19 / 07 / 2024

Maliye Arazi

Maliye Arazi

Hazine, 215,4 milyar metre karelik bir alanı kaplayan, 3 milyon 655 bin 706 adet taşınmaza sahip bulunuyor

İzmir Urla'daki dev arazi için teklifler havada uçuştu! Hazineye ait arazi için 2,6 milyarlık teklif!

İzmir’in yıldızı parlayan turistik ilçeleri arasında yer alan Urla’da denize sıfır Maliye Hazine’e ait parsellerin pazarlık görüşmeleri tamamlandı. Toplamda 23 teklif verilen arazi için en yüksek teklif Gamador İnşaat'tan geldi.

İstanbul Şehir Üniversitesi’ne usulsüz şekilde bedelsiz arazi tahsis edilmiş!

İstanbul Şehir Üniversitesi’ne usulsüz yollarla Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in imzaları ile bedelsiz arazi tahsis ettiği bilgisine ulaşıldı...

Maliye Hazinesi’nin Büyükbakkalköy'deki arazisinin planı değiştirildi!

Maltepe Büyükbakkalköy'de Maliye Hazinesi’ne ait 10 bin 154 metrekare tescil dışı arazi yani park alanı 23 Kasım 2016 tarihinde İBB Meclisi'nde plan değişikliği yapılarak dini tesis alanı olarak düzenlendi.

Marmaris Maliye Kampı yıllık 2.6 milyon liraya kiraya verildi!

Muğla'nın Marmaris ilçesinde bulunan ve "Maliye Kampı" olarak bilinen Maliye Bakanlığı Eğitim ve Dinlenme Tesisinin de içinde yer aldığı arazi, yıllık 2 milyon 601 bin lira karşılığında, 10 yıllığına kiraya verildi.

2B arazi başvurularına ek süre tanınacak!

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası üyeleriyle bir araya gelen Maliye Bakanı Naci Ağbal, 2B arazi başvurularına ek süre geleceğini açıkladı.

2b arazi tapu işlemleri!

Rantı yüksek illerde karşımıza çıkan, orman vasfını yitirmiş 2b arazilerin satışı Maliye Bakanlığı tarafından yapılabiliyor. İşte, 2b arazi tapu işlemleri!

1969 yılında 105 bin metrekare tapulu arazi gecekonduculara satılmış!

1969 yılında Okmeydanı'nda 3 kişiye ait, 105 bin metrekare arazi gecekonduculara satılmış. Arazinin sahipleri 5 yıldır kendi mallarını almaya çalışıyormuş, Maliye ise vergi istiyormuş. Arazi üzerine binden fazla gecekondu inşa edilmiş.

Fenerbahçe'ye arazi şoku!

Özel Fenerbahçe Eğitim Kurumları’nın (Fenerbahçe Koleji) kiracısı olduğu 26.5 dönümlük arazi Maliye Bakanlığı’na bağlı Milli Emlak tarafından 70 milyon liralık toplam tahmini bedeli ile dün ihaleye çıkarıldı.

Hazine arazi ve emlak üzerinde imar yetkisi neredeyse tamamen Maliye Bakanlığın'da!

Hazine arazi ve emlaki üzerinde imar yetkisi neredeyse tamamen Maliye Bakanlığına verildi. Maliye Bakanlığı, devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan taşınmazları farklı projeler için değerlendirebilecek.

2b arazi satışları Beykoz'da belediye tarafından yapılacak!

2b arazi satışlarında Beykoz Belediyesi farklı bir sistem uyguluyor. Beykoz'da vatandaşlar, 2b arazilerini Maliye Bakanlığı'ndan değil, Beykoz Belediyesi'nden alıyor.

Maliye evin değerine göre alacağı KDV'de rotayı arazi değerine çevirmeye sıcak bakıyor!

Maliye Bakanlığı, evin değerine göre alacağı KDV'de rotayı arazi değerine çevirmeye sıcak bakıyor

Maliye 2B arazileri başvuru ücretleri kasayı dolduracak!

2B arazilerinin satışı öncesi başvuru ücretleri ile kasasını dolduracak olan Maliye, başvuru ücreti olarak en az 500 lira alacak. Maliye 8 yılda kamu arazi işlemlerinden 7 milyar liranın üzerinde gelir elde etti

Maliye ve İSO'nun arazi kavgasına sanayici tepkili!

Maliye'nin 'yatırım yapılmıyor' diyerek bina yapımı için tahsis edilen araziyi geri istemesi İSO'yu karıştırdı. Sanayici tepkili. Küçük'ü eleştirip 'Aidatlarımızla boşa kira ödendi' diyor

Maliye Arazi Haberi

Maliye Arazi

Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, günümüzde Hazine adına tescil edilmiş bina sayısı 116 bin 321'e ulaşıyor. Hazine'ye ait gayrimenkullerin 410 bin 974'ünü arsalar, 853 bin 55'ini araziler, 223 bin 82'sini bağ-bahçeler, 1 milyon 367 bin 861'ini tarlalar, 404 bin 290'ını da ormanlar oluşturuyor. 


Mera, yayla, harman ve panayır yeri gibi kamunun yararlanmasına tahsis edilen orta mallarının sayısı ise 91 bin 261'i buluyor. Su alanlarının sayısı 148 bin 2, maden ve ocak alanlarının sayısı bin 213, deniz dolgu alanlarının sayısı 614, tarihi ve kültürel alanların sayısı da 3 bin 867 olarak belirleniyor. 


Bu taşınmazların tahsisli olanlarının sayısı 603 bin 424 adet iken, söz konusu taşınmazların yüzölçümü de 110 milyar 202 milyon 655 bin 19 metrekareyi buluyor. 


En fazla mülk Antalya'da


Taşınmaz...