05 / 05 / 2024

Madımak Oteli müze projesi

Madımak Oteli müze projesi

Başbakan Ahmet Davutoğlu ’nun bugün Tunceli’ye yapacağı tarihi ziyarette Alevi açılımı için öncelikli konular arasında gösterilen Madımak Oteli ’nin müze olması konusunda açıklama yapması bekleniyor.

Bu ildeki müze otel kiraya verilecek! İhalesi 1 Kasım'da!

Karatay Belediye Başkanlığı, Karatay'daki müze oteli kiraya verecek. Kiralama ihalesi 1 Kasım tarihinde yapılacak.

Alevi dernekleri, Ankara'da Madımak Müzesi kuracak!

Sivas'ta 25 sene önce Madımak Oteli’nin yakılması sonucu hayatını kaybeden 33 kişi için yürütülen mücadele Başkent'e taşındı. Alevi dernekleri, Ankara’da Madımak Müzesi kuracak.

İBB 10 yeni müze açacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), müze alanında önemli yatırımları gündemine aldı. Halihazırda bünyesindeki altı müzenin faaliyetini yöneten İBB, 10 yeni müze daha açmak için çalışmalara başladı.

Antakya Hilton Müze Oteli 100 milyon dolarlık yatırımla yükseliyor!

Sabah Gazetesi'nin yazarlarından Şelale Kadak bugünkü yazısında Antakya'da inşa edilen Dünyanın ilk müze otelinden bahsetti. İşte Şelale Kadak'ın o yazısı...

Antakya Hilton müze oteli inşaatı incelendi!

Kadir Teksöz ve beraberinde esnaf odası başkanları Antakyalı işadamı Necmi Asfuroğlu tarafından yapımı devam eden ve mimar Emre Arolat imzası taşıyan Antakya Hilton müze oteli, ziyaret ederek yetkililerden bilgiler aldılar.

Antakya Hilton Müze Oteli Hatay'ın turizmine ivme kazandıracak!

Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Kadir Teksöz, Esnaf Odası Başkanları, Antakyalı işadamı Necmi Asfuroğlu tarafından yapımı devam eden Antakya Hilton müze oteli, ziyaret ederek yetkililerden bilgiler aldılar.

Madımak Oteli müze mi oluyor?

Başbakan Ahmet Davutoğlu ’nun bugün Tunceli’ye yapacağı tarihi ziyarette Alevi açılımı için öncelikli konular arasında gösterilen Madımak Oteli ’nin müze olması konusunda açıklama yapması bekleniyor.

Hilton Antakya Müze Otel, bir yıl içinde misafirlerine kapılarını açacak!

Bölgenin barış dolu günlerinde Hatay'ın 5 yıldızlı bir otele sahip olması için kollarını sıvayan Antakyalı işadamı Necmi Afsuroğlu, aynı zamanda Türkiye'de örneği olmayan bir müze oteli de kente kazandırmış oluyor.

Hüseyin Sözlü: Yapı müteahhitleri gücümüze güç katacak!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana Yapı Müteahhitleri Derneği'nce (AYAMDER) Park Zirve'de verilen iftar yemeğine katıldı. Hüseyin Sözlü 'Yapı müteahhitleri gücümüze güç katacak' dedi.

Savarona müze gemi konseptine uygun olarak hazırlandı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Atatürk'ün yatı Savarona'nın, devlet büyüklerinin vereceği davetlerde prestij amaçlı değerlendirilmek üzere müze gemi konseptine uygun olarak hazırlandığı belirtildi.

Ispartakule - Bahçeşehir yolu, Müze'den de geçti!

İstanbul Arkeoloji Müzesi, Ispartakule sakinlerine müjdeli haberi verdi... Ispartakule Bahçeşehir Bağlantı Yolu'nun inşaatı için tayin edilen müze görevlisinin alanda olacağı tarih belli oldu. İşte firma da hazır olursa inşaatın yeniden başlayacağı tarih.

Özel müze başvurusu nasıl yapılır?

Özel müze; Kişi veya kuruluşlar tarafından, çeşitli konularda bir araya getirilmiş eserlerin yer aldığı müzelere deniyor. Peki özel müze nasıl kurulur? Özel müze başvurusu nasıl yapılır?

Özel müze kurmak isteyenler ne yapmalıdır?

Özel müze; Kişi veya kuruluşlar tarafından, çeşitli konularda bir araya getirilmiş eserlerin yer aldığı müzelere deniyor. Peki, özel müze kurmak isteyenler ne yapmalıdır? Özel müzelerin kuruluş esasları nelerdir?

Madımak Oteli müze projesi Haberi

Madımak Oteli müze projesi


Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bugün Tunceli’ye yapacağı tarihi ziyarette Alevi açılımı için öncelikli konular arasında gösterilen Madımak Oteli’nin müze olması konusunda açıklama yapması bekleniyor.


Davutoğlu'nun, Alevi inancına göre kutsal olan türbe ve benzeri mekanların restorasyonu için de önemli açıklamalar yapacağı öğrenildi. Davutoğlu'nun Tunceli ziyareti, hükümetin bir süredir üzerinde çalıştığı Alevi Açılımı için ayrı bir öneme sahip. 


Başbakan Davutoğlu'nun, 2 Temmuz 1993'te 37 kişinin katledildiği Madımak Oteli'nin müze statüsüne alınması konusunda önemli açıklamalar yapması bekleniyor. Alevi çalıştayları sırasında sivil toplum örgütleri ve kanaat önderleri Madımak Oteli'nin müze olmasının önemine işaret etmişti. Davutoğlu'nun ayrıca Alevi inancında önemli yeri bulunan türbe, dergah gibi kutsal mekanların restorasyonu için yapılan çalışmalar hakkında da bilgi vermesi bekleniyor.


Dersim katliamı için özür dilemesi de beklenen Davutoğlu'nun, cemevlerinin statüsü önünde önemli...