26 / 07 / 2024

maket proje uygulaması

maket proje uygulaması

Bugüne kadar bine yakın konut projesini 3 boyutlu modelleyen 3DKonut.com, yayınlandığı ilk anda tüm dünyada büyük ses getiren “sanal gerçeklik” uygulaması Augmented Reality isimli programı, inşaat sektörünün hizmetine sunuyor.

Depremden sonra ÇED zorunluluğu kaldırıldı: O ilde 22 proje için 'ÇED gerekli değildir' kararı çıktı! 

Hatay Valiliği’nin 6 Şubat depremlerinden sonra verdiği kararla ilde ÇED süreçlerinin zorunluluğu uygulaması kaldırıldı. Kararın ardından şehirde 22 proje için ÇED gerekli değildir kararı verildi. İşte ayrıntılar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kentsel dönüşümde ideal gösterdiği uygulama ilk kez Bursa'da hayata geçti! Örnek proje...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kentsel dönüşümde ideal gösterdiği zemin+5 uygulamasının uygulandığı Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi, Bursa’nın çarpık ve plansız görüntüyü yok ederek dönüşümün önünü açan Türkiye’de ilk ve örnek proje oldu.

Maddi durumu yeterli olmayanlar için Askıda Sigorta uygulaması başladı!

İnsurtech girişimi olan Sigortambir, ‘Askıda Sigorta’ uygulamasını başlattığını açıkladı. Proje ile maddi durumu yetersiz olan üniversite öğrencilerinin özel sağlık hizmetlerinden yararlanması hedeflenirken, proje ilerleyen aşamada sigortası olmayan tüm vatandaşları kapsayacak.

Başakşehir imar uygulaması askıya çıktı!

İstanbul İli Başakşehir İlçesi Tatarcık Mahallesini de Kapsayan Özel Proje Alanına İlişkin 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi Hükümlerince Hazırlanan İmar Uygulaması askıya çıktı.

Muğla Menteşe'de kırsala yönelik konut tip projesine 210 başvuru!

Muğla Menteşe Belediyesi tarafından kırsal mahallelerde ev yapmak isteyen vatandaşlar için hazırlanan tip proje uygulamasına 210 başvuru yapıldı.

Şemsi Paşa Cami'nde çelik konsol sistemi uygulaması başladı!

Çalışmalarına devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi, boğazın en özel yapılarından Şemsi Paşa Cami’ni ve Üsküdar sahilini tahrip eden 2015 tarihli proje yerine, sökülüp takılabilen çelik konsol sistemi uygulamasını başlattı. 

Antalya'nın taziye evi uygulaması 'Kepez Evi' projesine dönüşüyor!

Antalya Kepez Belediyesi'nce Antalya'da bir ilk olan taziye evi uygulamasını 'Kepez Evi' projesine çeviriyor. Proje ilk olarak taziye evi talebi olan Şafak Mahallesi'nde inşa ediliyor.

Müteahhit Ahmet Sakızoğlu'nun yargılandığı davada yeni gelişme!

Antalya'da maket proje üzerinden aynı daireleri 176 kez  satarak "nitelikli dolandırıcılık" yaptığı gerekçesiyle 528 yıl hapis cezasına çarptırılan "Ferrarili müteahhit" Ahmet Sakızoğlu'nun yargılandığı davada yeni gelişme yaşandı.

TOKİ'den Kırıkkale Yuva Mahallesi'ne 927 konutluk proje!

TOKİ, Kırıkkale’nin Yuva Mahallesi’nde 927 konutluk proje inşa edecek. Proje, konut ihtiyacının yanı sıra yerellik ve mahalle kültürünü gözeten uygulamasıyla da dikkat çekiyor.

Şehzadeler Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü kuruldu!

Şehzadeler Belediyesi'nde Plan ve Proje Müdürlüğü kuruldu. Yeni kurulan Plan ve Proje Müdürlüğü ile Belde ve Köyden Mahalleye dönüşen yerleşim alanlarının imar uygulaması ve Şehirdeki kentsel dönüşüm çalışmaları daha hızlı yapılabilecek.

Egepen, Pencere Proje'm ile bir adım önde!

Egepen Deceuninck, PENCERE PROJE’M uygulaması ile her aşamada bayilerinin müşterilerine daha iyi hizmet verebilmesini amaçlıyor. PENCERE PROJE’M, Egepen Deceuninck bayilerinin her türlü teknik bilgiye erişimini kolaylaştırıyor

Düzce'de imar düzenlemelerinde 18. madde uygulaması!

Düzce Belediyesi tarafından imar planları üzerinde tadilat ve yatırım amaçlı düzenlemeler için İmar Kanunun 18’inci madde uygulamasına yönelik çalışmalar yapılıyor. Düzce belediyesi bu amaçla Düzce’de bulunan harita büroları ile birlikte proje üretiyor.

Habib-i Neccar Camii Özel Proje Alanı Restorasyon Uygulaması’nda sona yaklaşıldı!

Çevresiyle bir bütün olarak ele alınması ve siluetinin ortaya çıkarılması amacıyla, 6,5 milyon lira ödenekle toplam 6 binanın kamulaştırılmasıyla 2014’te start alan Habib-i Neccar Camii Özel Proje Alanı Restorasyon Uygulaması’nda sona yaklaşıldı.

maket proje uygulaması Haberi

maket proje uygulaması

Konut projesinin maketini, cebe sığdıran uygulama sayesinde, inşaat firmaları müşterinin satış ofisine gelmesini beklemek yerine, projeyi müşterinin ayağına götürebilecek.


3DKonut.com, akıllı telefon ve tablet bilgisayarlar için geliştirilen 3 boyutlu bir uygulama olan “sanal gerçeklik” programını kendi sistemine uyarladı. Bu uygulama ile artık, yeni projelerin maketini cebe sığdırdıklarını ve böylece her yere taşınabilir hale getirdiklerini belirten 3DKonut.com yöneticisi Aybars Görpe “Firma sahipleri, müteahhitler ya da satış temsilcileri, yüksek maliyetli proje maketlerine gerek olmadan ve satış ofisine bağımlı kalmadan, sadece bir cep telefonu ya da tablet bilgisayar yardımıyla, diledikleri her yerde projelerinin 3 boyutlu sunumunu yapabilecek” dedi.


Sanal Gerçeklik uygulaması, 3DKonut.com tarafından 3 boyutlu modellenen ve henüz temeli dahi atılmamış olan konut projesinin, birkaç yıl sonra tamamlandığında gerçekte nasıl görüneceğini bugünden görebilmeyi...