22 / 05 / 2024

Majik Sineması arazisi

Majik Sineması arazisi

Tarihi Majik Sineması'nın yerine yapılan otel inşaatının ruhsatı mahkeme kararıyla iptal edileli ancak vinçler yine çalıştı. Beyoğlu Belediyesi inşaatı mühürlediğini duyurmuştu. Peki Majik Sineması'nın yerine yapılan otelde son durum ne?

Hazine arazisi kiralama kanunu!

Hazine arazisi kiralama yetkisi, Maliye Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında 178 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 13 üncü maddesinin (b) bendine göre Bakanlığa aittir. İşte Hazine arazisi kiralama kanunu...

Hazine arazisi kiralama dilekçesi örneği!

Hazine arazisi kiralamak isteyenlerin kimselerin bir dilekçe ile Defterdarlığa/ Malmüdürlüğüne bir dilekçe ile başvuruda bulunmaları gerekiyor. Peki, hazine arazisi kiralama dilekçesi nasıl yazılır? İşte hazine arazisi kiralama dilekçesi örneği...

Hazine arazisi nasıl kiralanır?

Devlete ait olan hazine arazileri tarımsal, ticari, spor ve sosyal nitelikli amaçlar ve balıkçı barınağı olarak kullanılmak üzere için kiralanabiliyor. Peki hazine arazisi nasıl kiralanır?

Hazine arazisi nedir?

6831 sayılı Orman Kanununun değişik 2 nci maddesinin birinci fıkrasının (B) bendine göre Hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan ve çıkarılacak yerlere 2b arazisi deniyor. Peki hazine arazisi nedir?

Hazine arazisi hak sahipliği!

Hazine arazisi üzerindeki hak sahibi olan kimselere ne gibi haklar tanınıyor? Hazine arazisinde hak sahibi kimdir? Hazine arazisinde hak sahibi nasıl belirlenir? İşte hazine arazisi hak sahipliği...

2b arazisi kadastro tespitine itiraz!

2b arazisi tespiti Kadastro çalışmaları sırasında yapılıyor. Orman sınırlaması ve orman sınırları dışına çıkarma işlemler kadastro tarafından yapılıyor. Peki, 2b arazisi kadastro tespitine itiraz edilir mi?

2B arazisi almak için nereye başvurulur?

Kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış, geri kazanılamayan ve ıslah edilemeyen arazilere 2b arazisi deniyor. 2b arazilerin satışı rayiç bedelleri üzerinden yapılıyor. Peki, 2B arazisi almak için nereye başvurulur?

2B arazisi alırken nelere dikkat edilmeli!

2B arazilerin satışı rayiç bedelleri üzerinden gerçekleşiyor. Ancak 2b arazisi satın alırken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunuyor. 2B arazisi alırken nelere dikkat edilmeli!

2B arazisi rayiç bedelleri nasıl belirlenir?

Rantı yüksek olan illerde, orman vasfını kaybetmiş hazine araziler 2b arazi olarak karşımıza çıkıyor. 2b arazilerin satışı rayiç bedelleri üzerinden yapılıyor. Peki, 2b arazisi rayiç bedelleri nasıl belirlenir?

Sinpaş GYO Çakmak arazisi değerleme raporunu yayınladı!

Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı İstanbul Anadolu Yakası Ümraniye'de yer alan Çakmak arazisi değerleme raporunu yayınladı.

2b arazisi tapu işlemleri!

2/B Kanunu, Hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan yerler ile Hazineye ait tarım arazileri hakkında uygulanıyor. Peki, 2b arazisi satın alınır mı? 2b arazileri nasıl alınır?

Bölünemez büyüklükte tarım arazisi haciz 2014!

Yeni Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu'nda yapılan değişiklikle birlikte tarım arazilerine haciz konulması, ipotek, tesisi, cebri satış ve mahkeme kararlarının infazı ne şekilde yapılıyor? Bölünemez büyüklükte tarım arazisi haciz 2014...

Tarım arazisi satılamayacak durumlar!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yapılan düzenlemelere göre tarım arazilerinde oluşmuş hisselerin üçüncü şahıslara satılması devredilmesi veya rehin edilmesi yasaklanıyor. İşte tarım arazisi satılamayacak durumlar..

Majik Sineması arazisi Haberi

Majik Sineması arazisi

İstanbul Taksim'de yıkılan Majik Sineması ve Maksim Gazinosu yerine yapılan otel inşaatının ruhsatı iptal edilmesine rağmen inşaat sahasındaki vinçler yine çalıştı. 


İdare Mahkemesi'nden 17 katlı otel ve AVM inşaatının ruhsatını 3 Ekim 2013'te iptal etmesine rağmen Beyoğlu Belediyesi inşaatı mahkeme kararının tebliğ edilmediği gerekçesiyle karardan 4 ay sonra mühürlemiş, bu süre zarfında inşaat hukuksuz bir şekilde yükselmişti. 

1. İdare Mahkemesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Beyoğlu Belediyesi'ne karşı açıİan davada inşaatın yapı ruhsatı, İstanbul 2 No'lu Koruma Kurulu'nun projeyi onayladığı 21 Temmuz 2011 tarihli kararı ve Beyoğlu imar planlarının otel projesine ilişkin kısmını şehircilik planlama ilkelerine ve kamu yararına aykırı bularak iptal etmişti. Verilen iptal kararında otelin yapılacağı parsele ayrıcalıklı yapılaşma hakkı verildiğine ve bu yapılaşmanın bölgenin tarihi...