07 / 05 / 2024

mal bildirimi yenileme

mal bildirimi yenileme

Mal Bildirimi Kanunu kapsamında sıralanan kimseler, mal bildiriminde bulunduktan sonra, mal bildirimi yenileme işlemlerini ne zaman yapacak? İşte mal bildirimi yenileme zamanı ile ilgili hükümler...

TOKİ Erzurum Mal Meydanı 2.Etap başvuruları başlıyor!

TOKİ tarafından Erzurum-Palandöken Mal Meydanı 2.Etap Kentsel Yenileme Projesi kapsamındaki 529 konut satışa çıkıyor. Proje için başvurular 13 Şubat – 10 Mart 2017 tarihleri arasında kabul edilecek.

TOKİ Palandöken Mal Meydanı 2.Etap 2017 kurası!

TOKİ'nin Erzurum-Palandöken Mal Meydanı 2.Etap Kentsel Yenileme Projesi'nde toplamda 529 adet kuralı olarak satışa sunulacak. Peki, TOKİ Palandöken Mal Meydanı 2.Etap 2017 kurası ne zaman?

TOKİ Palandöken Mal Meydanı 2.Etap kura çekim günü!

TOKİ'nin Erzurum-Palandöken Mal Meydanı 2.Etap Kentsel Yenileme Projesi'ndeki 529 daire kuralı olarak satılacak. Peki, TOKİ Palandöken Mal Meydanı 2.Etap kura çekim günü ne zaman?

TOKİ Palandöken Mal Meydanı kurası ne zaman?

529 konutluk TOKİ Erzurum-Palandöken Mal Meydanı 2.Etap Kentsel Yenileme Projesi'nde başvurular henüz başlamadı. Peki, TOKİ Palandöken Mal Meydanı kurası ne zaman?

TOKİ Palandöken Mal Meydanı 2.Etap kurası!

529 adet konutun kuralı olarak satışa sunulduğu TOKİ Erzurum-Palandöken Mal Meydanı 2.Etap Kentsel Yenileme Projesi'nde kura heyecanı başladı. Peki, TOKİ Palandöken Mal Meydanı 2.Etap kurası ne zaman?

Nevzat Demir Tesisleri 7 milyon TL bedelle yenilendi!

Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri’nde yaklaşık 7 milyon TL’ye mal olan yenileme çalışmaları tamamlandı.

Abdil Celil Öz: Kentsel yenileme adım adım uygulanmalı!

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Ortahisar ve çevresindeki tarihi değerlerin restore edilmesi çalışmalarının, yaklaşık 2 milyon liraya mal olan büyük bir kentsel yenileme projesinin adım adım uygulanmasını gerektirdiğini söyledi.

Emlak vergisi bildirimi örneği!

Taşınmaz malın satılması halinde satış durumunun ve yeni malikin emlak vergisi beyannamesi ile belediyeye bildirilmesi gerekiyor. Bildirim sene sonuna kadar yapılıyor. İşte emlak vergisi bildirimi örneği...

Kira kontratı yenileme işlemleri!

Taşınmaz mal kiralamaları için taraflar arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Peki, kira süresi dolduktan sonra kira kontratı nasıl yenilenir? Kira kontratı yenileme işlemleri nelerdir?

Kira kontratı yenileme dilekçesi!

Taşınmaz mal kiralamalarında kira kontratı belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabiliyor. Peki, süreli olarak tespit edilen kira kontratı sürenin sonunda fesih mi edilir yenilenir mi? Kira kontratı yenileme dilekçesi yazılır mı?

Çevre temizlik vergisi bildirimi nasıl verilir?

Çevre temizlik vergisi, taşınmaz malın sahibi tarafından değil, kullanıcısı tarafından ödeniyor. Vergi ödemelerinden önce ilgili belediyeye bildirim verilmesi gerekiyor. Peki, çevre vergisi bildirimi nasıl verilir?

Kira sözleşmesi fesih bildirimi nasıl yapılır?

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracı ile yapılan kira sözleşmesi, kanunda belirtilen fesih nedenlerinin doğması halinde sona eriyor. Peki, kira sözleşmesi fesih bildirimi nasıl yapılır? Fesih bildirimi ne zaman yapılır?

Arsa emlak vergisi bildirimi 2015!

Taşınmaz mal sahipleri her sene emlak vergisi sorumlusu oluyor. Emlak vergisi mükellefler tarafından 2 eşit taksit halinde ödenebiliyor. Yeni satın alınan arsalar için öncelikle bildirim veriliyor. İşte arsa emlak vergisi bildirimi 2015...

mal bildirimi yenileme Haberi

mal bildirimi yenileme

Mal bildirimi ne zaman yenilenir?

Mal bildirimi bilindiği üzere, Mal Bildirimi Kanunu kapsamında sıralanan kimseler tarafından yapılıyor. Kanun kapsamında yer alan kimseler mal bildiriminde bulunduktan sonra, mal bildirimlerinin yenilenmesi gerekiyor. 


Mal bildiriminin verileceği merciler ise kanunda şu şekilde sıralanıyor:

a) Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Bakanlar Kurulu Üyeleri için Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı, 


b) Kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personel için özlük işleriyle ilgili sicil ve belge raporlarının bulunduğu makam veya merci, 


c) Kurum, teşebbüs, teşekkül ve kuruluşların Genel Müdürleri, yönetim ve denetim kurulu için ilgili Bakanlık, 


d) Yüksek mahkemelerin daire başkan ve üyeleri için mahkemenin başkanı, 


e) Noterler için Adalet Bakanlığı, 


f) Diğer kurum ve kuruluşların memur ve hizmetlileri için atamaya yetkili makam veya merci, 


g) Türk Hava Kurumu ile Türkiye Kızılay Derneğinde görev alanlar için...