29 / 04 / 2024

Bilecik Osmaneli Konakları restore ediliyor!

Bilecik Osmaneli Konakları restore ediliyor!

Bilecik Osmaneli'de kerpiç taş ve ahşap kullanılarak inşa edilen cumbalı konaklar, restore edilerek turizme kazandırılacak. 



Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Bilecik Osmaneli Belediyesi sağladığı destekler ve hibelerle yapmış olduğu Bursa, Eskişehir, Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ile ilçe genelinde projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. Sözcü'den Kemal Atlan'ın haberine göre; 150’si tarihi tescilli 500’e yakın konağın bulunduğu Osmaneli'nde 18. yüzyılda çıkan yangın sonucu büyük hasara uğrayan Aya Yorgi Kilisesi de 2021 yılında restorasyonu yapılarak Kültür Merkezi ve Müze olarak hizmete açılacak. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Osmaneli Konakları, Karabük Safranbolu,  Ankara  Beypazarı ve Eskişehir Odunpazarı Evleri gibi çok önemli bir konuma sahip olacak. 

Bilecik Osmaneli Konakları restore ediliyor!

TARİH YENİDEN CANLANACAK 

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, göreve geldiği günden itibaren kurdukları restorasyon ekipleri ile gece gündüz çalışarak tarihi konakları ayağa kaldırdıklarını ve geçmişin güzel görünümüne kavuşturduklarını belirtti. Yeniden restore edilen Osmanlı, Selçuklu, Roma gibi medeniyetlere ev sahipliği yapmış kerpiç, taş ve ahşap kullanılarak inşa edilen 2-3 katlı, cumbalı tarihi konaklar, otel, kafeterya ve müze olarak hizmet verecek. Bölge aynı zamanda doğal fotoğraf stüdyosu olarak da hizmet edecek.

Bilecik'in tarihi evleri, ticaret merkezi olacak!


Geri Dön