28 / 04 / 2024

Bartın Mugada'da tapular dağıtıldı!

Bartın Mugada'da tapular dağıtıldı!

Bartın Mugada'da tapular dağıtıldı. Vali Seyfettin Azizoğlu yer sahiplerine, "Yerlerinize sahip çıkın, değerlerini bilin. Başkalarının gözü sizin bu yerlerinizde. Bizler bu işler sayesinde yerinize değer katıyoruz." dedi.



Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kayış, İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Metin Çetin, İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürü Erol Keserci, Harita Mühendisi Erdem Koç, Şehir Plancısı İlker Sarıkaya, Mimar Özgür Uysal, Arıönü Köyü Mugada Mahallesi köy halkının katılımı ile 1995 yılında İl İdare Kurulu kararıyla onaylanan 6 hektarlık imar planının devamı olan 27 hektarlık alanda hazırlanan 2.etap 18. madde uygulaması sonucunda yer sahiplerine tapuları dağıtıldı.


Tapu dağıtımında, söz konusu alanların turizme kazandırılması için önemli olan bu planın canlandırılabilmesi, hayata geçirilebilmesi için 3194 Sayılı İmar Kanununun 18. madde uygulamasının yapılmasının gerekliliğini vurgulayan Vali Seyfettin Azizoğlu yer sahiplerine “İl Özel İdareleri arasında 18. madde uygulaması yapan nadir illerin arasında yer alıyoruz. Yerlerinize sahip çıkın, değerlerini bilin. Başkalarının gözü sizin bu yerlerinizde. Bizler bu işler sayesinde yerinize değer katıyoruz.Sizler İl Özel İdaremizden mevzuat hükümlerine göre alacağınız ruhsatla yapılaşmanızı gerçekleştirebilirsiniz.” dedi Daha sonra yer sahiplerine tapuları dağıtıldı.


Anayurt 


Geri Dön