28 / 04 / 2024

Galatasaray’dan deprem bölgesine 300 yeni konut müjdesi!

Galatasaray’dan deprem bölgesine 300 yeni konut müjdesi!

Galatasaray’ın deprem bölgesine 300 konut inşa edileceği öğrenildi. Konutların 100’ü Hatay’a, 100’ü Adıyaman’a ve 100’ü de Kahramanmaraş’a yapılacak.



Galatasaray'ın eski başkanlarında ve aynı zamanda, Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat ile Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, deprem bölgesinin ihtiyaçlarına dikkat çekmek amacıyla Hatayspor deplasman maçına birlikte gitmeye karar verdi.

Sabah gazetesi köşe yazarı Hülya Güler de bir grup basın mensubuyla beraber Adnan Polat ve Dursun Özbek’e eşlik ederek yolda deprem bölgesinin süren ihtiyaçlarını konuştu. Başkanlarla yaptığı görüşmeyi kaleme alan Güler, bugünkü köşe yazısında şu ifadeleri kullandı: “Yalnızca küçük uçakların inebildiği Hatay Havalimanı'na vardığımız zaman terminal binası ile çöken pist alanı arasındaki bir metrelik fark, depremin şiddetini bir defa daha gözler önüne serdi. İşte o an Adnan Polat'ın uçakta neden; "Deprem bölgesindeki insanların yardım ihtiyacı her zamankinden daha fazla" dediğini daha iyi idrak ettim.

Galatasaray’dan deprem bölgesine 300 yeni konut müjdesi!

Polat, depremin acısıyla tüm ülkenin tek yürek olduğunu ve ilk aşamada büyük bir dayanışma örneği sergilediğini anımsattı. Daha sonra ise bu müthiş dayanışmanın daha uzun sürmesinin gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Polat Vakfı'nın Başkanı olan Adnan Polat, Hatay'ın Samandağ Karaçay Mahallesi’nde inşa ettirdiği Polatköy Geçici Konaklama Merkezi'nde depremzedelerle bir araya geldi. Ardından Dursun Özbek ve Galatasaray Sportif A.Ş. Başkan Vekili Erden Timur’la beraber yine Samandağ'da inşa ettirdiği Suna Polat Gençlik Merkezi'nin açılışını yaptı. Adnan Polat'ın, gittiğimiz her yerde deprem bölgesinde ihtiyaçların sürdüğüne vurgu yapması dikkat çekiciydi. Yalnızca ihtiyaçları hatırlatmakla kalmadı. Ayrıca, önemli bir çağrı da yaptı: "Her şey eskiye dönene dek, milletimizin yardım elini buradan çekmemesi gerekiyor. Devletimiz, sağ olsun bütün olanaklarıyla burada. Fakat her şeyi devletten beklemek yanlış. Özel sektörün devletle iletişim halinde olup ihtiyaçları doğru biçimde gidermeye destek olması son derece önemli. Buraya 'devletimiz yapsın biz bakalım' şeklinde yaklaşım doğru değil. İnsanlar da deprem bölgesinden yardımlarını çekmesin. Herkes acının ilk sıcaklığıyla beraber buraya dev bir yardım yaptı. Evet, çok şahane bir dayanışma örneği oldu. Fakat ihtiyaçlar sürüyor. Deprem bölgesine tekrar konsantre olalım. 'Uyan Türkiyem. Deprem bölgesini unutma!' Bu mesajı herkese iletmeliyiz. Her fırsatta anımsamalıyız."

Galatasaray’dan deprem bölgesine 300 yeni konut müjdesi!

GALATASARAY'DAN 300 KONUT

Öte yandan, Başkan Dursun Özbek ise sporun birleştirici ve iyileştirici gücüne vurgu yaptı. Galatasaray'ın ilk günden deprem bölgesine koştuğunu, ilk yardımlardan sonra konteyner kent kurulması dahil çeşitli ihtiyaçlara cevap verdiğini ifade etti. Şimdi kalıcı konutların zamanının geldiğinin altını çizen Başkan Özbek, Galatasaray’ın AFAD ile protokol gerçekleştirdiğini ve bölgede 300 kalıcı konut üretileceğini paylaştı. Bu konutların 100'ü Hatay'a, 100'ü Adıyaman'a ve bunun yanı sıra, 100'ü de Kahramanmaraş'a inşa edilecek.
Öncelikle çocuklar olmak üzere insanların Galatasaraylı yöneticilere yoğun alaka gösterdiği, duygusallığın yoğun olduğu bir yolculuktu. Kalplerin burkulduğu, sessiz de olsa gözyaşlarının fark edildiği zamanlar oldukça fazlaydı. Tüm spor kulüplerine bölgeye destek verme konusunda çağrı yapan Galatasaray yöneticilerinin Hatayspor-Galatasaray maçını seyretmek için Mersin'e doğru yola çıkarken, verdiği mesaj ise hakikatan çok çok anlamlıydı: Bir maçtan daha fazlası. (Bu arada anımsatayım maçı Hatayspor 2-1 aldı.)
Tüm günü Hatay'da geçirmemin ardından bu mesaja katılmamak imkânsız. Çetin kışa az kalmışken, depremzedeleri unutmayalım! Zira yapılan her şey hakikaten de bir yardımdan daha fazlası. Çünkü Adnan Polat'ın Samandağ ilçesindeki gençlik merkezine birkaç ay önce hayatını kaybettiği annesi Suna Polat'ın ismini vermesi işte bu nedenle.

Japonya’da bakan yardımcısı emlak vergisini ödemediğini itiraf ederek görevinden istifa etti!

Üniversite öğrencilerine telefon ve bilgisayar detaylar belli oldu! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Kiralık konut piyasasında kısır döngü!


Geri Dön