19 / 07 / 2024

Maliye Arsa

Maliye Arsa

Hazine, 215,4 milyar metre karelik bir alanı kaplayan, 3 milyon 655 bin 706 adet taşınmaza sahip bulunuyor

ÖİB'den Kocaeli'de satılık 2 arsa!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Kocaeli'deki 2 arsa için satış kararı aldı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan Kırşehir'de özelleştirme ihalesi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Kırşehir ili, Merkez ilçesinde yer alan arsayı ve arsa üzerinde bulunan yapıları özelleştirecek. İhale 14 Ağustos 2018 günü gerçekleşecek.

Beylikdüzü Yakuplu'da 8.9 milyon TL'ye satılık 2 arsa!

T.C. Maliye Bakanlığı İstanbul Defterdarlığı tarafından İstanbul'un Beylikdüzü ilçesinin Yakuplu bölgesindeki 2 adet arsa 8 milyon 900 bin TL bedelle satışa çıkarıldı...

Kırklareli Lüleburgaz'daki arsa 16 milyon TL'ye satıldı!

Maliye Hazinesi adına kayıtlı Kırklareli ili Lüleburgaz İlçesi Kurtuluş Mahallesi'ndeki arsa özelleştirildi..

Müteahhitlerden, Maliye'ye arsa yükünü hafifletecek teklif!

İnşaat sektörünün yakındığı arsa yükünün hafifletilmesi için çarpıcı bir öneri geldi. Sektör yetkilileri, Maliye Bakanlığı’ndan inşaat işlerinde arsa sahibi adına emlak vergisi, harçlar, su ve elektrik gibi harcamalarının inşaatı yapan şirket tarafından gideri olarak gösterilmesi teklifinde bulundu

ÖİB'den Ankara Yenimahalle'de 9 milyon TL'ye satılık arsa!

Maliye Hâzinesi adına kayıtlı, Ankara ili, Yenimahalle ilçesi, Susuz Mahallesi, 63354 ada, 4 nolu parseldeki arsa ÖİB tarafından satılıyor..

Ankara Yenimahalle Susuz Mahallesi'nde 8 milyon TL'ye satılık arsa!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından, Maliye Hâzinesi adına kayıtlı, Ankara ili, Yenimahalle ilçesi, Susuz Mahallesi'nde yer alan arsa satılıyor..

Silivri'de Milli Emlak'tan 4.6 milyon TL'ye satılık arsa!

Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü İstanbul Silivri Alibey Mahallesi'nde yer alan arsa nitelikli taşınmazı 4 milyon 622 bin TL bedel ile satışa çıkardı.

Mersin Akdeniz'de 3 milyon TL'ye satılık arsa!

Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından Mersin'in Akdeniz İlçesi İhsaniye Mahallesi'ndeki arsa satışa çıktı. Gayrimenkulün satış bedeli 3 milyon 050 bin TL olarak belirlendi.

TVF'den arsa hamlesi!

Varlık Fonu'na devredilen 2.3 milyon metrekarelik arsa için yeni projeler geliştirildi. Maliye Bakanı Naci Ağbal, atıl durumdaki arazilerin değerleneceğini belirtti.

Atıl kamu arsa ve binaları değerlendirilecek!

Maliye Bakanlığı, vergi dışı gelirleri artırmayı amaçlayan yeni bir paket üzerinde çalışıyor. Pakette, özelleştirme kapsamı dışında bulunan kamu kuruluşlarının arsa, arazi, bina gibi atıl varlıklarının değerlendirilmesine ağırlık verilecek.

OSB'lerde arsa fiyatları düşecek!

OSB'lerde arsa fiyatlarının dile getiren Maliye Bakanı Naci Ağbal, Organize Sanayi Bölgesi içerisinde bulunan işletmelerin bundan sonra belediyelere emlak vergisi ödemeyeceklerini müjdeledi.

İkitelli sanayicilerinin arsa talepleri değerlendirilecek!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, İkitelli OSB'de sanayiciler ve işverenlerle buluştu. Bakan Ağbal sanayicilerin sorunlarını dinledi ve arsa taleplerini değerlendirerek, isteklerin takip edileceği sözünü verdi.

Maliye Arsa Haberi

Maliye Arsa

Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, günümüzde Hazine adına tescil edilmiş bina sayısı 116 bin 321'e ulaşıyor. Hazine'ye ait gayrimenkullerin 410 bin 974'ünü arsalar, 853 bin 55'ini araziler, 223 bin 82'sini bağ-bahçeler, 1 milyon 367 bin 861'ini tarlalar, 404 bin 290'ını da ormanlar oluşturuyor. 


Mera, yayla, harman ve panayır yeri gibi kamunun yararlanmasına tahsis edilen orta mallarının sayısı ise 91 bin 261'i buluyor. Su alanlarının sayısı 148 bin 2, maden ve ocak alanlarının sayısı bin 213, deniz dolgu alanlarının sayısı 614, tarihi ve kültürel alanların sayısı da 3 bin 867 olarak belirleniyor. 


Bu taşınmazların tahsisli olanlarının sayısı 603 bin 424 adet iken, söz konusu taşınmazların yüzölçümü de 110 milyar 202 milyon 655 bin 19 metrekareyi buluyor. 


En fazla mülk Antalya'da


Taşınmaz...