27 / 04 / 2024

Makbule Karabulut kim

Makbule Karabulut kim

Bursa Gazetesi köşe yazarı olan Makbule Karabulut bugünkü köşe yazısında Bursa'daki kentsel dönüşümü anlattı. Karabulut, Bursa'nın kentsel dönüşümü beklediğini belirtti. İşte o haber...

Türkiye'de kentsel dönüşüm şart!

Gazete Bursa Gazetesi köşe yazarı olan Makbule Karabulut bugünkü yazısında kentsel dönüşümü ve kentsel dönüşümün nasıl olması gerektiğini anlattı. İşte o yazı...

Türkiye'de kentsel dönüşüm söylemleri el üstünde tutuluyor!

Bursa Gazetesi köşe yazarı olan Makbule Karabulut bugünkü yazısında kentsel dönüşüm ve Türkiye'deki sürecini anlattı. Karabulut, Türkiye'de kentsel dönüşüm söylemleri el üstünde tutulduğunu belirtti.

Bursa dönüşümü bekliyor!

Bursa Gazetesi köşe yazarı olan Makbule Karabulut bugünkü köşe yazısında Bursa'daki kentsel dönüşümü anlattı. Karabulut, Bursa'nın kentsel dönüşümü beklediğini belirtti. İşte o haber...

Bursa'da kentsel dönüşüm çalışmaları ne durumda?

Gazete Bursa'nın yazarlarından Makbule Karabulut bugünkü yazısında Bursa'daki kentsel dönüşüm çalışmalarını ele aldı. İşte Makbule Karabulut'un o yazısı...

Türkiye'de kentsel dönüşüm şart!

Gazete Bursa Gazetesi köşe yazarı olan Makbule Karabulut bugünkü yazısında kentsel dönüşümü ve kentsel dönüşümün nasıl olması gerektiğini anlattı. İşte o yazı...

Kim Kardashian Kaplumbağa Adası'nı satın alacak!

Kim Kardashian Avustralya'da ada alma hazırlığında.5 milyon dolar değer biçilen Queensland'daki Kaplumbağa Adası'nı satın almak için girişimde bulunan Kardashian adaya kızı North için oyun parkı inşa etmek istiyor.

Sit alanını kim ilan eder?

Tarih öncesinde yaşayan medeniyetler hakkında bilgilere ulaşabileceğimiz alanlara sit alanları deniyor. Sit alanları koruma altında oluyor. Peki, sit alanlarını kim ilan eder? İşte, sit alanlarının tespiti!

BİM'in sahibi kim?

1995 yılında hayatımıza giren Birleşik Mağazalar A.Ş. veya kısaca BİM mağaza sayısı ve yıllık ciro bakımından Türkiye'nin en büyük perakende kuruluşu. Peki BİM'in sahibi kim?

Yapı kullanma iznini kim alır?

Yapı kullanma izni, ruhsatlı binalar için, yapının ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren belediyenin ilgili birimleri tarafından düzenlenen belge olarak karşımıza çıkıyor. Peki, Yapı kullanma iznini kim alır?

Karabulut Yatırım Gayrimenkul İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Karabulut Yatırım Gayrimenkul İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Gülten Karabulut tarafından 20 bin TL'lik sermaye bedeli ile 20 Kasım'da Ataşehir, Aşık Veysel Mahallesi'nde kuruldu.

Kim Kardashian kızına ada satın alıyor!

Kim Kardashian şimdi de Avustralya'da ada alma hazırlığında. 5 milyon dolar değer biçilen Queensland'daki Kaplumbağa Adası'nı satın almak için girişimde bulunan Kardashian adaya kızı North için oyun parkı inşa etmek istiyor.

Çevre düzeni planını kim onaylar?

Çevre düzeni planları, genel arazi kullanım kararlarını belirleyen, yerleşme ve sektörler arasında ilişkiler ile koruma-kullanma dengesini sağlıyor. Peki, çevre düzeni planını kim onaylar? Çevre düzeni planı nasıl onaylanır?

Çevre düzeni planını kim yapar?

Çevre düzeni planı; coğrafi, sosyal, ekonomik, idari, mekânsal ve fonksiyonel nitelikleri açısından benzerlik gösteren bölge, havza veya en az bir il düzeyinde yapılıyor. Peki, çevre düzeni planını kim yapar?

Emlak vergisini kim öder?

Belediyelere taşınmaz mallar için ödenen vergiler arasında emlak vergisi de bulunuyor. Peki, emlak vergisini kim öder? Yapıda kiracı olması durumunda emlak vergisinin mükellefi kim olur?

Makbule Karabulut kim Haberi

Makbule Karabulut kim

Bursa'daki kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili pek çok açıklama dinliyoruz. Projeler deyim yerinde ise havalarda uçuyor. Dört dörtlük başladı diyebileceğimiz bir proje yok. Hani, Sırameşeler Tabakhaneler bölgesi 13 yıldır bekliyor. Şimdiye kadar bir çivi çakıldığına tanık olamadık. Kentsel dönüşüm tabelası senelerce gelip geçenlerin dikkatini çekiyor. Umarım en kısa zamanda gerekli anlaşmalar yapılır da bu proje başlar. Hemen ardından şehir merkezindeki eski binaların yenilenmesiyle ilgili çalışmalar için düğmeye basıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı her ilde Kentsel Dönüşüm Şube Müdürlükleri kurdu. Personeller atandı. Projeler geliştirilip geliştirilmediğini pek bilemiyorum ama, kentsel yenilenme adına pek çok iş göremedik. Umarım bu çalışmalarda en kısa zamanda başlar. Uzmanlar uyarıyor. "Çok katlı beton mezarlarda yaşıyoruz. Yarına çıkacağımız meçhul" diye açıklama yapıyorlar. Mahalli idareciler kentsel dönüşüm adına pek...