02 / 05 / 2024

maketten konut alınmamalı

maketten konut alınmamalı

TÜRKİYE Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu (TEMFED) Genel Başkanı Ali Tavlan, vatandaşları, maket üzerinden konut alırken dikkatli olmaları yönünde uyardı.

Maketten konut alırken nelere dikkat edilmeli?

Günümüzde birçok vatandaş maketten konut satın alırken çeşitli mağduriyetler yaşayabiliyor. Takvim Gazetesi köşe yazarlarından Feride Hilal İmal maketten konut satın alırken dikkat edilmesi gereken hususları kaleme aldı.

Maketten konut alırken nelere dikkat edilmeli?

Ön ödemeli konut satışı ile ilgili düzenlemeler 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'da düzenlendi. Maketten ev alacakların arsa üzerinde satışa sunulacak konut sayısı, kat irtifakı kurulması ve inşaat izinlerinin alınmış olmasına dikkat etmesi gerekiyor.

Maketten konut satışıyla canı yananlar ne yapmalı?

Birçok ilde maketten ev alımına dayalı sorunların çözümü için vatandaşlar adliye koridorlarında beklemekte. Markalı konut projesi üreten bazı firmalar, birçok inşaat firmasından canı yanan vatandaşlardan bir kısmı ne yapacağını bilmeden, da hukuki süreçlerin bir an evvel sonuçlanmasını bekliyor...

Maketten konut satışlarına Meclis incelemesi!

Maketten konut satışları yeniden Meclis gündeminde yer aldı. Meclis'te kurulan Ön Ödemeli Konut Satışlarını Araştırma Komisyonu çalışmalara başladı.

Maketten ev alırken bunlara dikkat!

Maketten konut alırken ileride mağduriyet yaşanmaması için dikkat edilmesi gereken noktalar bulunuyor. Konutun inşa edileceği arsa üzerinde satışa sunulacak konut sayısı kadar kat irtifakı kurulması ve inşaat izinlerinin alınmış olması gerekiyor.

Konut alıcıları bitmiş konutları tercih ediyor!

Gayrimenkul sektörünün büyümesi için maketten satışlar oldukça önem teşkil ediyor.  Ancak Haziran ayında maketten konut satış verilerinde azalma görüldü. Konut alıcılarının tercihi bitmiş konutlara yöneldi.

Maketten ev alırken bunlara dikkat edin!

Konut almak isteyenler, eğer inşaat başlamamış bir projeyse maketi görerek konut alıyor. Peki maketten konut alırken nelere dikkat edilmeli?

6 soruda maketten konut satış sözleşmesi!

Henüz proje aşamasında olan bir daire taraflar arasında yapılan maketten konut satış sözleşmesi ile alınabiliyor. Peki, bu sözleşme nasıl yapılır? Tarafların hakları nelerdir? İşte 6 soruda maketten konut satış sözleşmesi..

Konut alımında hazır beton kullanımı sorulmalı!

Bursa Beton Genel Müdürü Fatih Vardar, son kullanıcıya da özellikle konut alımı sürecinde yapılarda kaliteli hazır beton kullanılıp kullanılmadığını sorgulamak ve alım kararında can güvenliğine öncelik vermek konusunda çağrıda bulundu.

Konut alımında yeni dönem başlıyor!

Nurettin Canikli, konut alımlarında yeni bir dönemin başlayacağını ifade etti. Canikli, yatırım karşılığında konutun tamamını değil ama belirli metrekaresini satın alabileceği ve bunun karşılığında gayrimenkul sertifikası alacağını söyledi.

Arapların en çok konut alımı Trabzon Yomra'dan!

Türkiye'ye konut alımında rağbet eden ülkelerin özellikle Körfez ülkeleri olması tercih edilen şehirlerin seçiminde fark yaratıyor.

Konut alıcısı artık daha bilinçli hareket ediyor!

Keten Proje Yönetim Kurulu Üyesi, Proje Mimarı Buket İraöz, günümüzde konut alıcısının artık daha bilinçli hareket ettiğini ve marka projelere yöneldiğini belirtti.

Konut alırken kat mülkiyeti ve iskana dikkat!

Bir yıl öncesine kadar düşük seyreden faizler, konut alımına teşvik edici fırsatlar ve değerlenen araziler Türkiye'de gayrimenkule yatırımı artırıyor.

maketten konut alınmamalı Haberi

maketten konut alınmamalı

TÜRKİYE Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu (TEMFED) Genel Başkanı Ali Tavlan, vatandaşları, maket üzerinden konut alırken dikkatli olmaları yönünde uyardı. Tavlan, son günlerde kötü niyetli kişilerin maket üzerinden hayali konut sattıklarını ve birçok kişinin mağduriyet yaşadığını söyledi. Maket üzerinden konut almanın doğru olmadığını belirten Tayları, ancak güvenilir şirketlerden bu şekilde konut alınabileceğini ifade etti


Yeni...