06 / 05 / 2024

Makedonya tapuları

Makedonya tapuları

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün, geçen yıl Makedonya Kadastro ve Gayrimenkul Ajansı'na hediye ettiği 1842-1912 dönemine ait 2 milyona yakın tapu senedi kopyasının tercümesi devam ediyor.

Kepez Yeşil Antalya Sanayi Sitesi tapuları dağıtıldı!

Kepez Belediyesi Başkanı Tütüncü, 24 yıldır tapu bekleyen Yeşil Antalya Sanayi Sitesi esnafına verdiği sözü tuttu. Tütüncü, hem tapuları dağıttı, hem de kooperatife gelir sağlayacak akaryakıt istasyonu için gerekli imar plan tadilatının tamamlandığı müjde

216 Koru ve 216 Butik Çekmeköy'de tapular teslim edildi!

216 Yapı’nın, 216 Koru ve 216 Butik Çekmeköy projelerinden ev sahibi olanlar tapularına kavuştu. 216 Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Bilent Dündar’ın da katıldığı törende daire sakinleri keyifli saatler geçirdi.

Toki Kepez Güneş Mahallesi tapularına kavuştu!

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in, ilk döneminde yapımı tamamlanan Güneş Mahallesi TOKİ konutlarındaki hak sahipleri 5 yıldır alamadıkları tapularına kavuştu.

Mamak Kıbrıs Mahallesi'nde tapular verildi!

16 bin vatandaşı ilgilendiren plan değişikliği sonrasında vatandaşlar tapularını Kıbrıs Köy Derneği'nde düzenlenen törenle Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül'ün elinden aldı.

Mamak'ta tapular dağıtıldı!

Mamak Belediyesi Kıbrıs Mahallesi’nin yıllardır çözülmeyen tapu mülkiyet sorununu çözüme kavuşturdu. 16 bin vatandaşı ilgilendiren plan değişikliği sonrasında vatandaşlar tapularını Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül’ün elinden aldı.

Mamak Kıbrıs Mahallesi vatandaşları tapularına kavuştu!

Mamak Belediyesi Kıbrıs Mahallesi’nin yıllardır çözülmeyen tapu mülkiyet sorununu çözüme kavuşturdu. 16 bin vatandaşı ilgilendiren plan değişikliği sonrasında vatandaşlar tapularını Kıbrıs Köy Derneği’nde Başkan Mesut Akgül’ün elinden aldı.

Çekmeköy 216 Butik projesinin tapuları 30 Mayıs'ta teslim edilecek!

216 Yapı'nın Çekmeköy’de hayata geçirdiği 216 Butik projesinin tapularını özel bir etkinlikle sahiplerine teslim ediyor. Tapu teslim etkinliği 30 Mayıs 2015 Cumartesi günü gerçekleştirilecek.

216 Butik Çekmeköy projesinde tapular teslim ediliyor!

216 YAPI'NIN, 216 Koru ve 216 Butik Çekmeköy projelerinde tapular teslim ediliyor. Her iki projede de tapular daire sakinlerine tapu töreniyle verilecek.

Nakış Kooperatifinde ev sahipleri tapularına kavuştu!

KARESİ Belediyesi'nin, Maltepe Mahallesi'nde Nakış Konut Yapı Kooperatifi'nin inşaat ruhsatını yenilemesi ile daire sahipleri tapularına kavuştu.

Güneş Mahallesi TOKİ Konutları'nın tapuları dağıtıldı!

Güneş Mahallesi TOKİ Konutları'ndaki hak sahipleri tapularına kavuştu. Önceki belediye yönetimi tarafından 5 yıl boyunca tapuların verilmemesini beceriksizlik olarak nitelendiren Türel, bölgede 300 konutluk yeni siteler yapılacağını söyledi

TOKİ Kepez Güneş Mahallesi'nde tapular dağıtıldı!

Kepez Güneş Mahallesi'nde 2011 yılında yapımı tamamlanan Toplu Konut İdaresi (TOKİ) konutlarında ikamet eden vatandaşlar dün gerçekleştirilen bir törenle tapularına kavuştu.

216 Koru ve 216 Butik Çekmeköy'de tapular 30 Mayıs'ta verilecek!

216 Yapı'nın 216 Koru ve 216 Butik Çekmeköy projelerinden ev alanlara erken teslimden sonra şimdi de tapuları veriliyor.

216 Yapı tapuları dağıtmaya başlıyor!

216 Yapı’nın 216 Koru ve 216 Butik Çekmeköy projelerinden ev alanlara erken teslimden sonra şimdi de tapuları veriliyor. Her iki projede 31 Mayıs'ta tapular alınabilecek.

Makedonya tapuları Haberi

Makedonya tapuları

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün, geçen yıl Makedonya Kadastro ve Gayrimenkul Ajansı'na hediye ettiği 1842-1912 dönemine ait 2 milyona yakın tapu senedi kopyasının tercümesi devam ediyor.


İki kurum arasında, 2012 yılında imzalanan anlaşmanın gereği olarak Makedonya'ya hediye edilen Osmanlı dönemine ait tapu senedi kopyaları, Makedonya için büyük önem ifade ediyor.


Makedonya Kadastro ve Gayrimenkul Ajansı Genel Müdürü Slavçe Trpeski, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki ülke dışişleri bakanlıkları arasındaki işbirliği kapsamında Makedonya bölgesine ait bu tapu senedi kopyalarının, geçen yıl nisan ayında kurumlarına teslim edildiğini söyledi.


Osmanlıca Türkçesi'nin Makedonya'da çok az kişi tarafından bilinen bir dil olduğuna dikkati çeken Trpeski, tapuların tercümesinin hızlandırılması için Ankara veya İstanbul'da Osmanlıca eğitimi alacak Makedonyalı öğrencilere kurum olarak burs vereceklerini ifade etti.


Trpeski, söz konusu tapuların Makedonya için...