10 / 05 / 2024

Mağmat Tarihi İpekyolu

Mağmat Tarihi İpekyolu

"En İyi Peyzaj Mimarlığı" kategorisinde ödüllü "Mağmat Tarihi İpekyolu Canlandırma" projesi yatırımcılarını bekliyor... İşte detaylar...

Trabzon'da 600 dönümlük proje yatırımcıları bekliyor!

"En İyi Peyzaj Mimarlığı" kategorisinde ödüllü "Mağmat Tarihi İpekyolu Canlandırma" projesi yatırımcılarını bekliyor... İşte detaylar...

Bağdat'ta zamana direnen tarihi binalar bakıma muhtaç!

Irak Bağdat'ta Abbasiler ve Osmanlı dönemlerine ait tarihi binalar bakıma muhtaç bir şekilde zamana direniyor.

Tarihi Eirene Kulesi'ndeki kaçak yapılar yıkılıyor!

Fatih'te bulunan tarihi Eirene Kulesi'nin bitişiğinde yapım aşamasında olan kaçak yapıların yıkımı başladı. İinsiz yapılaşma üzerine belediye ekipleri çalışma başlattı.

Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı tarihi eser niteliğini kaybetti!

Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'nın tarihi eser niteliğini kaybettiği tespit edildi. Boğaziçi İmar Müdürlüğü ekipleri yalı sahiplerine kayma ve yıkılmalara karşı önlem alınması için çalışma izni verdi...

TOKİ Şanlıurfa Maşuk 2. Etap başvuruları sona eriyor!

TOKİ Şanlıurfa Maşuk 4. Bölge 2. Etap projesindeki 259 adet konut için son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi.

Tahincioğlu mağazaları: Herkesten önce siz duyun‎!

Tahincioğlu mağazaları ''ilk bilen kazanır'' sloganıyla satışa çıkarmaya hazırlanıyor. Ön talep toplanan Tahincioğlu mağaza satışı için ihale tarihi henüz belirlenmedi. 

Kurtköy Lensistanbul Konutları teslim tarihi!

Toplam 1.162 daire ve 82 adet mağazadan meydana gelen Kurtköy Lensistanbul Konutları 270 bin TL'den satışa sunuluyor. İşte Kurtköy Lensistanbul Konutları teslim tarihi..

TOKİ Şanlıurfa Maşuk 5. Bölge son başvuru günü bugün!

TOKİ Şanlıurfa Maşuk 5. Bölge'de yer alan 652 adet konut için son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi.

Kartal Propa Vista teslim tarihi!

Propa İnşaat imzası taşıyan Propa Vista projesi konut ve mağazalardan oluşuyor. Kartal Propa Vista teslim tarihi ne zaman?

Maşuk TOKİ kura çekiliş tarihi 2017!

Maşuk TOKİ kura çekiliş tarihi 10 Ekim 2017 olarak belirlendi. Projede yer alan konutlar için 180 ay ve 240 ay vade imkanı sağlanıyor.

Tarihi Bayburt Evleri restore edilecek!

Bayburt Üniversitesi, kentte tarihi binlerce yıl öncesine uzanan, taş duvarları ve ahşap bezemeleriyle dikkati çeken Bayburt evlerinden ikisini onararak kullanıma açacak.

TOKİ Maçka son sözleşme tarihi!

TOKİ Maçka projesinde yer alan 132 adet konutun sözleşme imzalama işlemleri için son gün bugün olarak belirlendi.

TOKİ Besni Konutları için kura tarihi belli oldu!

Besni Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile yapımı gerçekleştirilen konutların kura çekiliş tarihi açıklandı.

Mağmat Tarihi İpekyolu Haberi

Mağmat Tarihi İpekyolu

"En İyi Peyzaj Mimarlığı" kategorisinde ödüllü "Mağmat Tarihi İpekyolu Canlandırma" projesi yatırımcılarını bekliyor... İşte detaylar...

Yeşilin her tonuna sahip, tarihi olarak da önem teşkil eden, doğal güzelliklerin buluştuğu Trabzon'da turizmi canlandırmaya yönelik "Mağmat Tarihi İpekyolu Canlandırma" projesi hazırlandı.


"Mağmat Tarihi İpekyolu Canlandırma" projesi, Trabzon'un Ortahisar ilçesinde Mağmat Boğazı'nda 600 dönümü kapsıyor.

Her kesime hitap edebilecek yatırıma uygun proje, Rusya'nın Saint Petersburg kentinde düzenlenen "2021 Golden Trezzini Mimarlık ve Tasarım Ödülleri" kapsamında "En İyi Peyzaj Mimarlığı" projesi kategorisinde mansiyon ödülüne layık görülmüştü.


Ortahisar Belediyesi tarafından da peyzaj tasarımı çalışmaları tamamlanan Mağmat Boğazı'nın, kent ve bölge turizmine yeni bir canlandırma oluşturması hedefleniyor.

Projede, ahşap yürüyüş yolları ile dinlenme alanlarının yanı sıra doğal çocuk oyun alanları, seyir terasları, gözlem noktaları, kademelendirilmiş yollar, telesiyej, dağ kızağı,...