02 / 05 / 2024

Mahmutbey serbest geçiş sistemi

Mahmutbey serbest geçiş sistemi

İstanbul Avrupa yakasındaki trafiğin nedenlerinden biri olarak görülen Mahmutbey gişelerinin kaldırılması için çalışmalar sürüyor. Karayolları Genel Müdürü Turhan, "Buraya giren ve çıkan tüm yollara SGS takılacak" dedi.

Bakan Uraloğlu açıkladı! Otoyollarda 'serbest geçiş dönemi' başladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün işlettiği otoyollardaki toplam 106 gişeden 20'sinin Serbest Geçiş Sistemi'ne dönüştürüldüğünü açıkladı. 

Mahmutbey gişelerindeki yıkımda sona gelindi!

Mahmutbey gişelerde serbest geçiş sistemine geçişin ardından artık kullanılmayan eski gişelerin yıkım işlemi devam ediyor. Şu ana kadar serbest geçişin devam ettiği bölüm dışındaki gişelerdeki yıkım işlemi büyük ölçüde tamamlandı.

Mahmutbey gişelerinin yıkım çalışmaları başladı!

Serbest geçiş sisteminin uygulanmaya başladığı Mahmutbey'de gişelerin yıkım çalışmalarına başlandı.

Mahmutbey gişelerinde yıkım başladı!

İstanbul'da trafik yoğunluğunun en çok görüldüğü yerlerden olan Mahmutbey Gişeleri'nde serbest geçişlere izin verilmesi sonrasında yıkım çalışmalarına başlandı.

Mahmutbey gişelerinde serbest geçiş dönemi başladı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Mahmutbey gişelerinin serbest geçiş sistemine geçişi vardı, dün gece itibarıyla güney tarafını bugün öğle saatleri itibarıyla da kuzey tarafında serbest geçiş sistemine geçildi." dedi.

Mahmutbey serbest geçiş sistemi 20 Kasım'da başlıyor!

ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Mahmutbey gişelerinde trafiği yüzde 30 azaltması beklenen serbest geçiş sisteminin 20 Kasım’da hayata geçeceğini söyledi.

Mahmutbey gişelerinin 3. köprü ile alakası kalmayacak!

Mahmutbey gişelerinde Serbest Geçiş Sistemi'ne geçilmesiyle trafik yoğunluğu yüzde 30'a varan oranlarda azalacak, İstanbullu vakitten ve yakıt giderinden tasarruf edecek.

Mahmutbey’de serbest geçiş çalışmaları başladı!

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan’ın ‘şişe başı’ olarak tanımladığı İstanbul Mahmutbey’deki gişelerde ‘serbest geçiş’ için 2 ay sürecek çalışmalar önceki gün başladı.

Boğaziçi Köprüsü'ndeki gişeler bu yıl kaldırılacak!

FSM’den sonra İstanbul’da trafik sorununu çözmek için Mahmutbey, Boğaziçi Köprüsü ve Çamlıca’da da gişeler bu yıl kalkacak, serbest geçiş ücret toplama sistemine geçilecek..

Gaziantep'te otoban geçiş ücretleri kaldırıldı!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, şehir içi trafiği rahatlatmak için otobanda giriş ücretlerini kaldırdıklarını, trafikte yüzde 30 rahatlama olduğunu açıkladı.Gaziantep çevresindeki otobanlardan ücretsiz geçiş mümkün oldu...

Kat irtifakından kat mülkiyetine geçiş zorunlu mu?

634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince kat irtifakından kat mülkiyetine geçilmesi gerekiyor. Peki, kat irtifakından kat mülkiyetine geçiş zorunlu mu? Kat mülkiyetine geçilmezse ceza kesiliyor mu?

Avrasya Tüneli geçiş ücreti: 4 Dolar+ KDV!

Kazlıçeşme ile Göztepe arasını 15 dakikaya indirmesi öngörülen Avrasya Tüneli Projesi'nin üçte biri tamamlandı.Lütfi Elvan, geçiş ücretinin 4 dolar artı KDV olacağını söyledi. Söz konusu tutar şimdiki kurlarla 10.5 liraya denk geliyor.

Avrasya Tüneli'nin geçiş ücreti 4 dolar artı KDV!

Avrasya Tüneli Projesi'nin üçte biri tamamlandı. Çalışmalarla ilgili bilgiler veren Ulaştırma Bakanı Elvan, geçiş ücretinin 4 dolar artı KDV olacağını söyledi. Söz konusu tutar bugünkü kurla 10.5 liraya denk geliyor

Mahmutbey serbest geçiş sistemi Haberi

Mahmutbey serbest geçiş sistemi

Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan, Mahmutbey ve Çamlıca gişelerine kurulacak serbest geçiş sistemine (SGS) ilişkin olarak yaptığı açıklamada, sistemin yaz tatilinde takılacağını söyledi. Turhan, çalışmaların trafiği daha da etkilememesi için yaz dönemini beklediklerini belirterek, "Serbest geçiş sistemi yollara takılırken köprü gibi olmuyor. Köprüde tek ücret almıyor. Otoyollarda girişte ve çıkışta okutman lazım. Bu nedenle Mahmutbey'in gerisindeki tüm girişlere ve Mahmutbey'den yapılacak tüm çıkışlara da bu sistemi yapmamız lazım ki kullanılabilsin" dedi. 



Karayolları Genel Müdürü Turhan, İstanbulluların dört gözle beklediği Mahmutbey gişelerine takılacak serbest geçiş sistemine yönelik detayları anlattı.


Turhan, ilk olarak Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde uygulanan serbest geçiş sisteminin, trafiğin eskisine göre daha rahat ve hızlı akmasını sağladığını söyledi. Turhan, SGS sisteminden önce gişe alanlarında havuzlanmalar olduğunu aktarırken, "Havuzlanma hızla eriyor. 

Dur...