08 / 05 / 2024

Mahalle muhtarı kaç yıl görev yapar

Mahalle muhtarı kaç yıl görev yapar

Mahalle muhtarlarının da seçildiği yerel seçimler kapsamında il ve ilçe belediye başkanları da seçiliyor. Mahalle muhtarı kaç yıl görev yapar? Mahalli idare seçimleri kaç senede bir yapılır?

Büyük İstanbul depreminde en riskli üç ilçenin röntgeni çekildi: Kaç bina hasar görecek? Mahalle mahalle açıklandı!

Esenyurt, Büyükçekmece ve Küçükçekmece'deki deprem riskli rakamlarla açıklandı. Peki beklenen büyük İstanbul depreminde bu ilçelerde kaç bina hasar görecek?

Bekçi alımı için 2023 tarihleri resmen tek tek açıklandı! Tam 1250 çarşı ve mahalle bekçisi alınacak! Sakın kaçırmayın

Bekçi alımı için 2023 tarihleri resmen tek tek açıklandı... Tam 1250 çarşı ve mahalle bekçisi alınacak... Sakın kaçırmayın...

Buca Kırklar'daki kaçak konutlar yıkılıyor!

İzmir Buca'da muhtar senediyle vatandaşlara satılan arazilere yapılan konutlar ile ilgili başlatılan hukuki süreçte karar çıktı. Kaçak oldukları tespit edilen yapıtlar İzmir Büyükşehir ekiplerince yıkıldı.

Emlak Konut GYO Bizim Mahalle 15 soruda tüm detaylarıyla!

Emlak Konut GYO Bizim Mahalle projesi nerede inşa ediliyor? Emlak Konut GYO Bizim Mahalle projesinde kaç konut var? Emlak Konut GYO Bizim Mahalle projesi 15 soruda tüm detaylarıyla haberimizde yer alıyor. İşte Emlak Konut GYO Bizim Mahalle projesi 15 soruda tüm detaylarıyla...

İzmir Osmangazi'de deprem sonrası 20 bina yıkıldı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bayraklı ilçesine bağlı Osmangazi Mahallesi'nde ziyarette bulundu. Soyer depreme yönelik çalışmalar hakkında mahalle muhtarına bilgi verdi.

Her köye bir köy konağı inşa edilecek!

4541 Sayılı Şehir ve Kasabalarda Mahalle Muhtar ve İhtiyar Heyetleri Teşkiline Dair Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. 

4541 Sayılı Şehir ve Kasabalarda Mahalle Muhtar ve İhtiyar Heyetleri Teşkiline Dair Kanunda değişiklik!

4541 Sayılı Şehir ve Kasabalarda Mahalle Muhtar ve İhtiyar Heyetleri Teşkiline Dair Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Kaleiçi'ndeki 200 yıllık tarihi konak butik otele dönüştü!

Kaleiçi'nde yaşayan mahalle muhtarı Ali Kahraman, geçmişi 200 yıl öncesine uzanan konağı satın alıp orijinal dokusunun zarar görmeden butik otele dönüştürdü. Kahraman, muhtarlık hizmetine devam ettiği yapıyı, gelecek kuşaklara miras bırakabilmek için özenle koruyor.

Murat Kurum: Kanal İstanbul'da mahalle kültürü yaşatılacak!

Kağıthane Meydanı açılış töreninde konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul'da mahalle kültürünün yaşatılacağı mekanlar oluşturulduğunu dile getirdi.

Afyonkarahisar'da arazi kavgası: Eski muhtar kayınbiraderini öldürdü!

Afyonkarahisar Ali İhsan Paşa Mahallesi'nde eski mahalle muhtarı, arazi anlaşmazlığı sebebiyle tartıştığı kayınbiraderini silahla vurarak öldürdü.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’ne imar planı çağrısı!

Ankara Boztepe Mahalle muhtarı Ali Yıldırım, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde reddedilen imar planı için çağrıda bulundu. Muhtar Yıldırım; “Bizi bu manzaradan kurtarın” dedi.

Kağıthane'de 8 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

İstanbul 10. İcra Dairesi Müdürlüğü, İstanbul ili, Kağıthane ilçesi, Merkez mahalle/mevki, Seyrantepe köyü, 2679 ada, 6 parselde yer alan arsayı toplam 8 milyon TL'ye icradan satıyor...

Edirneli muhtar kaçak kumla bina yaptırdı!

Edirne'nin Saros Körfezi'nde 1'inci derece sit alanı olan İtalyan Koyu'ndan kumları kaçak olduğu öğrenilen alanın, Mecidiye köyü muhtarı Ali Balaban olduğu tespit edildi.

Mahalle muhtarı kaç yıl görev yapar Haberi

Mahalle muhtarı kaç yıl görev yapar

Mahalle muhtarı kaç yıl görev yapar?

Mahalle muhtarlarının da seçildiği yerel seçimler kapsamında il ve ilçe belediye başkanları da seçiliyor. Peki, mahalli idare seçimleri kaç senede bir yapılır bir diğer ifade ile muhtar kaç yıl görev yapar diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Türkiye Cumhuriyeti Anayasası madde 127'de yer alan esaslara göre muhtarlık seçimleri beş yılda bir yapılıyor.


En son 2009 yılında yapılan yerel seçimler, yönetimdekilerin görev süresi dolması nedeni ile bu yıl 31 Mart 2014'te yapılacak.


Anayasaya göre, mahallî idarelerin seçimleri, 67 nci maddedeki esaslara göre beş yılda bir yapılır. Ancak, milletvekili genel veya ara seçiminden önceki veya sonraki bir yıl içinde yapılması gereken mahallî idareler organlarına veya bu organların üyelerine ilişkin genel veya ara seçimler milletvekili genel veya ara seçimleriyle birlikte yapılır. Kanun, büyük...