15 / 05 / 2024

Osmaneli konakları restorasyon

Osmaneli konakları restorasyon

Bilecik Osmaneli'de kerpiç taş ve ahşap kullanılarak inşa edilen cumbalı konaklar, restore edilerek turizme kazandırılacak. 

Bilecik Osmaneli'deki 150 konağın restorasyonu 2022'de bitecek!

Bilecik Osmaneli'ndeki tarihi konakların restorasyonla turizme kazandırılmasına yönelik çalışmalar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde de devam etti. Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, tescilli 150 konağın restorasyonunu 2022 yılında tamamlamayı planladıklarını dile getirdi.

Tarihi Kemeraltı için 2 yeni restorasyon projesi!

Kamu, sivil toplum ve özel sektör işbirliği ile kurulan TARKEM, Kemeraltı ve çevresinin "çekim merkezi" olması için çalışmalarına devam ediyor. Tevfik Paşa Konakları ve 2. Vakıflar Konağı için restorasyon projesi yapılacak...

Bilecik Osmaneli Konakları restore ediliyor!

Bilecik Osmaneli'de kerpiç taş ve ahşap kullanılarak inşa edilen cumbalı konaklar, restore edilerek turizme kazandırılacak. 

Bilecik Osmaneli’nde tarihi konaklar restore edilecek!

Bilecik’in Osmaneli ilçesindeki tarihi konaklar, gönüllü üniversite öğrencilerinin röleve çalışmaları ile restore ediliyor. Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, tarihi konakların öğrencilerin çalışma atölyesi olduğunu ifade etti...

Yeşilyurt Tarihi Konaklar restorasyon alanında inceleme!

AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Yeşilyurt'un tarihi ve kültürel geçmişine uygun olarak restore edilen Yeşilyurt Konaklarındaki çalışmaları yerinde inceledi. 

Konak Restorasyon İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Konak Restorasyon İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Orhan Erdal Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 100 bin TL sermaye ile 19 Nisan'da Sarıyer, Zekeriyaköy Mahallesi, Gündüler Sokak, Ihlamur Konakları'nda kuruldu.

Gaziantep Şehreküstü Konakları restore edildi!

Şahinbey Belediyesi tarafından Suyabatmaz, Kozluca ve Kepenek Mahallelerini kapsayan Türkiye’nin en büyük sokak sağlıklaştırma ve restorasyon çalışmaları çerçevesinde yapılan Şehreküstü Konakları yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Bursa Osmaneli tarihi konakları restore ediliyor!

Osmaneli Belediye Başkanı Münir Şahin, sanayileşmeyle büyüyüp, turizm ile ön plana çıkarak kentin yaşam kalitesini arttırmak istediklerini bildirdi.

Kastamonu'da tarihi konaklar restorasyona giriyor!

Kastamonu'nun tarihi konaklarına sahip çıkarak bir yıl içinde 5 adet tarihi konak satın alan Başkan Babaş, konakların restorasyon çalışmalarına hız verdi. Hüma Hatun ve Aktekke Konakları'nın iç restorasyon çalışmaları törenle başlatıldı.

Kastamonu'da tarihi konaklar restore ediliyor!

Kastamonu'nun tarihi konaklarına sahip çıkarak bir yıl içinde 5 adet tarihi konak satın alan Başkan Babaş, konakların restorasyon çalışmalarına hız verdi. Hüma Hatun ve Aktekke Konakları'nın iç restorasyon çalışmaları törenle başlatıldı.

Edirne'nin tarihi konakları restore ediliyor!

Edirne'nin asırlık konakları, Kültür ve Turizm Bakanlığının proje ve restorasyon desteğiyle hayata dönüyor. Bu binaların içinde yer alan asırlık konaklar, proje ve restorasyon çalışmasıyla turizme kazandırılacak..

Tarihî konaklar onarılarak turizme kazandırılıyor!

Trabzon'da ahşaptan yapılan tarihi konaklar restorasyon yapılarak turizme kazandırılmaya çalışılıyor. Ahşap işçiliği ile ünlü olan Doğu Karadeniz Bölgesi'nde 18. Yüzyılda yapıldığı tahmin edilen konaklar, onarılarak turizme kazandırılacak...

Varlık Konakları'nda 155 bin TL'ye!

İstanbul Bağcılar'da yapılan Varlık Konakları'nda konut fiyatları 155 bin TL'den başlıyor

Osmaneli konakları restorasyon Haberi

Osmaneli konakları restorasyon

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Bilecik Osmaneli Belediyesi sağladığı destekler ve hibelerle yapmış olduğu Bursa, Eskişehir, Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ile ilçe genelinde projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. Sözcü'den Kemal Atlan'ın haberine göre; 150’si tarihi tescilli 500’e yakın konağın bulunduğu Osmaneli'nde 18. yüzyılda çıkan yangın sonucu büyük hasara uğrayan Aya Yorgi Kilisesi de 2021 yılında restorasyonu yapılarak Kültür Merkezi ve Müze olarak hizmete açılacak. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Osmaneli Konakları, Karabük Safranbolu, Ankara Beypazarı ve Eskişehir Odunpazarı Evleri gibi çok önemli bir konuma sahip olacak. 

TARİH YENİDEN CANLANACAK 

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, göreve geldiği günden itibaren kurdukları restorasyon ekipleri ile gece gündüz çalışarak tarihi konakları ayağa kaldırdıklarını ve geçmişin güzel görünümüne kavuşturduklarını belirtti. Yeniden restore edilen Osmanlı, Selçuklu, Roma gibi...