04 / 05 / 2024

mahalle avmsi

mahalle avmsi

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hulusi Belgü, dev AVM’ler yerine mahalle AVM’lerinin döneminin başlayacağını söyledi. Bengü, yabancı yatırımcıların beklemede olduğunu, yerli yatırımcının harekete geçeceğini belirtti.

Altınkale İnşaat, Antalya'ya Yeşil Mahalle kuruyor!

Yeşilbayır bölgesinde 25 dönüm alanda 38'i bahçe dubleks olmak üzere toplam 162 lüks konut yapacaklarını belirten Şirketin sahibi Hasan Çiçek, 'Yeşil Mahalle' projesinin yaklaşık 29 milyon TL'ye mal olacağını kaydetti...

Maltepe'de Mahalle Konakları projesi!

Maltepe Belediyesi, konak kültürünü canlandırmak için "mahalle konakları" projesini hayata geçiriyor. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, konak projesini ilk kez muhtarlarla paylaşarak projeyi tek tek krokiler üzerinden anlattı...

Maltepe Belediyesi, mahalle konakları projesini hayata geçiriyor!

Maltepe Belediyesi, konak kültürünü canlandırmak için "mahalle konakları" projesini hayata geçiriyor. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, konak projesini ilk kez muhtarlarla paylaşarak projeyi tek tek krokiler üzerinden anlattı...

Afyon İncirli mahalle sakinleri tapularını aldı!

İncirli Mahallesi sakinleri Dinar Belediyesi' nin uygulamaya koyduğu 18. Madde uygulaması sayesinde tapularına kavuştu. İncirli mahalle sakinleri Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar' dan tapularını aldı.

Esenyurt Güzelyurt Mahalle Parkı'nın yapım işi ihalesi 22 Eylül'de!

Esenyurt Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü; Güzelyurt Mahalle Parkı Yapımı işini 22 Eylül 2014 tarihinde saat 10.00'da ihaleye çıkarıyor. Söz konusu park 90 günde tamamlanacak.

İskenderun'da 5 mahalle yeniden inşa edilecek!

İskenderun' da 5 mahalle yeniden inşa edilecek. Belediye Başkanı Seyfi Dingil, " Halkımızı mağdur etmeden, çağdaş modern ve depreme dayanıklı konutlar inşa edeceğiz " dedi...

Hüseyin Altınışık: Nevşehir'e yeni mahalle kurulması düşünülmüyor!

Nevşehir İl Merkezinde kentsel dönüşüm çalışmaları nedeniyle resmi kişiliklerinde kişiliklerini kaybeden mahallerin yerine yeni mahallelerin kurulmasının düşünülmediği belirtildi. Altınışık Nevşehir'e yeni mahalle kurulması düşünülmediğini belirtti.

Gaziosmanpaşa Yeni Mahalle 6748 Ada imar planı 14 Ağustos'ta askıdan iniyor!

Gaziosmanpaşa Belediyesi, Yeni Mahalle F21C19A4D Pafta, 6748 Ada 1-2-3 Parsellere ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planını 14 Ağustos'ta askıdan indiriyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, imar planını 2 Ağustos 2013'te onaylamıştı.

Ağrı Patnos Yeni Mahalle kentsel dönüşüm projesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda!

Ağrı Patnos'a bağlı Yeni Mahalle'de riskli alan olarak tespit edilen hazineye ait alanlar için Maliye Bakanlığı' nın yazısı üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na tahsis edildi...

Eskişehir'de yeni mahalle olan yerlerde asfalt çalışmaları devam ediyor!

Eskişehir'de yeni mahalle olan yerlerde asfalt çalışmaları yapılıyor. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Yol İşleri Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler mahalle statüsü kazanan yerleşim yerlerinde bakım onarım ve asfalt çalışmalarına hızla devam ediyor.

5 bin 720 mahalle ve köy biriminde gerçek orman sınırları belli oluyor!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile Orman Genel Müdürlüğü arasında düzenlenen protokol gereğince yaklaşık 5720 mahalle ve köy birimde kadastro yapılacak. Uygulama ilk etapta Manisa, İzmir ve Aydın illerinde yapılacak.

İlk yeşil mahalle olan Altınkale Premium projesinde temel atma töreni yapıldı!

'Altınkale Premium' projesi tamamlandığında Türkiye'nin ilk yeşil mahalle projesi olacak. Proje, 24 dönüm arazi üzerinde 4 adadan oluşuyor. Türkiye'nin ilk yeşil mahalle projesi olacak. Altınkale Premium için temel atma töreni yapıldı.

Türkerler İnşaat mahalle kültürünü yaşatacak projeler hayata geçiriyor!

Ankara'da ikinci Mahall projesini yapacaklarını açıklayan Türker, Çukurambar'da 54 bin metrekarelik arazide 1 milyar lira hasılat bekledikleri projenin satışına eylülde başlayacağız. . Yine mahalle kültürünü yaşatacak proje yapacağız dedi...

mahalle avmsi Haberi

mahalle avmsi

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hulusi Belgü, Türkiye’de alışveriş merkezlerinin (AVM) geldiği noktayı ve projeleri anlattı. 


Türkiye’de 384 AVM’nin olduğunu belirten Bengü, dev AVM'lerin yerine  mahalle AVM’lerinin başlayacağını belirtti.  


Belgü, “Yerli yatırımcılar, kentsel dönüşüm dahilinde yaptıkları projelerde çekim gücü yaratmak için küçük AVM’ler yapıyorlar. Bunlar küçük mahalle AVM’si gibi...Bunların sayısı önümüzdeki dönemde artacak” şeklinde konuştu.


Belgü, “Bu hipermarketler önümüzdeki dönemde çok büyük mağazalarını küçültüp farklı mağazalara ev sahipliği yapacaklar. Eski AVM’ler de kendilerini yenilemek zorunda. En önce de çok katlı ve yerin altına inen AVM’lerin yenilenmesi gerekiyor” şeklinde konuşup büyük ölçekli hipermarketlerde de dönüşüm olacağını belirtti.


Yabancı yatırımcıların beklemede olduğunu ve sadece projesi devam eden AVM’lere yoğunlaştığını kaydeden Bengü, “Yabancı yatırımcı eskisi kadar yok. Olanlar da yapımı süren projeleri bitirmek...