11 / 05 / 2024

Malatyada kültür adası mı oluşturulacak

Malatyada kültür adası mı oluşturulacak

Malatya’da hizmete giren Sanat Galerisi’nin yanı sıra Sanat Sokağı’nda da inşaat çalışmaları bitme aşamasına getirildi. Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, çalışmalar tamamlandığında burası gerçekten bir kültür adasına dönüşmüş olacaktır” dedi.

Tarihi Bursa Evleri Kültür Adası Projesi hayata geçiyor!

Bursa’nın tarihi ve turistik mekanlarının başında gelen Ördekli Kültür Merkezi ile Tayakadın Camii arasında kalan bölge, Osmangazi Belediyesi’nin gerçekleştireceği proje ile cazibe merkezi haline gelecek.

Kuşadası Kültür Merkezi açıldı!

Kuşaası Eğitim ve Geliştirme Vakfı'na bağışlanan tarihi bir ev üzerinde Kuşadası Belediyesi ve Aydın Valiliği İl Özel idaresi tarafından inşaatına başlanan Kuşadası Kültür Merkezi hizmete girdi.

Kuşadası Kültür Merkezi hizmete girdi!

KEGEV’e bağışlanan tarihi bir ev üzerinde 2013 yılında M. Esat Altungün’ün belediye başkanlığı döneminde Kuşadası Belediyesi ve Aydın Valiliği İl Özel İdaresi tarafından inşaatına başlanan Kuşadası Kültür Merkezi hizmete girdi.

Kuşadası Özel Arabul Kültür Merkezi açıldı!

Kuşadası Eğitim ve Geliştirme Vakfı’nın (KEGEV) başlattığı Özel Arabul Kültür Merkezi tamamlandı. Kültür merkezi kentin yunan işgalinden kurtulduğu 7 Eylül günü ziyaretçilerle buluşacak.

Kuşadası Kültür Merkezi 7 Eylül'de açılacak!

Kuşadası Eğitim ve Geliştirme Vakfı’nın üç yıl önce başlattığı kültür merkezi açma çalışmaları tamamlanmak üzere. Kuşadası F. Özel Arabul Kültür Merkezi Kuşadası’nın kurtuluş bayramı olan 7 Eylül günü hizmete açılacak.

Kuşadası Kültür Merkezi 7 Eylül'de açılacak!

Kısa adı KUAKMER (Kuşadası F. Özel Arabul Kültür Merkezi) olan kültür merkezi, Kuşadası’nın kurtuluş bayramı olan 7 Eylül günü hizmete açılacak.

Kuşadası Kültür Merkezi inşaatının sonuna gelindi!

Kuşadası’nın tarihini ve kültürünü tanıtmayı amaçlayan ve bünyesinde kent arşivi ile müzesini de barındıracak olan KUAKMER (Kuşadası Fatma Özel Arabul Kültür Merkezi) inşaatında son aşamaya gelindi.

Ahmet Çakır: Malatya kültür adasına dönüşecek!

Malatya’da hizmete giren Sanat Galerisi’nin yanı sıra Sanat Sokağı’nda da inşaat çalışmaları bitme aşamasına getirildi. Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, çalışmalar tamamlandığında burası gerçekten bir kültür adasına dönüşmüş olacaktır” dedi.

İzmir Bornova Kültür Merkezi en geç 2013'te bitirilecek!

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmirde bazı kurum ve kuruluşların sadece itiraz ürettiklerini belirterek, "İzmirin yatırımını engellemeye, geciktirmeye kimsenin hakkı yok. İzmirde biraz daha hızlı iş yapacağız" dedi

Kültür Bakanlığı Ayasafya ve Topkapı'yı yurtdışında tanıtacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü,Ayasofya, Topkapı Sarayı, Anadolu Medeniyetleri, Efes Örenyeri, Zeugma Mozaik, Türk İslam Eserleri Müzesi gibi büyük müzeler yurt dışında önemli noktalarda tanıtıcak

Kocaeli'de yeni OSB'ler yerine kültür ve spor öne çıksın!

Var olan 16 organize sanayi bölgesine yenilerini eklemeye hazırlanan Kocaeli'de plansız şekilde kurulan OSB'lerin kentin eşsiz ekolojik yapısına zarar verdiği belirtildi. Akademik çevreler, kentte turizm, kültür ve sporun öne çıkarılması gerektiği düşünce

ODTÜ, Antalya Ürünlü'yü kültür köyü yapıyor!

Antalyanın İbradı ilçesindeki Ürünlü köyünün "Kültür Köyü" olması için Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) tarafından hazırlanan proje, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kabul edildi

Kent ve Kültür Konferansı, mimarinin önderlerini ağırladı!

Contemporary İstanbul 'un 12. İstanbul Bienali onuruna düzenlediği “Kent ve Kültür ” konferansı, uluslararası arenadan fikir önderlerinin katılımıyla gerçekleşti

Malatyada kültür adası mı oluşturulacak Haberi

Malatyada kültür adası mı oluşturulacak

Sanat Galerisi ve Sanat Sokağı ile birlikte Belediye arkasını bir kültür adasına dönüştüren Büyükşehir Belediyesi, çevre düzenleme çalışmalarını da yoğun bir şekilde sürdürüyor. 30 dönüm alan üzerinde; Malatya mutfağı, türkü kafe, halıcı konağı, sohbet kafe, kitap kafe, kent müzesi ve gençlik merkezi gibi 7 ayrı birimi bünyesinde barındıran Sanat Sokağı ile onlarca kursa ev sahipliği yapan Sanat Galerisi alanı içerisinde 18.300 m2’lik kısımda peyzaj ve düzenleme çalışmaları yoğun bir şekilde sürdürülüyor.


Sanat Sokağı ve Sanat Galerisi çevre düzenleme çalışmaları kapsamında; toplam alanın 7300 m2’lik kısmında çimlendirme, geriye kalan 11.000 m2’lik kısmında ise havuz gurupları, oturma alanları yer alacak.


Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Sanat Sokağı ve Sanat Galerisi çevre düzenleme çalışmalarına başlandığını belirterek, “Belediye Başkanlığı görevini devraldığımız ilk günden itibaren Malatya’nın...