıyor. Menteşe ilçesine bağlı Kıran, Sarnıç, Derinkuyu ve Kuyucak köylerinde 200’den çok ailenin ocağı önümüzdeki günlerde söndürülecek.

Sosyal demokrat bir belediye yıkımı tek bir çözüm şeklinde görmemelidir. Belediye başkanı ‘Üzerimizde baskı var’ diyor. Fakat diğer belediyelerinde üzerinde baskı olmasına rağmen tek ve öncelikli çözüm şeklinde ‘yıkımı’ görüyor. Dar gelirli, emekli, köylü insanların yanında olmak siyasi bir tercih.

Bu konuda yalnızca Menteşe Belediyesi değil, aynı zamanda çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğü’nden de köylünün ve tüm imar barışı mağdurlarının seslerini duymaları, konuya acil ve köklü bir çözüm getirmelerini de bekliyoruz.

Muğla/Menteşe Belediyesi’nden, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğünden, Muğla Valiliğinden ve Muğla Büyükşehir Belediyesinden kış aylarına girerken yıkım kararlarını askıya almasını talep ediyoruz. Ayrıca iktidar ve tüm muhalefet partilerinden, köylülerin imar ve barınma sorununa acilen çözüm getirmelerini istiyoruz.”

TOKİ  Ankara  2023 projesi yarın ihaleye çıkıyor! Bu ilçeye 78 yeni konut ve 136 yeni iş yeri geliyor!

Galatasaray’dan deprem bölgesine 300 yeni konut müjdesi!

TOKİ, Hakkari Merkez’deki 297 konutu teslim ediyor!


Geri Dön