03 / 05 / 2024

maden denetimi

maden denetimi

18 maden işçisini yerin altında bırakan maden faciasının ardından, iş sağlığı ve güvenliği tekrar gündeme geldi. Hazırlanan yeni pakete göre madenleri denetim Enerji Bakanlığı’na geçiyor.

Maden işçisine sigorta müjdesi!

Maden kazalarıyla sarsılan Türkiye'de, işçiler özel sigorta ile güvencelendirmeye çalışılacak. Özel sigortacılık şirketleri madenlerde risk denetimi yapacak, bütün işçilere kaza sigortası zorunlu olacak.

Madenlerin denetimi özelleştiriliyor!

AK Parti hükümeti, şimdi de madenlerde denetimi özelleştirecek bir yasa hazırlığı içinde. Hükümet, Maden Yasası ve Bazı Yasalarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yasa Tasarısı’nı TBMM’ye sundu.

Kilimli'de maden ocağında göçük!

Kilimli'de maden ocağında göçük meydana geldi. Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğü maden ocağında meydana gelen göçükte bir işçi yaralandı. Sezer Aktaş, kömür yığınının altında kaldı.

Bartın'da maden ocağında göçük!

Bartın'da maden ocağında göçük meydana geldi. Alınan bilgiye göre, maden ocağında galeri açma işinin yürütüldüğü eksi 700 kodunda henüz belirlenemeyen nedenle meydana gelen göçüğün altında 2 Çinli işçi kaldı.

Üretimi durduran maden sayısı artacak!

Torba yasayla maliyetlerinin arttığını belirten maden işletmecileri tepkili... Üretimi durduran onlarca ocağa yenilerinin eklenmesi bekleniyor, bu ocaklarda işsiz kalanların sayısı ise şimdiden 5 bini geçti

Özel maden işletmeleri kurtuluşu TTK'da görüyor!

" Torba kanun "la faaliyetlerini durdurarak işçilerin çıkışını vermeye başlayan maden işletmeleri, TTK'nın, 1 ton kömürü mal ettiği fiyatın yarısına kendi üretimlerini almasının sıkıntılarını çözebileceğini düşünüyor

Üretimi durduran maden sayısı daha da artacak!

Torba yasayla maliyetlerinin arttığını belirten maden işletmecileri tepkili... Üretimi durduran onlarca ocağa yenilerinin eklenmesi bekleniyor, bu ocaklarda işsiz kalanların sayısı ise şimdiden 5 bini geçti

Pazar yerlerinin denetimi!

Belediyeler, pazar yerlerinde Kanun ve bu Yönetmelik hükümleri ile Bakanlık düzenlemeleri çerçevesinde gerekli denetim ve uygulamaları yapmakla görevli oluyor. İşte pazar yerlerinin denetimi ile ilgili esaslar..

İdris Güllüce: Kalite ve denetimi artıracağız!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Kalite sorunu yaşıyoruz. Bunu itiraf etmek lazım. Bundan böyle kaliteyi ve denetimi artıracağız. Hiç kimse canının istediği kalitede bu devlete iş yapamayacak" dedi...

Soma'daki Işıklar maden ocağı üretime başlıyor!

Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı, Soma Kömürleri AŞ'ye ait kapalı olan Işıklar maden ocağında bugün itibarıyla üretime başlandığını, yaklaşık 2 bin işçinin işbaşı yaptığını bildirdi.

Maden ihracatında tehlike sinyalleri!

Maden ihracatı ağustos ayında yüzde 4.27 azalarak 383 milyon dolara gerilerken, 2014’ün 8 ayında da bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 5.63 düşüşle 3 milyar 160 milyon dolar oldu.

Soma'da maden kazası: 1 ölü!

Soma ilçesinde maden ocağında meydana gelen kazada 3 çocuk babası Metin Keskin (36), kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Keskin'in cenazesi, Soma Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Zonguldak'ta maden işçilerinin eylemi devam ediyor!

Maden işçileri ve sendika yetkililerinden oluşan grup, akitleri feshedilen 18 kişinin işlerine geri dönebilmesi için Ankara' da AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan ile görüştü.

maden denetimi Haberi

maden denetimi

Hazırlanan yeni pakette, maden denetimlerinin tamamen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na devredilmesi öngörülüyor. Ancak uzmanlar, “Enerji Bakanlığı’nın üretim hedefleri, denetimleri daha da sıkıntılı hale getirebilir. Enerji Bakanlığı’nda denetim yapacak olan müfettişler, bakanlığın enerji üretim hedeflerinin sekteye uğramaması için daha çekingen davranabilir.    


Esas olması gereken denetim yapısının daha da bağımsız hale getirilmesi ve bakanlıkların dışına çıkarılmasıdır” uyarısında bulunuyor. Kısa bir süre içinde işçi ve işveren kesiminin tartışmasına açılacak olan  pakette madenlerle ilgili olarak yer alacak düzenlemeler şöyle sıralanıyor:     


MADENLERE ÖZEL BÖLÜM 


İş sağlığı güvenliği kanunu ile 3213 sayılı Maden Kanunu’nda değişiklik yapılarak maden işyerlerinin iş sağlığı ve güvenliği yönünden teftişi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkilileri yapacak. Söz konusu denetimi şu anki yapıda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yapıyor....