27 / 04 / 2024

TOKİ Kepez Güneş Mahallesi'nde tapular dağıtıldı!

TOKİ Kepez Güneş Mahallesi'nde tapular dağıtıldı!

Kepez Güneş Mahallesi'nde 2011 yılında yapımı tamamlanan Toplu Konut İdaresi (TOKİ) konutlarında ikamet eden vatandaşlar dün gerçekleştirilen bir törenle tapularına kavuştu.



Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ) işbirliğinde 2007 yılında Güneş Mahallesi'nde yapılan toplu konutlarda tapusunu alamayan hak sahiplerinin bir kısmına tapuları verildi. 


Tapusunu alamayan 147 mülk sabinin bir kısmı Güneş Mahallesi  TOKİ  Konutları'nda yapılan tapu dağıtım töreninde tapularına kavuştu. Törene Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Adayı Lütfi Elvan, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü katıldı. Konutların Menderes Türel'in birinci başkanlığı döneminde yapıldığını ifade eden Tütüncü, bugün bu konutların tapularını vermenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. 


Söz konusu konutların uzun yıllar boş kaldığını ve iskân sorunu yaşadığını ifade eden Tütüncü, "2009 ile 2014 yılları arasında CHP zihniyeti maalesef uzun yıllar bu konutları iskan edemedi" dedi. 

Vakıf arazisi sorunu 4 yıla yakın konutların boş kaldığını ifade eden Tütüncü, "Şimdi Allah'a şükürler olsun ki Büyükşehir Belediye Başkanımızın ikinci döneminde buranın mülkiyet sorunları çözüldü ve iskan edilen vatandaşımız şimdi yeni yeni tabularına kavuşuyor. Bugün büyük bir mutluluk içerisindeyim ama 2009 ile 2014 yıllan arasında CHP zihniyetinin hem Antalya'ya hem de sizlere kaybettirdiği zaman için de çok üzgünüm" dedi. Kepez'i Antalya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çift kanatla uçuracaklarını söyleyen Tütüncü, '"AK Parti'nin gücü işte bu. 


Büyükşehir ile Kepez'in el ele verme gücü. Kepez'in 50 yıllık bir sorunu olan vakıf arazisi üzerindeki gecekondu vatandaşlarımızın mülkiyet sorunlarını çözmeye dönük vakıf takaslarını Sayın Bakanımızın gayretiyle çözdük. Bu müjde Kepeze hayırlı olsun diyorum" dedi. 

'0' söz gerçekleşti Büyükşehir Belediye Başkanı Türel ise yaptığı açıklamada, TOKİ ile yapılan protokol çerçevesinde yapılan alımlarla ilgili çalışmalarının ilk belediye başkanlığı döneminde başladığını söyledi. Mülkiyeti Büyükşehir'e ait olan 500 dönümlük TOKİ arazisinin ilk dönemde Toptancı Hal alanı olarak planlandığını hatırlatan Türel, "Bu alanın 250 dönümünde Toptancı Hal'in faaliyet göstermekte olduğunu, kalan bölümde ise vatandaşlarımızın gecekondularında yaşamlarını devam ettirmeleri düşünülmekteydi" dedi. 2004 Yerel Seçimlerinde başkanlığa seçilmeden önce Güneş Mahallesi'ne gelerek bir söz verdiğini dile getiren Türel, "Sizleri çağdaş ve modern konutlara kavuşturacağız. O gayretlerimiz bir sonuca ulaşmıştır. 2007'de imzalanan protokolle hal alanının en kuzey kısmına TOKİ konutları yapmak suretiyle onları ev sahibi yaparak gecekondudan kurtaraaığımızı söyledik" dedi. 


Vatandaşı yıllarca beklettiler 


Çok hızlı bir şekilde protokolün imzalanarak inşaat çalışmalarının başladığına işaret eden Başkan Türel, 2009 seçimlerini kaybetmelerinin ardından konut inşaatlarının bitmelerine rağmen yıllarca vatandaşların bekletildiğini kaydetti. 

Türel, konutlara vatandaşların yerleştirilmeden yıllarca bekletilmesini "Vatandaş adeta çile çekti. Nedeni neydi diye soruyorsanız ben bir neden bulamadım ama tek kelimeyle tabir etmem gerekirse "beceriksizlik' başka hiçbir şey değil. Yani bizim yapıp bitirdiğimiz konutlara bile sizi yerleştirmekte kaç sene beklediler" diye eleştirdi. 27 Ekim 2011'de hak sahiplerine evlerini teslim ettikleri için dc gecikmeye rağmen mutlu olduklarını ifade eden Türel, 2014 seçimlerinde Antalyalıların kendisini yeniden göreve getirdiğini anımsattı. Türel, göreve yeni gelmiş biri olarak vatandaşların şikayetlerini dinlediklerini belirterek, evlerinde oturan vatandaşların tapularını alamamış olduğunu söyledi. Vatandaşm derdini çözmek için belediyecilik yaptıklarını vurgulayan Başkan Türel, önceki dönemde bu konuyla ilgilcnilmediğinin altını çizdi ve "Vatandaşa tapularını verme heyecanı dahi olmamış. Heyecan olmayınca hizmet olmaz. Antalya'yı 5 sene çürümeye terk ettiler" dedi. 


Ev yıkan değil kuran olduk 


Bizler ev yapan ev kuran bir medeniyetin çocuklarıyız diyen AK Parti Antalya Milletvekili adayı Lütfi Elvan da, "Bizler hiçbir zaman ev yıkan olmadık ev kuran olduk. Bundan sonra inşallah ev yapan olmaya devam edeceğiz. Sizler belediyeyi bir belediye başkanına teslim ediyorsunuz 'bize hizmet et diyorsunuz ' O ne yapıyor sizin yaptığınız dairenizin tapusunu dahi verme gereğini hissetmiyor. Bu makamlar yan gelip yatma yeri değil, bu makamlar çalışma yeridir. Bu makamlar sizlere hizmet etme yeridir. İşte AK Parti ile diğerlerinin farkını görün" diye konuştu. 


TOKÎ'nin 1984 yılında kurulduğunu ifade eden Elvan, 1984 yılında yapılan konut sayısı 43 bin kendi dönemlerinde yapılan konut sayısının ise 640 bin olduğunu ifade etti. "Bizi diğerleriyle karıştırmayın" diyen Elvan, "Bir muhalefetin belediyelerine bakın bir de bizim belediyelere bakın, aradaki farkı görürsünüz. Bir taraftan çalışan, gecesini gündüzüne katan, halkına hizmet eden belediye başkanları bir taraftan da yan gelip yatan başkanlar aradaki fark budur" dedi. Türkiye muhalefetin eline geçerse iki günde batar diyen Elvan, "Para dağıtma yarışına girdiler. 

Bizler yıllarca çalışıp onların biriktirdiği borçları ödedik. Şimdi gelecek sözde, Türkiye'yi batırma noktasına getirecekler. Bunların dediği gibi yaparsan ülke iki ayda Yunanistan'a döner" dedi. 


Geri Dön