06 / 05 / 2024

Maden ihracat

Maden ihracat

Madencilik sektörü, ihracattaki yükseliş ivmesini Ekim ayında da korudu. 2012 yılını 4 milyar 182 milyon dolar ihracat ile kapatan sektör 2013 yılının onuncu ayında bu rakamı yakaladı...

Maden ihracatı Eylül’de bir önceki yıla göre yüzde 25,81 arttı!

Madencilik sektörü, 2013 yılı ihracat hedefine doğru emin adımlarla ilerlemeye Eylül ayında da devam etti. Sektör, geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla ihracatını yüzde 25,81 arttı...

Maden sektöründe hedef 40 milyar dolar ihracat!

Ekonominin üç senelik yol haritasını belirleyen OVP’de madencilik sektörü de geniş yer buldu. TİM Maden Sektör Kurulu Rüstem Çetinkaya, “Eğer OVP’deki maddeler uygulanırsa, 6,5 milyar dolarlık ihracatımızı 30-40 milyar dolar seviyelerine çıkarabiliriz” dedi.

Worldbiz Enterprise İnşaat Maden Tekstil İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Worldbiz Enterprise İnşaat Maden Tekstil İthalat İhracat Limited Şirketi Kağıthane’de   10 bin TL sermaye bedeli  ile  Md Muzahıd Hossaın  ve Rıduanul Alam tarafından kuruldu.

Erven Maden İnşaat Turizm İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Erven Maden İnşaat Turizm İthalat İhracat Limited Şirketi bugün Maltepe'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ebru Karabulut tarafından kuruldu.

Ensa Altyapı Maden İnşaat İhracat İthalat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ensa Altyapı Maden İnşaat İhracat İthalat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Enes Akaryıldız tarafından kuruldu.

Arsen Maden Yapı İnşaat İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Arsen Maden Yapı İnşaat İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 500 bin TL sermaye bedeli ile Abdülmelih atay ve Adem Atay ortaklığında kuruldu.

Natres İnşaat Maden Turizm Emlak Gıda Tekstil İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Natres İnşaat Maden Turizm Emlak Gıda Tekstil İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ahmad Alhussen tarafından 100 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Mermercinin yüzünü Donald Trump güldürdü!

ABD’de seçimleri kazanan Donald Trump’ın, ülkede yatırımlara ağırlık vereceğini açıklaması ve inşaat akımını tekrar başlatacak olması Türk mermer ve maden ihracatçısını sevindirdi. 2017 yılına çok hızlı giren sektör Amerika’ya yapılan ihracatını yüzde 51 artırdı.

Doğal taş ihracatçılarına Eximbank güvencesi!

Katma değerli ürün ihracatında Türkiye’nin önemli sektörleri arasında yer alan maden ve doğal taş sektörünün ihracatta alacağı riskin, Eximbank’ın "Kısa Vadeli İhracat Kredi Sigortası" ile ortadan kaldırılacağı bildirildi.

Hepaş İnşaat Gıda Tarım Maden İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Hepaş İnşaat Gıda Tarım Maden İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi 150 bin TL sermaye ile bugün Ümraniye'de kuruldu.

Özmertaş Grup İnşaat Gıda Tekstil Maden Turizm İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özmertaş Grup İnşaat Gıda Tekstil Maden Turizm İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Muammer Çelik tarafından 30 bin TL sermaye ile 4 Kasım'da Sultangazi, 50.Yıl Mahallesi'nde kuruldu.

Türk yapı malzemeleri sektörü 100 milyar dolar ihracat hedefliyor!

İSTANBUL Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB) Yapı Komitesi Başkanı Serdar Urfalılar, , “2023 ihracat hedefimiz 100 milyar dolar. Türk yapı malzemeleri sektörü olarak dünyada ilk üçe girmeyi hedefliyoruz” dedi.

Türk yapı sektörü 2014'te 22.5 milyar dolar ihracat yaptı!

İSTANBUL Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB) Yapı Komitesi Başkanı Serdar Urfalılar, Türk yapı sektörünün geçen yıl yaklaşık 22.5 milyar dolar ihracat yaptığını söyledi.

Eti Maden’in ihracatı 2023’te 2.5 milyar dolara çıkacak!

Bu yıl 17 milyon liralık Ar- Ge yatırımı yapmayı planlayan Eti Maden, bora dayalı deterjan ihracatıyla ön plana çıkmak istiyor. 2023 yılında 2. 5 milyar dolarlık ihracat gelirine ulaşmayı hedefleyen şirket, 2 bin 500 kişiye de ek istihdam sağlayacak

Maden ihracat Haberi

Maden ihracat

İMİB verilerine göre Ocak-Ekim 2013 döneminde geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 24,54 artışa imza atan madencilik sektörünün ihracatı 4 milyar 178 milyon dolara ulaştı.


Türk madencilik sektörü, Ekim ayı sonu itibari ile 10 ayda değer bazında 4 milyar 178 milyon dolar ihracat gerçekleştirirken, 2012 yılının aynı dönemine kıyasla yüzde 24,54 artış sağladı. Bu dönemde ihracatın en fazla yapıldığı ilk beş ülke ise değişmeyerek,  Çin, ABD, Irak, Belçika ve İtalya olarak sıralandı.


Ekim ayında 386 milyon 732 bin dolarlık ihracat yapan sektör, geçtiğimiz yılın aynı ayına göre ihracatını yüzde 13,82 oranında artırdı. Madencilik sektörünün toplam ihracatı içinde 184 milyon 418 bin dolarlık ihracat ile doğal taş sektörü en fazla ihracat gerçekleştiren alt sektör oldu. 

Sektörün en fazla ihracat yaptığı ülkelerin başında gelen...