26 / 08 / 2024

Mahsur kalan işçiler

Mahsur kalan işçiler

Rize'nin Güneysu ilçesi Kıbledağı mevkisinde cami inşaatında 4 gündür yoğun kar yağışı nedeniyle mahsur kalan işçiler, askeri helikopterle bulundukları yerden alındı. İşçilerin yorgun olduğu gözlendi.

Kamu işçisinin okkalı maaş zammı hesaplara ne zaman yatacak? İşçiler 15 bin TL'yi ne zaman alacak?

700 bin kamu işçisinin maaşlarına yüze 45 zam yapıldı. Böylece maaşları 15 bin TL oldu. Peki, Kamu işçisinin okkalı zammı hesaplara ne zaman yatacak? İşçiler 15 bin TL'yi ne zaman alacak?

12 bin 500 lira maaşla hemen en az ilkokul mezunu işçiler alınacak! İşte personel alımı başvuru ekranı!

12 bin 500 lira maaşla en az ilkokul mezunu işçiler alınacağı belirtildi. İşte ABD Büyükelçiliği'nin yayımladığı ilan için aranan şartlar ve başvuru ekranı...

Reddi miras nasıl yapılır? İşte reddi miras dilekçe örneği!

Kendisine miras kalan kişiler bu mirası belirli süre zarfı içerisinde reddetme hakkına sahiptirler. Peki, Reddi miras nasıl yapılır? İşte reddi miras dilekçe örneği...

Miras kalan da vergi ödeyecek!

Kendisine miras kalan kişiler, intikal eden bu miras için her yıl düzenli olarak vergi veriyor. Miras vergisi için ilk taksit ödemeleri bu ayın sonunda sona eriyor. 

Gaziantep'te duvarın altında kalan inşaat işçisi yaşamını yitirdi!

Gaziantep'te Şahinbey ilçesi Yavuzlar Mahallesi Bademli Sokak'ta bir evde tadilat yaparken yıkılan duvarın altında kalan işçi, yaşamını yitirdi.

Konya’da 35 metre yükseklikte mahsur kalan inşaat işçisi kurtarıldı!

Konya’nın Hadim ilçesinde, bir inşaatta yük taşınan 35 metre yüksekliğindeki vincin kırılmasının ardından kabinde mahsur kalan yaralı operatör Fikri S., itfaiye ekiplerince kurtarılarak, hastaneye kaldırıldı.

Yusufeli Barajı inşaatında işçiler Kovid-19 sebebiyle iş bıraktı!

Artvin'deki Yusufeli Barajı ve HES inşaatında çalışan işçiler arasında Kovid-19 vakalarının artması üzerine Valilik kısıtlamalar getirmişti fakat çalışma ortamlarının iyileştirilmesini isteyen yaklaşık 4 bin 500 kişinin vardiyalı olarak çalıştığı inşaatta işçiler iş başı yapmadı...

Koronavirüste İstanbul'da mahsur kalan 855 Cezayirli otel ödemelerini yapmadan gitti!

Koronavirüs sürecinde İstanbul’da mahsur kalan 855 Cezayir vatandaşı, Cezayir’in Türkiye Büyükelçiliği’nin araya girmesiyle İstanbul’da 17 farklı otele gönderildi. Toplam 3 milyon 114 bin lira masraf oldu. 1 milyon 50 bin lira ödeme yapan elçilik geriye kalan parayı ödemeyince otel sahipleri mağdur

Türk inşaat işçileri Malta’da mahsur kaldı!

Çalışmak için Türkiye’den Malta’ya giden 80 inşaat işçisi, 19 gündür grev yapıyor. Uçuşlar kapalı olduğu için Türkiye’ye de dönemediklerinden bahseden işçiler, ‘Sesimizi ne Türkiye ne de Malta yetkililerine duyurabildik’ diye konuştu.

Cidde'de mahsur kalan 195 inşaat işçisi Türkiye'ye getirilmeli!

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde mahsur kalan 195 inşaat işçisinin Türkiye'ye getirilmesi gerektiğini söyledi.

Riyad’da mahsur kalan inşaat işçilerinden çağrı!

Doğuş İnşaat ve Ticaret şirketi tarafından 2015 yılında metro inşaatı için Riyad'a getirilen ve burada mahsur bırakılan işçiler, “Haklarımızı alıp Türkiye’deki sevdiklerimize kavuşmak istiyoruz” dedi.

Cengiz İnşaat'ın Mardin'deki şantiyesinde 'işçiler grev başlattı' iddiası! 

Cengiz İnşaat’ın Mardin Mazıdağı’ndaki şantiyesinde işçilerin grev başlattığı iddia edildi. Korona fırsatçılığına dikkat çeken işçiler taleplerinin kabul edilmesini istiyor...

Emaar AVM inşaatında çalışan işçiler evlerine gönderildi!

Üsküdar Emaar AVM inşaatında çalışan işçiler, koronavirüs salgını nedeniyle riskli ortamlarda çalıştıkları belirterek işçiler firmasına başvurdu. Patron, işçilerin özel araçlarla memleketlerine gönderilmesi ve ücretlerinin ödenmesini kabul etti…

Mahsur kalan işçiler Haberi

Mahsur kalan işçiler

Güneysu ilçesi Kıbledağı mevkisinde cami inşaatında 4 gündür kar yağışı nedeniyle mahsur kalan işçiler, askeri helikopterle kurtarıldı.


İlçenin Ortaköy köyü yakınlarında 1700 rakımlı Kıbledağı Kent Ormanı mevkisinde cami inşaatında çalışan Adil Özdemir, Abdurrahman Tepegöz ve Aytuğ Karayurt, 4 gündür etkili kar yağışı nedeniyle ilçe merkezine inemeyince yetkililerden yardım istenmiş, yetkililer mahsur kalan işçilere karayolu ile ulaşamayınca havadan dün yiyecek, giyecek ve yakacak yardımı yapmıştı.


Yetkililer, Merzifon 5. Ana Jet Üs Komutanlığından askeri helikopter istedi. Merzifon'dan 6 kişilik ekibi ile havalanan askeri helikopter, Kıbledağı'na ulaştı. İp sarkıtılarak helikoptere alınan işçiler, daha sonra Rize Limanı'na getirdi. İşçilerin yorgun olduğu gözlendi.


Mahsur kalan işçilerden Adil Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok sıkıntılar yaşadıklarını belirterek, "Çok sıkıntı gördük. Dün yardım getirildi. Askeri helikopter ile bugün alındık....