01 / 05 / 2024

mal bildirim beyannamesi

mal bildirim beyannamesi

Mal bildirimi vermek ile yükümlü olan kamu görevlilerin "bildirim verme süresi" içerisinde yetkili birimlere beyanlarını vermeleri gerekiyor. Peki, mal bildirim beyannamesi nasıl doldurulur? İşte mal bildirim beyannamesi örneği...

Memur mal bildirim formu!

3628 Sayılı Kanunun 2’ nci ve Mal Bildiriminde Bulunulması Hakkında Yönetmeliğin 8’ inci maddesine göre Mal Bildiriminde bulunacak olanlar için "Memur mal bildirim formu örneği" bu haberde...

Yargıdan iki önemli karar

Mal beyanında bulunmayana hapis cezası verilemeyecek. Geçtiğimiz günlerde Meclis kararıyla cezaların ertelenmesinin süresi 2 yıla çıkartılmasıyla yapılan mini affın bir benzerini de Anayasa Mahkemesi yaptı.

Veraset ve intikal vergisi beyannamesi 2019!

Bir kişinin vefat etmesi durumunda tüm mal varlığı mirasçılarının arasında pay ediliyor. Mirasçıların her yıl düzenli olarak vergilerini ödemeleri gerekiyor. Peki veraset ve intikal vergisi beyannamesi nasıl doldurulur? veraset ve intikal vergisi beyanname süresi nedir?

Değer artış kazancı vergisi beyannamesi için son gün!

193 Sayılı GVK’da yer alan mal ve hakların elden çıkarılmasından doğan kazançlar değer artışı kazancı olarak belirtiliyor. Değer artış kazancı elde edenlerin vergi ödemeleri gerekiyor. Değer artış kazancı vergisi beyannamesi için son gün..

Emlak vergisi beyannamesi en son ne zaman verilir?

Bu sene içerisinde taşınmaz mal satın alan kimselerin 31.12.2017 tarihine kadar emlak vergisi beyannamesi vermeleri gerekiyor. 

Emlak vergisi beyannamesi vermemenin cezası 2017!

Gayrimenkullerin el değiştirmesi halinde yeni mal sahibinin emlak vergisi için belediyeye beyanname vermesi gerekiyor. Peki, beyanname verilmezse ne olur? Emlak vergisi beyannamesi vermemenin cezası 2017 nedir?

Emlak beyannamesi için gerekli evraklar 2017!

Taşınmaz mal satın alan kimselerin yıl sonuna kadar emlak beyannamelerini vermesi gerekiyor. Peki, emlak beyannamesi için gerekli evraklar 2017 nelerdir?

Emlak vergisi beyannamesi örneği 2017!

Yeni taşınmaz mal satın alan kimselerin sene sonuna kadar beyanname verilmiş olması gerekiyor. Beyannameler ilçe belediyesine veriliyor. İşte emlak vergisi beyannamesi örneği 2017..

Emlak vergisi beyannamesi son günü 31 Aralık!

2016 yılında taşınmaz mal satın alan kimselerin 31 Aralık 2016 tarihinde emlak vergisi bildirim süresi sona eriyor. Vergi mükellefiyeti ise 2017 yılında başlıyor.

Kira gelir vergisi beyannamesi için son 2 gün!

Kira gelir vergisi, taşınmaz mal kiralamalarından gelir elde edenler tarafından ödeniyor. Bu vergi ödemelerinden önce beyanname verilmesi gerekiyor.Kira gelir vergisi beyannamesi için son 2 gün kaldı..

Kira gelir vergisi beyannamesi için son 3 gün!

Kira gelir vergisini taşınmaz malını kiraya vererek gelir elde eden kimseler ödüyor. Vergi için mükellefler öncelikle beyanname veriyor. Kira gelir vergisi beyannamesi için son 3 gün kaldı..

Kira gelir vergisi beyannamesi için son 6 gün!

Kira gelir vergisini taşınmaz malını kiraya vererek gelir sahibi olan kimseler ödüyor. Beyannamelerin 25 Mart'a kadar verilmesi gerekiyor. Buna göre kira gelir vergisi beyannamesi için son 6 gün kaldı..

İşyeri kira gelir vergisi beyannamesi nasıl verilir?

İşyerini 2015 yılında kiraya vererek 29 bin TL'den yüksek gelir elde eden mal sahipleri bu sene vergi mükellefi oluyor. Beyannameler 25 Mart'a kadar veriliyor. Peki, işyeri kira gelir vergisi beyannamesi nasıl verilir?

Kira gelir vergisi beyannamesi için son 15 gün!

2015 yılında ev ya da işyerini kiraya vererek istisnadan yüksek gelir elde eden mal sahipleri vergi mükellefi oluyor. Vergi için önce beyan veriliyor. Kira gelir vergisi beyannamesi için son 15 gün bulunuyor..

Emlak vergisi beyannamesi vermedim ne olacak?

2015 yılı içinde taşınmaz mal satın aldığınızı ve bu süre içerisinde beyanname vermediğinizi düşünelim. Bu durumda emlak vergisi beyannamesi vermedim ne olacak, diyorsanız işte yanıtı..

mal bildirim beyannamesi Haberi

mal bildirim beyannamesi

Mal bildirim beyannamesi!

Mal Bildiriminde Bulunulması Kanunu hükümlerine göre, kanun kapsamına giren görevlilerin kendilerine, eşlerine ve velayetleri altındaki çocuklarına ait bulunan taşınmaz malları ile görevliye yapılan aylık net ödemenin, ödeme yapılmayan görevlilerin ise, 1 inci derece Devlet Memurlarına yapılan aylık net ödemenin beş katından fazla tutarındaki her biri için ayrı olmak üzere, para, hisse senetleri ve tahviller ile altın, mücevher ve diğer taşınır malları, hakları, alacakları ve gelirleriyle bunların kaynakları, borçları ve sebeplerini mal bildirim beyannamesi ile bildirmesi gerekiyor.


Mal bildirim beyannamesi nasıl doldurulur?

Aşağıda örneği bulunan mal bildirim beyannamesinin tek nüsha halinde el yazısı ile doldurulması gerekiyor.


MAL BİLDİRİMİ 

KURUMU:

GÖREVİ:

SİCİL NO:


3628 Sayılı Kanunun 2’ nci ve Mal Bildiriminde Bulunulması Hakkında Yönetmeliğin 8’ inci maddesine göre Mal Bildiriminde bulunacak olanlar kendileri ile eşleri ve...