03 / 05 / 2024

Malatya Kerpiç Konaklar nerede

Malatya Kerpiç Konaklar nerede

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, Şubat Ayı toplantıları tamamlandı. İşte gündem maddeleri...

Bilecik Osmaneli Konakları restore ediliyor!

Bilecik Osmaneli'de kerpiç taş ve ahşap kullanılarak inşa edilen cumbalı konaklar, restore edilerek turizme kazandırılacak. 

Malatya'da iki katlı kerpiç evin duvarı çöktü!

Malatya'nın Cumhuriyet Mahallesi'nde Suriyeli ailenin yaşadığı iki katlı kerpiç evin duvarı çöktü. Olay sonucunda ölen ya da yaralanan olmadı.

Darende'de 215 yıllık kerpiç ev zamana direniyor!

Malatya'nın Darende ilçesinde bulunan 215 yıllık kerpiç ev zamana direniyor. 215 yıllık tarihi kerpiç evin restore edilmesi planlanıyor.

Yeşilyurt Tarihi Konaklar restorasyon alanında inceleme!

AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Yeşilyurt'un tarihi ve kültürel geçmişine uygun olarak restore edilen Yeşilyurt Konaklarındaki çalışmaları yerinde inceledi. 

Malatya'daki tarihi konaklara ziyaretçi akını!

Malatya'nın Arapgir ilçesi'nde restore edilen tarihi konaklar ziyaretçi akınına uğruyor. Bölgedeki tarihi konaklar kamulaştırıldıktan sonra restore edildi. 

Malatya Kerpiç Konaklar'daki daire 10 yıllığına MOTAŞ'a verildi!

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, Şubat Ayı toplantıları tamamlandı. İşte gündem maddeleri...

Batman’daki kerpiç evler yıkılıyor!

Batman’ın köylerinde bulunan 150-200 yıllık tarihi kerpiç konakları yıkılıyor. Yıkılan eskiş yapıların yerine beton evler inşa ediliyor.

Malatya'da kerpiç evin TRT'ye tahsis edilmesi mecliste konu oldu!

Malatya Büyükşehir Belediyesinin turizm merkezi olarak duyurduğu kerpiç evlerden ikisini TRT'ye ve bir vakfa tahsis etmesi mecliste konu oldu..

Malatya'daki kerpiç evlerin restorasyonu tamamlandı!

Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne devredildikten sonra restorasyon ve güçlendirme çalışmaları yapılan kerpiç evler çevre düzenlemesiyle birlikte tamamlandı.

Malatya'daki kerpiç evler müze oluyor!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Genel Sekreter Yardımcısı Metin Torun ile birlikte çalışmaların son aşamaya getirildiği Kongre ve Kültür Merkezi yanındaki kerpiç evlerde incelemelerde bulundu.

Malatya Turizm Cazibe Merkezi için 3,5 milyon TL harcanacak!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır beraberinde Genel Sekreter Yardımcısı Metin Torun ile birlikte, çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiği Turizm Cazibe Merkezinde (Kerpiç Evler) incelemelerde bulunarak, çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Malatya'daki Kerpiç Evler turizme kazandırılıyor!

Malatya Valiliği tarafından yapılan ve belli bir süre atıl durumda kalan Kerpiç Evler, Büyükşehir Belediyesi tarafından Malatya’ya kazandırılıyor.

Malatya'daki kerpiç evler turizme kazandırılacak!

Kongre ve Kültür Merkezinin yanında inşa edilen, ancak çalışmalar tamamlanmadan uzun süre atıl kalan kerpiç evler, Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından turizm ve cazibe merkezine dönüştürülüyor.

Malatya Kerpiç Konaklar nerede Haberi

Malatya Kerpiç Konaklar nerede

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, Şubat Ayı toplantısını dün yaptığı III. Birleşimle tamamlandı. Malatya Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Meclis Başkan Vekili Hasan Göğüs Başkanlık etti.

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Saat 14.00’de Malatya Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda 14 Şubat 2018 tarihli toplantının karar özeti kabul edilirken, bazı gündem maddeleri görüşülerek karara bağlanırken, bazı maddeler ise daha sonra gerçekleştirilecek toplantıya bırakıldı.

BAŞKAN ÇAKIR’A TEŞEKKÜR

Hekimhan Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları ve Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş; hububat ve alıç sirkesi üretim tesisi için sürdürdükleri çalışmalardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve ekibine teşekkür ettiklerini belirttiler.

Ayrıca cazibe merkezinde (kerpiç konaklar) E blok, zemin katta 1 adet, 1. Katta 2 adet dairenin Melid Ulaşım Hizmet Grupları San. Tic. Ltd Şti'ye...