15 / 05 / 2024

malatya belediyesi bina yenileme

malatya belediyesi bina yenileme

Malatya Büyükşehir Belediyesi Cengiz Topel’de vatandaşların mağduriyetlerini gideriyor. Malatya Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ işbirliği ile Cengiz Topel caddesinde yıkılan Gündüz ve Tunay apartmanlarının yerine yenileri yapılıyor.

Nevşehir Belediyesi'nden yeni konut hamlesi! Kat karşılığı bina yapım ihalesi yapılacak!

Nevşehir Belediyesi, kat karşılığı bina yapım ihalesi yapılacağını duyurdu. İşte ihaleye ilişkin merak edilen tüm detaylar...

Malatya'da yüzde 15 seviyelerindeki hasarlı bina yıkımları 2,5 ayda yüzde 53,5'e ulaştı!

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihindeki depremlerden etkilenen Malatya'da, 2,5 ay kadar önce yüzde 15 seviyelerinde olan hasarlı bina yıkımı, çalışmaların hızlanmasıyla yüzde 53,5'e çıktı.

Malatya'da depremler sonucu ağır hasar gören bina çöktü!

Malatya'da, depremler nedeniyle büyük hasar gören bir 6 katlı bina çöktü.

Depremin etkilerini taşıyan Malatya'da bina yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin Malatya'yı etkilemesi sonucu, kentteki ağır hasarlı binaların yıkımı ve enkaz temizleme çalışmaları hala devam ediyor. 6 Şubat'ta yaşanan depremler, kentteki çalışmaların hız kesmeden sürdürülmesine neden oldu.

Üsküdar Belediyesi, bina ve arsa satıyor! Fiyatı gören inanamadı! İhalesi 13 Nisan'da!

Üsküdar Belediyesi, İstanbul ili, Üsküdar ilçesi, Ahmediye ve Altunizade mahallelerinde yer alan bina ve arsayı satıyor. Peki Üsküdar'daki bina ile arsanın fiyatları ne kadar? 

Üsküdar Belediyesi, 220 milyon TL'lik bina ve 60 milyon TL'lik arsa satacak!

Üsküdar Belediyesi, ek bütçe teklifi hazırladı ve belediye meclisine sundu. Ek bütçenin, 220 milyon liralık bina ve 60 milyon liralık arsa satışlarından karşılanacağı açıklandı...

Malatya Yeşilyurt Belediyesi'nden 18 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Malatya Yeşilyurt Belediyesi, Malatya ili, Yeşilyurt İlçesi Yakınca Mahallesi 1232 ada 1 parselde bulunan gayrimenkulü 18 milyon TL'ye satıyor...

Malatya'da 2 katlı bina çöktü!

Malatya'da 21 kişinin bulunduğu 2 katlı bina çöktü. Çökme sonrasında 13 kişi yaralı olarak kurtarıldı. 

Kartal Belediyesi'nin akıllı bina çalışmaları ülke ekonomisine katkı sağlıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kartal Belediyesi, akıllı bina çalışmaları ülke ekonomisine katkı sağlıyor...

Sultanbeyli Belediyesi'nden hasarlı bina açıklaması!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB), deprem çalıştayında Sultanbeyli'de 45 binanın hasarlı olduğunu dile getirmişti. İlçe genelinde toplam 33 bin bina olduğunu söyleyen Sultanbeyli Belediyesi, konuyla ilgili yazılı açıklama da yaptı.

Gaziosmanpaşa Belediyesi'nden bina risk tespiti çağrısı!

Gaziosmanpaşa Belediyesi, kentsel dönüşüm seferberliği kapsamında vatandaşlara, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın lisans verdiği büro ve yapı denetim firmalarına “bina risk tespiti” yaptırmalarını söyledi. 

Malatya Belediyesi'nden 33.1 milyon TL'ye kat karşılığı inşaat ihalesi!

Malatya İli Arapgir Belediye Başkanlığı, 33 milyon 118 bin 624 TL'ye kat karşılığı inşaat yapım işi ihale edecek.

Malatya'daki ağır hasarlı bina yıkılıyor!

Malatya'da, 24 Ocak tarihinde Elazığ'ın Sivrice ilçesi merkezli 6,8 büyüklüğündeki depremde ağır hasar gören bir bina, kontrollü olarak yıkılıyor.

malatya belediyesi bina yenileme Haberi

malatya belediyesi bina yenileme


Malatya Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ işbirliği ile Cengiz Topel caddesinde yıkılan Gündüz ve Tunay apartmanlarının yerine yenileri yapılıyor. 2011 yılında önceden boşaltılan bir binanın kendiliğinden yıkılması üzerine, bitişiğindeki diğer binanın da riskli olması nedeniyle Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkılmasının ardından, hak sahiplerinin yaşadığı mağduriyet, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin gayretleriyle çözüme kavuşturuldu.

1 yılda tamamlanacak


Konuyla ilgili olarak verilen bilgilere göre; hissedarlar ile birlikte meydana gelen hukuki sorunların çözümünde önemli rol oynayan Büyükşehir Belediyesi, yıkılan 2 binanın yerine yeniden 2 bina yapılarak hak sahiplerine verilmesi için proje hazırlayarak, TOKİ ile protokol imzaladı. Yapılan protokolün ardından TOKİ, 7 kattan oluşan 10 dükkan ve 34 dairenin yapımı için ihale yaptı. Yapılan ihale sonucunda ihaleyi kazanan firmaya 11 Aralık 2015 tarihi itibariyle yer teslimi yapıldı.

Yapılan ihalede iş...