27 / 04 / 2024

Reddi miras nasıl yapılır? İşte reddi miras dilekçe örneği!

Reddi miras nasıl yapılır? İşte reddi miras dilekçe örneği!

Kendisine miras kalan kişiler bu mirası belirli süre zarfı içerisinde reddetme hakkına sahiptirler. Peki, Reddi miras nasıl yapılır? İşte reddi miras dilekçe örneği...



Mirasın reddi, kelime anlamı ile aynı anlamı taşıyor. Yasal mirasçılar ya da atanmış mirasçılar bazı durumlarda reddi miras yapabilirler. Mirasın reddi, kanuni veya atanmış mirasçının kendilerine geçmiş olan mirası kabul etmemek hususundaki irade beyanı olarak biliniyor.  

Yasal ve atanmış mirasçılar murisin ölümü etmiş ile mirasçılık sıfatını elde ediyorşar. Bu durumda miras bırakanın geride bıraktıklarından aktifi ve pasifiyle yani borçları ve alacakları ile tamamen kişisel olarak sorumlu oluyorlar. 

Reddi miras nasıl yapılır? İşte reddi miras dilekçe örneği!

Bunun anlamı miras bırakanın malvarlığını elde ettikleri gibi borçlarını da üstlenmiş olmasıdır. Bu borçlardan sorumluluk, tereke ile sınırlı değildir. Mirasçılar gerekirse kendi malvarlıklarından bu borcu ödemekle yükümlü oluyorlar. Bu sebepten ötürü reddi miras (diğer adıyla mirasın reddi) kişiler için kimi durumda avantajlı oluyor. 

Reddi miras hakkını kullanan kişiler için sadece borçları değil, aktif malvarlığını da reddetmiş sayılacaktır. Peki, Reddi miras nasıl yapılır?


Geri Dön