28 / 04 / 2024

Maketten konut alınmalı mı

Maketten konut alınmalı mı

Konya Pusula Gazetesi'nin köşe yazarlarından Nimet Dönmez, bugünkü yazısında gayrimenkul sektörünün ekonomiye olan katkısını ve maketten konut satışını ele aldı. İşte Nimet Dönmez'in o yazısı...

Maketten konut alırken nelere dikkat edilmeli?

Günümüzde birçok vatandaş maketten konut satın alırken çeşitli mağduriyetler yaşayabiliyor. Takvim Gazetesi köşe yazarlarından Feride Hilal İmal maketten konut satın alırken dikkat edilmesi gereken hususları kaleme aldı.

Maketten konut alırken nelere dikkat edilmeli?

Ön ödemeli konut satışı ile ilgili düzenlemeler 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'da düzenlendi. Maketten ev alacakların arsa üzerinde satışa sunulacak konut sayısı, kat irtifakı kurulması ve inşaat izinlerinin alınmış olmasına dikkat etmesi gerekiyor.

Maketten konut satışıyla canı yananlar ne yapmalı?

Birçok ilde maketten ev alımına dayalı sorunların çözümü için vatandaşlar adliye koridorlarında beklemekte. Markalı konut projesi üreten bazı firmalar, birçok inşaat firmasından canı yanan vatandaşlardan bir kısmı ne yapacağını bilmeden, da hukuki süreçlerin bir an evvel sonuçlanmasını bekliyor...

Maketten konut satışlarına Meclis incelemesi!

Maketten konut satışları yeniden Meclis gündeminde yer aldı. Meclis'te kurulan Ön Ödemeli Konut Satışlarını Araştırma Komisyonu çalışmalara başladı.

Maketten ev alırken bunlara dikkat!

Maketten konut alırken ileride mağduriyet yaşanmaması için dikkat edilmesi gereken noktalar bulunuyor. Konutun inşa edileceği arsa üzerinde satışa sunulacak konut sayısı kadar kat irtifakı kurulması ve inşaat izinlerinin alınmış olması gerekiyor.

Konut alıcıları bitmiş konutları tercih ediyor!

Gayrimenkul sektörünün büyümesi için maketten satışlar oldukça önem teşkil ediyor.  Ancak Haziran ayında maketten konut satış verilerinde azalma görüldü. Konut alıcılarının tercihi bitmiş konutlara yöneldi.

Maketten ev alırken bunlara dikkat edin!

Konut almak isteyenler, eğer inşaat başlamamış bir projeyse maketi görerek konut alıyor. Peki maketten konut alırken nelere dikkat edilmeli?

6 soruda maketten konut satış sözleşmesi!

Henüz proje aşamasında olan bir daire taraflar arasında yapılan maketten konut satış sözleşmesi ile alınabiliyor. Peki, bu sözleşme nasıl yapılır? Tarafların hakları nelerdir? İşte 6 soruda maketten konut satış sözleşmesi..

Konut kredisi hangi bankadan alınmalı?

Ev almayı kolaylaştıran bankaların konut kredisi imkânı birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Peki konut kredisi hangi bankadan alınmalı?

Türkler en çok Miami ve Londra'dan konut alıyor!

Yabancıların Türkiye’den konut alımı artarak devam ederken, Türk vatandaşları da ‘ülke içinde artan güvenlik kaygıları’ nedeniyle Avrupa ve ABD’de konut almaya başladı. Bu bağlamda öne ABD’nin Miami kenti ile İngiltere’nin başkenti Londra çıkıyor

Çin'de yabancıların konut alımı kolaylaşıyor!

Çin'de yabancılar için daimi ikamet izni, konut alımı ve eğitimde yeni kolaylıklar yolda. Ülkede yabancıların daimi oturum izni alması kolaylaştırılarak başvuru işlemlerinin basitleştirilmesinin yanı sıra kısıtlamaların esnekleştirileceği belirtildi.

Kentsel dönüşüm bütüncül olarak ele alınmalı!

Polinom Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Umut Tahir Güneş, "Sadece yapıları yenileyerek kent depreme dayanıklı hale gelmez. Kent insanının bakış açısı ve altyapı da yenilenmeli ve kentsel dönüşüm bütüncül olarak ele alınmalı." dedi.

İstanbullu konut alıcısı yeni konutu terci etti!

Ocak-ekim döneminde İstanbullu konut alıcısı tercihini yeni konutlardan yana kullandı. Aynı dönemde ikinci el konutta Ankara öne çıktı.

Maketten konut alınmalı mı Haberi

Maketten konut alınmalı mı

Gayrimenkul sektörünün büyümesi ve ekonomiye katkısı önümüzdeki dönemlerde de devam ettirmesi dinamik bir Türkiye için vazgeçilmezlerden.


Geçtiğimiz dönem birçok açıdan bakıldığında zor bir yıldı. Seçimlerden kaynaklanan siyasi belirsizlik, döviz kurundaki dalgalanmalar, dünyada ve ülkemizde yaşanan üzücü olaylara rağmen 2015 yılı Türkiye gayrimenkul sektörünün rüştünü ispatladığı bir yıl oldu.


Son on yılda büyüme ivmesi yakalayan gayrimenkul sektörü için 2015 yılında bir duraksama endişesi yaşanmasına rağmen 2015 yılında da sektör büyümesini sürdürerek; derinleşti, ürün kalitesini artırdı, mimari ve yapı standardı yüksek, çevreci ve dünya çapında ödüllere aday olan ve kazanan çok sayıda proje hayata geçirmeye devam etti.


Dünya çapında çekimser bir havanın hakim olduğu şu günlerde Türkiye’de TÜİK’in açıkladığı konut istatistikleri sektöre güven verdi. Çünkü yatırımcı her dönem kazandıran konut yatırımını ertelemeden yoluna devam...