08 / 07 / 2024

Maliye Lojmanları Hasanpaşa

Maliye Lojmanları Hasanpaşa

16 yıldır boş duran Kadıköy Hasanpaşa’daki Maliye Lojmanları, tinerci yuvasına döndü. Metruk binalara yerleşen madde bağımlıları, çevre sakinlerinin korkulu rüyası...

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Haziran-Ağustos dönemi için 215 milyar liralık iç borçlanma stratejisini açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Haziran-Ağustos dönemi iç borçlanma stratejisini açıkladı. Bakanlık, bu dönemde 311,2 milyar TL'lik iç borç servisine karşılık, 215 milyar TL'lik iç borçlanma gerçekleştirecek.

Bakan Kurum, Fikirtepe’de kentsel dönüşüm müjdelerini sıraladı! 12 bin konut inşa ediliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kadıköy Hasanpaşa Mahallesi Kentsel Dönüşüm Toplantısı’nda dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Kadıköy Acıbadem, Koşuyolu, Hasanpaşa Mahallelerinin 1/5000 ölçekli ölçekli imar planı askıda!

Kadıköy ilçesi, Acıbadem, Koşuyolu, Hasanpaşa Mahalleleri' ne ilişkin 1/5000 ölçekli 30.11.2022 tasdik tarihli Revizyon Nazım İmar planı askıya çıkarıldı.

Bankalarda yeni dönem! Hazine ve Maliye Bakanlığı resmen açıkladı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), depremden etkilenen ve olağanüstü hal (OHAL) ilan edilen 10 kentte bankacılık işlemlerinin yapılabilmesi için kimlik belirleme uygulamalarını düzenledi.

Maliye Bakanlığı’ndan o kişilere çok önemli uyarı!

Yaşanan deprem felaketini fırsata çevirmek isteyenlere çok sert uyarı geldi! Hazine ve Maliye Bakanlığı yaptığı açıklamada, art niyetli bu kişilere gereken yaptırımların uygulanacağı uyarısında bulundu.

0,89 ve 0,99 faizle konut fırsatı! Hazine ve Maliye Bakanlığı detayları açıkladı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, konut sahibi olmayan vatandaşların, konut finansman paketlerinden faydalanmaları amacıyla kullandırım esaslarının belirlendiğini açıkladı.

Kadıköy Hasanpaşa Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Kadıköy İlçesi, Hasanpaşa Mah 3453 ada 1 parsel ve kısmen 595 ada 1 parsel, Zühtüpaşa Mah 3454 ada 1, 2 ve 3 parseller, Tuğlacıbaşı Mah 580 ada 11, 13 ve 14 parsellere ilişkin 1/5000 ölçekli NİP ve 1/1000 ölçekli UİP askıya çıkarıldı.

Hazine ve Maliye Bakanı Elvan açıkladı: Bu ülkenin ihtiyacı düşük enflasyon ve kur istikrarı!

Ekonomideki sorunun enflasyon ve döviz kurundaki oynaklıktan kaynaklı olduğunu aktaran Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, "Bu ülkenin ihtiyacı düşük enflasyon ve kur istikrarı. Fiyat istikrarı olmaksızın, sürdürülebilir bir büyüme ve refah artışından bahsedemeyiz" dedi.

Florya Atatürk Ormanı'ndaki villa tipi lojmanlar halka açılıyor!

Florya Atatürk Ormanı'ndaki villa tipi lojmanlar, halka açılıyor. Ekrem İmamoğlu'nun 'Sırf bu lojmanın senelik masrafıyla 2 tane yurt yaparız' dediği başkanlık konutu ve villalar, İBB İstanbul Planlama Ajansı Florya Kampüsü olarak kullanılacak.

Kadıköy Hasanpaşa imar uygulaması askıya çıktı!

İstanbul İli Kadıköy İlçesi Hasanpaşa Mahallesinde 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi Hükümlerince Hazırlanan İmar Uygulamasına İlişkin Askı Tutanağı yayınlandı.

Kadıköy Hasanpaşa imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Kadıköy İlçesi, Hasanpaşa Mahallesi, Toplu Taşım Gar Sahasına İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Plan Değişikliği askıya çıkarıldı.

Hasanpaşa gazhanesi kültür merkezi oluyor!

Tarihi Hasanpaşa gazhanesi, İBB tarafından kültür merkezi olarak halka açılıyor. Güryapı tarafından başlanan çalışmanın 2019 yılında tamamlanması planlanıyor.

Hasanpaşa Pazar Yeri açılış için gün sayıyor!

Kadıköy Hasanpaşa Pazar Yeri Zemin Altı Otopark ve Meydan Düzenleme çalışmaları Haziran ayında tamamlanacak...

Maliye Lojmanları Hasanpaşa Haberi

Maliye Lojmanları Hasanpaşa

NEREDE terk edilmiş bir bina varsa bir bakmışsınız madde bağımlılarının meskeni haline gelmiş, suç yuvasına dönmüş. Restorasyon bekleyen tarihi binalar ya da depremde ağır hasar gördüğü için boşaltılan binalar hep aynı akıbete uğruyor. Tinercilerin, ne idüğü belirsiz tiplerin zapt ettiği bu metruk yapılar, çevre sakinleri için büyük tehdit oluşturuyor. İşte şimdi tam da böyle bir tehlikeli durumdan bahsedeceğim. Kadıköy Hasanpaşa’nın ortasındaki bir garabetten... 17 Ağustos depreminde ağır hasar aldığı için boşaltılan ve o tarihten beri de sahipsiz bırakılan Maliye Lojmanları’ndan... Dediğim gibi, lojmanlar tam 16 yıldır boş. Ve bu başıboşluk yüzünden de bölge halkının kâbusu. Zira etrafta ne kadar tinerci, berduş varsa burada barınıyor. Yangın çıkartıp, taşkınlık yapıp ortalığı birbirine katıyorlar. Hatta 2 blok halindeki lojmanların fuhuş yuvasına döndüğü...