09 / 05 / 2024

maket tasarımcısı Onur Çaka

maket tasarımcısı Onur Çaka

"Maketini yapmakla sorumlu olduğumuz mimari projenin bire birini yapmakla yükümlüyüz" diyen maket tasarımcısı Onur Çaka, mimari düşüncenin somut bir yansıması olan makette projenin doğru ifade edilebilmesinin önemli olduğunu vurguluyor...

Mimaride maket!

"Maketini yapmakla sorumlu olduğumuz mimari projenin bire birini yapmakla yükümlüyüz" diyen maket tasarımcısı Onur Çaka, mimari düşüncenin somut bir yansıması olan makette projenin doğru ifade edilebilmesinin önemli olduğunu vurguluyor...

20 kent 280 tasarımcı KArtal için bir araya geldi!

Kartal Belediyesi’nin desteklediği TAK Kamp Etkinliği’nin 4’üncüsü rekor katılımla Kartal’da gerçekleşti. “Tasarımcılar Kartal’da Buluşuyor” temasıyla gerçekleştirilen TAK Kamp’a 20 farklı kentten 280 tasarımcı katıldı.

Dünyanın en iyi mutfak tasarımcısı aranıyor!

Tasarımları ve şıklığı ile herkesi kendine hayran bırakan dünyanın en iyi soğutucu ve pişirme markaları Sub-zero Wolf, dünyanın en iyi mutfak tasarımcısını seçmeye hazırlanıyor.

yooistanbul'un iddiası tasarımcısından geliyor!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı olan Esin Tümer bugünkü yazısında Ulus-Ortaköy- Zincirlikuyu üçgeninde yer alan yooistanbul projesini anlattı. Tümer, projenin tasarımının ve tasarımcısının iddialı olduğunu belirtti.

Ali Ağaoğlu: Körfez yatırımcısının ilgisi devam ediyor!

Körfezin en etkili yatırımcılarından Al Muhaidib Grup Yönetim Kurulu Başkanı Sulaiman Al-Muhaidib Maslak 1453’ü ziyaret etti. Ali Ağaoğlu, ‘Körfez yatırımcısının Türkiye’ye ilgisi sürüyor. Yatırım kararları bunu gösteriyor’dedi

Ali Ağaoğlu: Körfez yatırımcısının ilgisi devam ediyor!

Körfezin en etkili yatırımcılarından Al Muhaidib Grup Yönetim Kurulu Başkanı Sulaiman Al-Muhaidib Maslak 1453’ü ziyaret etti. Ali Ağaoğlu “Körfez yatırımcısının Türkiye’ye ilgisi sürüyor. Yatırım kararları bunu gösteriyor” dedi.

Körfez yatırımcısı Türkiye için seçimleri bekliyor!

Gözünü Türkiye pazarına diken Körfez yatırımcısı, 1 Kasım'da yapılacak genel seçimleri yakın takibe aldı. LMG Global'in CEO'su Gökhan İlgar, "Büyük yatırımcılar stabil pazarları tercih eder" dedi.

Tarlabaşı 360'ta Körfez yatırımcısına 300 milyon dolarlık satış!

Çalık Gayrimenkul, Cityscape Global 2015 Fuarı kapsamında Tarlabaşı 360 Projesi'nin büyük bir bölümünü kapsayan yeni rezidansların lansmanı Körfez yatırımcısına özel olarak yaptı. Projede Körfez yatırımcısına 300 milyon dolarlık satış hedefleniyor.

Körfez yatırımcısının Türkiye'ye ilgisi artıyor!

DAP Yapı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, " Körfez yatırımcısının ilgisi artarak devam ediyor. Önümüzdeki yıl Dubai'de, geniş çaplı bir Türkiye tanıtımı yaparak, turizmi de gayrimenkulü de uçururuz” dedi.

Körfez yatırımcısı Türkiye'de yatırım yapmaya devam ediyor!

Dubai’deki gayrimenkul fuarı Cityscape Global’de Türk firmaları ilgi odağı olurken gündemde terör olayları öne çıktı. Körfez yatırımcısı endişelerini dile getirdi ama yatırımdan da vazgeçmedi.

Kur artışı yabancı gayrimenkul yatırımcısını Türkiye'ye çekti!

Yılbaşından beri yüzde 26 değer kazanan dolar, yabancı gayrimenkul yatırımcısını Türkiye’ye çekti. Yabancı yatırımcı, piyasalardaki sıkıntı nedeniyle dövizdeki artışa rağmen gayrimenkul fiyatının artmamasını fırsat bildi.

Türk tasarımcıdan portatif sığınaklar!

Türk tasarımcı Hakan Gürsu’nun kurduğu Designnobis firması, doğal afetlerden etkilenenler için portatif sığınaklar üretmeye başladı. Dış etkenlere karşı korunaklı sığanaklar afetzedelere umut olacak. İşte ayrıntılar...

Tatar Yapı yatırımcısına yüzde 15 kazandırdı!

Tatar Yapı’nın İstanbul Finans Merkezi Ataşehir’de hayata geçirdiği Loft Up/ Work Up projelerinin yarısı satıldı. Metrekaresi 5 bin liradan satışa sunulan projedeki daireler, yatırımcısına şimdiden yüzde 15 kazandırdı.

maket tasarımcısı Onur Çaka Haberi

maket tasarımcısı Onur Çaka

Mimari maketin ortaya çıkış sürecini anlatabilir misiniz?
Mimari maketin ortaya çıkış öyküsü pek çok adımdan oluşuyor. Maketin ortaya çıktığı süreç içerisinde her birinin kendi zamanı ve çalışma disiplini olan bu adımların birleşmesiyle aynı zamanda bir mimari tasarım ürünü olarak da nitelendirebileceğimiz mimari maket ortaya çıkıyor. Sürece gelince... İlk adım elbette mimari firmayla projenin maketinin yapımı konusunda anlaşma sağlamak. Sonraki adımda maketi yapılacak projeyle ilgili gerekli bilgilerin projenin mimarından temin edilmesi geliyor. Projeyle ilgili her türlü bilgi maket için önemli; mimari proje, üç boyutlu çalışmalar, projeye ait görseller, malzeme detayları, kullanılan renkler, peyzaj... Bu bilgileri aldıktan sonra birlikte çalıştığımız mimar arkadaşlarımızla projeyi ölçek-lendiriyor ve uygun ölçeği müşterimize sunuyoruz. Onayı aldıktan sonra maketi çalışmaya başlıyoruz.

MAKET ARAZİSİ 3D MODELLENİYOR

TOKİ Dergi'de yer alan...