04 / 05 / 2024

madencilik arazileri

madencilik arazileri

Madencilik faaliyetleri ile bozulan arazilerin doğaya yeniden kazandırılması yönetmeliği 27471 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik kapsamında doğal yapının yeniden kazanılmasına ilişkin usul ve esasları belirleniyor...

Madencilik, ulaştırma ve depolama sektöründe yoğunlaşma belirlendi!

Madencilik ve taş ocakçılığı ile ulaştırma ve depolama sektöründe ''çok yüksek yoğunlaşma'' belirlendi. Toptan ve perakende ticaret ile inşaat sektörlerinde ''düşük derecede yoğunlaşma'' tespit edildi.

CNR Group Madencilik Sondaj İnşaat Danışmanlık Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

CNR Group Madencilik Sondaj İnşaat Danışmanlık Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Caner Şener tarafından 50 bin TL'lik sermaye bedeli ile 20 Ağustos'ta kuruldu.

Lüks Demir Enerji Petrol Doğalgaz Madencilik İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Lüks Demir Enerji Petrol Doğalgaz Madencilik İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Mehmet Demir Müdürlüğü'nde 200 bin TL'lik sermaye bedeli ile 19 Ağustos'ta Zeytinburnu'nda kuruldu.

EMC Power Services Enerji Makine Madencilik Geri Dönüşüm Elektrik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

EMC Power Services Enerji Makine Madencilik Geri Dönüşüm Elektrik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi 11 Ağustos 2014 tarihinde 50 bin TL sermaye ile üç ortak tarafından kuruldu.

Teorim Yapı Malzemeleri ve İnşaat Madencilik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Teorim Yapı Malzemeleri ve İnşaat Madencilik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi 8 Ağustos 2014 tarihinde 100 bin TL sermaye ile kuruldu. Şirketin ortakları; Füsun Apaydın, Satı Şule Çelik, Elif Yılmaz...

Özortaklar İnşaat ve İnşaat Malzemeleri Madencilik Tekstil Medikal Dış Ticaret İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Özortaklar İnşaat ve İnşaat Malzemeleri Madencilik Tekstil Medikal Dış Ticaret İthalat İhracat Limited Şirketi 6 Ağustos 2014 tarihinde 50 bin TL sermaye ile İstanbul Sarıyer'de kuruldu...

Hazine arazileri BOTAŞ'a bedelsiz veriliyor!

Doğalgaz Piyasası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı TBMM'ye sunuldu. Tasarının yasalaşmasıyla birlikte, BOTAŞ’a irtifak (kullanım) hakkı verilmiş bütün hazine arazileri bedelsiz BOTAŞ’a tescil edilecek.

Emin Endüstriyel Yapılar İnşaat ve Madencilik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Emin Endüstriyel Yapılar İnşaat ve Madencilik Sanayi Ticaret Limited Şirketi Murat Bulut ve Onur Keskin tarafından 500 bin TL sermaye ile 4 Ağustos 2014 tarihinde kuruldu...

Alcoop Madencilik Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Alcoop Madencilik Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi, Çağrı Çohaz, Hossein Hemmati, Cahit Aydoğan, Salih Çohaz tarafından 100 bin TL'lik sermaye bedeli ile 25 Temmuz'da kuruldu.

Canstone Madencilik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Canstone Madencilik Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Muhammed Raşid Can tarafından 50 bin TL'lik sermaye ile 24 Temmuz'da Maltepe, Büyükbakkalköy Mahallesi, Ferhatpaşa Yolu Sokak'ta kuruldu.

Aydınlık Madencilik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Aydınlık Madencilik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Rudi Erol Berberoğlu Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Koper Can Berberoğlu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı'nda 22 Temmuz 'da kuruldu.

Özgür Madencilik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Özgür Madencilik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Rudi Erol Berberoğlu Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Koper Can Berberoğlu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı'nda 22 Temmuz tarihinde kuruldu.

Kıymet Mermer Madencilik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Kıymet Mermer Madencilik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Rudi Erol Berberoğlu Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Koper Can Berberoğlu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı'nda 22 Temmuz'da kuruldu.

madencilik arazileri Haberi

madencilik arazileri

YÖNETMELİK


Çevre ve Orman Bakanlığından:


MADENCİLİK FAALİYETLERİ İLE BOZULAN ARAZİLERİN DOĞAYA YENİDEN KAZANDIRILMASI YÖNETMELİĞİ


BİRİNCİ BÖLÜM


Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar


             Amaç


             MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı; madencilik faaliyetleri, malzeme ve toprak temini için arazide yapılan kazılar, dökümler ve doğaya bırakılan atıklarla bozulan doğal yapının yeniden kazanılmasına ilişkin usul ve esasları belirlemektir.


             Kapsam


             MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik, orman sayılan alanlar, tarım veya mera alanları, 17/7/2008 tarihli ve 26939 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği kapsamı dışında olan madencilik faaliyetleri, su kaynaklarının korunması ile ilgili mevzuata uyulması şartı ile baraj ve gölet projelerinde rezervuar altında kalacak alanlar dışındaki...