05 / 05 / 2024

Malatya ikinci üniversite

Malatya ikinci üniversite

Malatya’da kurulacak ikinci üniversite için Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin talimatları ile İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay bir çalışma yürütüyor.

Açık Öğretim Fakültesi kayıt ücretlerine yüzde 90 zam! İşte yeni ödemeler...

Sınavsız ikinci üniversite için kayıt yaptırmak isteyenleri zamlı kayıt ücretleri karşıladı. Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) kayıt ücretlerine yüzde 90'ı aşan zam yapıldığı belirtildi.

CHP Gençlik Kolları, 'Demokrasi Bileti' ile üniversite öğrencilerinin oy kullanmasını sağlıyor!

14 Mayıs'ta gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde birinci tur sonucunda bir kazanan çıkmaması üzerine seçimler ikinci tura kaldı. Üniversite öğrencilerinin oy kullanabilmesini sağlamak amacıyla CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Killik, 'Demokrasi Bileti' adı altında bir girişim başlattıklarını d

3+1 evin ikinci elden döşenmesinin maliyeti kaç para?

İkinci eşya satan spotçularda üniversite öğrencileri ve tayini çıkan memurlar nedeniyle yoğunluk yaşanıyor. Peki ikinci elden ev döşemenin maliyeti kaç para? Hangi eşya ikinci elde ne kadar?

Anadolu Üniversitesi 2022-2023 yılı Açıköğretim Öğretim Giderleri 1 Eylül 2022 Fiyat listesi…

Okulların açılmasına az bir vakit kalmışken, sınavsız ikinci üniversite imkanı veren Anadolu Üniversitesi, 1 Eylül 2022 tarihli eğitim takvimini açıkladı! Bu dönem açacağı bölümler ve bölüm harçların açıkladı! İşte haberin devamı...

Malatya'da otel için imar değiştirilmedi! 

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi ikinci oturum toplantısını yaparak Eylül ayı çalışmalarını tamamladı. 

Malatya Turgut Özal Üniversitesi kurulacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Malatya Turgut Özal Üniversitesi" kararı aldığı duyuruldu. Üniversite müjdesi kentte coşkuyla karşılandı...

Sivas'a ikinci üniversite ve hızlı tren müjdesi!

Başbakan Binali Yıldırım, Sivas Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış ve temel atma törenine katıldı. Törende konuşan Yıldırım, Sivas'a ikinci üniversite ve hızlı tren müjdesi verdi.

Malatya Kanal Boyu projesinde üst yapı çalışmaları başladı!

Malatya'da hayata geçirilen Kanalboyu projesinin ikinci etabında da çalışmalar başladı. Projenin Malatya'nın çehresini değiştirmesi planlanıyor.

Malatya 112 Acil Sağlık İstasyonu için yer tahsis edildi!

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Mart Ayı Toplantısı, 14 Mart Salı günü yapılan ikinci Birleşimle tamamlandı. İşte gündem maddeleri...

Malatya Kanal Boyu ikinci etapta üst yapı çalışmaları başladı!

Geçtiğimiz yıl sonbaharda Kanalboyu’nda Anıt ile Stat arasındaki II. Etapta düzenleme çalışmalarına başlayan Malatya Büyükşehir Belediyesi şimdi de üst yapı çalışmalarına başladı.

Malatya'ya iki yeni spor kompleksi inşa edilecek!

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat Ayı Toplantısı, 14 Şubat Salı günü yapılan ikinci birleşimle sona erdi.

Yusuf Ziya Yılmaz: Samsun'a ikinci üniversite kurulmalı!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun'daki ikinci üniversitenin Çarşamba’ya, üçüncünün de Bafra’ya kurulmasını istediklerini belirtti...

TOKİ Malatya Pütürge Konutları yeniden ihale edilecek!

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, TOKİ’nin Pütürge ilçesinde yapacağı 305 konut projesi ihalesinin maliyetinin üzerinden teklif verilmesi nedeniyle iptal edildiğini ve ikinci ihalenin 13 Ekim 2016 tarihinde gerçekleştirileceğini belirtti.

Malatya ikinci üniversite Haberi

Malatya ikinci üniversite

Malatya’da İnönü Üniversitesi’nden sonra ikinci bir devlet üniversitesinin kurulması için çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’de İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kızılay’a talimat vererek kurulacak yeni üniversite için bir çalışma yapmasını istedi.


Bakan Tüfenkci’nin talimatı ile ikinci üniversite için farklı alternatifler üzerinde çalışma yaptığını belirten Rektör Kızılay, en geç 3 hafta içerisinde çalışmasını tamamlayarak Bakan Tüfenkci ve milletvekillerine sunacağını söyledi.


Yeni kurulacak üniversite konusunda son kararın hükümet, Başbakan ve Cumhurbaşkanı olduğunu kaydeden Kızılay, “Bizde hangi aşamada devreye girmemizi yada gerekli olmamız gerekiyorsa teknik bilgileri sunmamız gerekiyorsa her zaman hem Bakanımıza hem de milletvekillerimize bu konuda çalışmalarımızı sunacağız” diye konuştu.


İnönü Üniversitesi’nin 2016-2016 Akademik yılının da 19 Eylül Pazartesi günü başlayacağını ifade eden Rektör Kızılay, akademik açılış programının ise...